Įregistruoti įstatų pakeitimai


 2012 m. balandžio 5 d. Juridinių asmenų registre įregistruoti pakeisti AB DNB banko, įmonės kodas 112029270, PVM mokėtojo kodas LT120292716, buveinė J. Basanavičiaus g. 26, Vilnius, duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, (toliau – „Banko“) įstatai.

 Įstatai pakeisti remiantis 2012 m. kovo 30 d. vienintelio Banko akcininko - DNB Bank ASA – sprendimu: 

 1. dėl Banko Stebėtojų tarybos narių sumažinimo nuo 7 iki 5 narių ir įstatų VII Skyriaus 7.1 punkto išdėstymo:

 „7.1. Banko stebėtojų taryba yra kolegialus priežiūros organas, atliekantis Banko veiklos priežiūrą. Tarybai vadovauja jos pirmininkas. Banko Tarybą, sudaromą iš 5 narių, renka Susirinkimas. Renkant Tarybos narius, kiekvienas akcininkas turi tokį balsų skaičių, kuris lygus balsų skaičiaus, kurį suteikia jam priklausančios akcijos, ir renkamų Tarybos narių skaičiaus sandaugai. Šiuos balsus akcininkai skirsto savo nuožiūra - už vieną ar kelis kandidatus. Išrinkti bus daugiau balsų surinkę kandidatai. Jei kandidatų, surinkusių po lygiai balsų, yra daugiau nei laisvų vietų Taryboje, rengiamas pakartotinis balsavimas, kuriame kiekvienas akcininkas gali balsuoti tik už vieną iš lygų balsų skaičių surinkusių kandidatų. Taryba renkama 4 metams.“

 2. dėl Banko valdybos narių skaičiaus didinimo nuo 6 iki 7 narių  ir  VIII Skyriaus 8.1 punkto ir išdėstymo:

 "8.1. Banko valdyba yra kolegialus Banko valdymo organas, kurį sudaro 7 nariai. Ji vadovauja Bankui, tvarko jo reikalus, atstovauja jam ir už Banko finansinių paslaugų vykdymą atsako pagal įstatymus.“

 3.3. dėl Banko filialų, atstovybių, kitų atskirų Banko padalinių steigimo bei jų veiklos nutraukimo priėmimo tvarkos supaprastinamo ir  pritarė įstatų X skyriaus naujam išdėstymo:

 „X Skyrius. Sprendimų dėl Banko filialų, atstovybių, kitų atskirų Banko padalinių steigimo bei jų veiklos nutraukimo priėmimo tvarka, Banko filialų ir atstovybių vadovų skyrimo ir atšaukimo tvarka.

10.1. Bankas  turi teisę teisės aktų nustatyta tvarka steigti filialus ir atstovybes Lietuvos Respublikoje.

10.2. Bankas taip pat turi teisę steigti kitus atskirus Banko padalinius, teikiančius finansines paslaugas.

10.3. Sprendimus dėl Banko filialų, atstovybių, kitų atskirų Banko padalinių steigimo, sujungimo ir veiklos nutraukimo priima Valdyba. Jie veikia pagal įstatymus, kitus teisės aktus, Banko įstatus ir Valdybos patvirtintus nuostatus.

10.4. Bankas vienos ar kelių finansinių paslaugų teikimui gali steigti atskiras darbo vietas ir automatizuotus punktus toje pačioje ar kitoje vietoje negu yra Banko buveinė, filialas ar kitas atskiras Banko padalinys, bei pavaldžius Bankui, filialui ar kitam atskiram Banko padaliniui. Sprendimus dėl darbo vietų ir automatizuotų punktų steigimo, veiklos nutraukimo, jų nuostatų (jei tokie yra) patvirtinimo priima Valdyba ar jos įgaliotas asmuo.

10.5. Valdyba nustato Banko filialų ir atstovybių vadovų skyrimo tvarką bei tvirtina Prezidento pateiktas kandidatūras į Banko filialų ir atstovybių vadovų pareigas.

10.6. Banko filialai ir atstovybės, kiti atskiri Banko padaliniai gali turėti spaudą.

10.7. Banko filialų ir kitų atskirų Banko padalinių, taip pat klientų savitarnos centrų, darbo vietų ir automatizuotų punktų atliekamos operacijos (teikiamos finansinės paslaugos) apskaitomos Banko balanse.“

 

 AB DNB banko prezidentas, valdybos pirmininkas Bjornar Lund

 

 

 

         Atstovas spaudai Andrius Vilkancas įgaliotas teikti papildomą informaciją apie esminį įvykį , tel. +370 5 239 3413


Attachments