YIT TOIMITTAA KIINTEISTÖTEKNISET JÄRJESTELMÄT EDEKA SÜDBAYERN RAKENTAMAAN UUTEEN LOGISTIIKKAKESKUKSEEN SAKSASSA


Helsinki, 2012-03-23 11:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --    
YIT OYJ                   SIJOITTAJAUUTINEN         23.3.2012 klo 12.00

YIT TOIMITTAA KIINTEISTÖTEKNISET JÄRJESTELMÄT EDEKA SÜDBAYERN RAKENTAMAAN UUTEEN LOGISTIIKKAKESKUKSEEN SAKSASSA

YIT ja osuuskunta EDEKA Südbayern ovat solmineet 11.4 milj. euron arvoisen sopimuksen Landsberg am Lechissä Saksassa rakenteilla olevan keskusvaraston kiinteistötekniikasta. YIT:n asennustyöt kattavat pääosan lämmitys-, jäähdytys-, ilmanvaihto- ja ilmastointitekniikasta, puhtaanapito- ja paineilmaratkaisuista, instrumentoinnista, prosessinohjauksesta sekä automaatiosta ja sähkölaitteista. Rakennusaika on huhtikuusta lokakuuhun 2012. Lisäksi YIT vastaa erillisen sopimuksen puitteissa kaikkien järjestelmien huollosta ja kunnossapidosta niiden 5-vuotisen takuuajan loppuun asti.

Noin 20 hehtaarin laajuiseen alueen lyhyt rakennusaika vaatii saumatonta yhteistyötä kaikkien hankkeessa mukana olevien kesken. Jopa 30 metriä korkeat varastotilat edellyttävät erinomaisia järjestelyjä työturvallisuuden ja logistiikan suhteen. YIT valittiin hankkeen toteuttajaksi, koska se pystyy toimittamaan asennustyöt täysin omalla työvoimallaan, ja yhtiö on osoittanut kykenevänsä takaamaan korkean laadun myös aikataulullisesti haastavissa hankkeissa.

Varastotilaan tulee kolme eri lämpötila-aluetta. Lämmitys tuotetaan tavanomaisella kaasulämmitysjärjestelmällä sekä lämpöpumpuilla. Myös mittavien jäähdytysjärjestelmien ja kompressorien tuottama hukkalämpö varastoidaan 3 000 kuutiometrin laajuiseen säiliöön ja hyödynnetään tiloissa. Korkeisiin varastotiloihin asennetaan laaja, innovatiivinen palontorjuntajärjestelmä.

Lisätietoja:
Barbara Niedermeier, YIT Germany GmbH, markkinointi ja viestintä, puhelin: +49 991 310 4287, sähköposti: barbara.niedermeier@yit.de


YIT OYJ


Virva Salmivaara
Viestintäjohtaja

 

Jakelu: keskeiset tiedotusvälineet, paikalliset tiedotusvälineet, www.yit.fi


YIT viettää 100-vuotisjuhlaa vuonna 2012. Yhtiö perustettiin Suomen suuriruhtinaskuntaan vuonna 1912. Tänä päivänä YIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Palvelemme asiakkaita 14 maassa, Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä sekä Baltian maissa, 26 000 ammattilaisen voimin. Olemme kasvaneet asiakkaidemme kanssa ja kehittäneet palvelujamme yhteiskuntien muuttuessa. Aiomme jatkaa samalla polulla. Visionamme on olla edelläkävijä hyvän elinympäristön luojana ja ylläpitäjänä. Vuonna 2011 YIT:n liikevaihto oli noin 4,4 miljardia euroa. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi

YIT Germany GmbH on yksi Saksan johtavista kiinteistöteknisten palvelujen, kiinteistöjohtamispalvelujen ja energiansäästöratkaisujen toimittajista. Yhtiöllä on oma tutkimus- ja kehityskeskus. Lisäksi YIT Germany edustaa KRANTZ KOMPONENTEN -tuotemerkkiä, teknisiä ilmanvaihtoratkaisuja sekä poistokaasujen suodatusratkaisuja. YIT Germany GmbH:lla on Saksassa 25 haarakonttoria ja noin 2 800 työntekijää.