Ulla Brockenhuus-Schack og Peter Straarup indvalgt i Oticon Fondens bestyrelse

Egedal, den 19. april 2012. William Demants og Hustru Ida Emilies Fond - også kaldet Oticon Fonden - har i dag holdt årsmøde. I den forbindelse blev Ulla Brockenhuus-Schack og Peter Straarup indvalgt i Fondens bestyrelse.


Efterfølgende blev der holdt ordinær generalforsamling i Fondens 100 %-ejede finansieringsselskab William Demant Invest A/S, hvor Ulla Brockenhuus-Schack og Peter Straarup ligeledes blev indvalgt i selskabets bestyrelse.

Oticon Fondens og William Demant Invests bestyrelser består herefter af følgende medlemmer:

 Niels Boserup, formand

Peter Foss, næstformand

Ulla Brockenhuus-Schack

Niels Christian Nielsen

Peter Straarup

 

Ulla Brockenhuus-Schack har siden 2005 været Managing Partner i SEED Capital Denmark. Tillige er hun administrerend direktør for DTU Symbion Innovation A/S. Hun har en HA fra Handelshøjskolen i København (i dag CBS) og en MBA i strategi og innovation fra Columbia Business School 1988. Hun har bestyrelsesposter i Mary Fonden, Det Danske Filminstitut, Amminex, Observe Medical, Alkalon og Tivoli A/S. 

Peter Straarup var frem til februar 2012 ordførende direktør i Danske Bank, hvor han startede som elev i 1968. Hans lange karriere i banken omfatter bl.a. ophold i bankens filialer i Houston, Singapore og New York i årene 1981-1986. Han blev ordførende direktør i april 1998. Peter Straarup har en HD i regnskabsvæsen fra Handelshøjskolen i København fra 1979. Han er formand for Danica Pension og er medlem af bestyrelserne for Danmark-Amerika Fondet og Den Trilaterale Kommission fra 2000.

 

Baggrund og kontaktinformation

Oticon Fonden, hvis fulde navn er William Demants og Hustru Ida Emilies Fond, har som hovedformål at sikre og udbygge William Demant Holding-koncernens virksomhed og yde støtte til forskellige erhvervsmæssige og velgørende formål med særligt fokus på det audiologiske område. Oticon Fonden blev stiftet i 1957 af William Demant, der var søn af virksomhedens grundlægger Hans Demant. Oticon Fondens investeringsaktiviteter varetages af William Demant Invest (WDI), der er 100 % ejet af Fonden. Foruden investeringen i William Demant Holding omfatter WDI's investeringer ejerandele i ejendomsselskabet Jeudan (41,3 %) samt medicovirksomhederne Össur (39,6 %) og Origio (9 %).

  

Yderligere information:                                      

Bestyrelsesformand Niels Boserup                       

Telefon +45 3917 7100


Attachments