Investororientering og årsrapport 2011


Investeringsforeningen SmallCap Danmarks bestyrelse har d.d. behandlet og godkendt foreningens investororientering og årsrapport for perioden 1. januar – 31. december 2011, hvorfra følgende kan fremhæves:

  • 2011 blev et usædvanligt vanskeligt aktieår, hvor den europæiske statsgældskrise i andet halvår medførte, at de internationale aktiemarkeder faldt markant, og de illikvide danske small cap aktier blev særligt hårdt ramt som følge af investorernes fokus på likviditet. Således faldt selskabets benchmark (KFMX) 25,8%.
  • Investeringsforeningen SmallCap Danmark opnåede et negativt afkast på 27,1% og årets resultat blev negativt med 50,0 mio. kr.
  • Der var i 2011 stor spredning i afkastet af de enkelte aktier i porteføljen. De tre største bidrag til årets resultat kom fra Satair (+4,8 mio. kr.), Brdr. Hartmann (+2,4 mio. kr.) og Greentech Energy Systems (+1,1 mio. kr.), mens de mest negative bidrag kom fra DLH (‑12,2 mio. kr.), IC Companys (-9,6 mio. kr.) og Topsil (-8,8 mio. kr.).
  • Den 31. dec. 2011 var formuen 139,8 mio. kr. og indre værdi 6.665 kr. pr. bevis. Antallet af beviser steg i 2011 med 860 stk. (4,3%). Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen, at der ikke udbetales udbytte for 2011.
  • Der er i februar 2012 rejst sigtelse mod foreningen for overtrædelse af værdipapirhandelsloven. Foreningen afviser på det foreliggende grundlag sigtelserne. Bestyrelsen har iværksat en tilbundsgående under­søgelse. Foreningens aktuelle indre værdi er upåvirket af de i sigtelserne rejste forhold.
  • Vi tror, at den positive udvikling, vi har set på aktiemarkedet i 2012 (KFMX +18% d.d.), er en indikator for, at markedet ultimo året slutter højere end i dag. Der er dog fortsat en betydelig usikkerhed som følge af de makroøkonomiske ubalancer. Det trækker i positiv retning, at renten er lav, og at selskabernes indtjening er stabiliseret. Efter en længere periode hvor small cap aktier har underperformet large cap, mener vi, at mange selskaber nu er så lavt værdiansat, at der er belæg for at forvente, at vi er på vej ind i en ny længerevarende periode, hvor small cap aktier vil udvikle sig bedre end large cap.

 

Med venlig hilsen

Investeringsforeningen SmallCap Danmark

 

Jan O. Frøshaug Christian Reinholdt
Formand for bestyrelsen Direktør

 


Attachments