KONECRANES ABP:S BOLAGSSTÄMMA GODKÄNDE AKTIESPARPROGRAM FÖR PERSONALEN


KONECRANES ABP  BÖRSMEDDELANDE  22.3.2012  kl. 14:35

Konecranes Abp:s bolagsstämma godkände styrelsens föreslagna aktiesparprogram för personalen. Programmet är det första i sitt slag i Finland och planeras starta den 1 juli 2012.

Aktiesparprogrammet kommer att erbjudas Konecranes personal i länder där lagstiftning, förvaltning eller beskattning inte medför hinder för deltagande. Lämpliga program för övriga länder undersöks.

I aktiesparprogrammet för personalen har Konecranes anställda möjlighet att spara en del av sin lön för att köpa Konecranes-aktier. Deltagande i programmet uppmuntras genom att erbjuda en vederlagsfri aktie gentemot två sparade aktier (Sparaktie) efter en vänteperiod på cirka tre år. De vederlagsfria aktierna är beskattningsbar inkomst för deltagaren.

Konecranes har sökt ett sätt att belöna sin personal, vilket stöder engagemang i bolaget på lång sikt. Målet med aktiesparprogrammet är att uppmuntra Konecranes anställda att äga aktier i bolaget, och att belöna de anställda för att de jobbar mot Konecranes mål också i framtiden. Ett annat mål är att förstärka sambandet mellan Konecranes aktieägare och anställda.

“Jag är mycket glad över att bolagsstämman godkände aktiesparprogrammet för personalen”, säger Pekka Lundmark, Konecranes VD och koncernchef. “Vi kan nu gå vidare och erbjuda våra anställda ett program som jag förväntar stöder alla huvudintressentgrupper.”

Det är frivilligt att delta i programmet och avsikten är att de anställda deltar i programmet ett år i taget. Det maximala beloppet som varje deltagare kan spara för att köpa aktier är 5 procent av deltagarens brutto årslön.


Mera detaljerad information om programmet är tillgänglig i börsmeddelandet om bolagsstämman som publicerades den 22 mars 2012.


KONECRANES ABP


Miikka Kinnunen
Direktör, investerarrelationer




VIDARE INFORMATION
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation, tel. +358 20 427 2008
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, tel. 358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2011 omsatte koncernen 1 896 MEUR. Koncernen har 11 700 anställda på 609 platser i 47 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).

UTDELNING

NASDAQ OMX Helsinki
Media
www.konecranes.com