Zealand Pharma A/S - Forløb af ordinær generalforsamling


København, 2012-04-25 16:27 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Selskabsmeddelelse

Nr. 13/2012

-- Beslutning om nyvalg af Michael J. Owen til bestyrelsen og genvalg af den øvrige bestyrelse 

-- Bestyrelseskonstituering: Jørgen Lindegaard som ny formand, Daniël Jan Ellens som ny næstformand

  

København, 25. april 2012 – På Zealand Pharma A/S' ordinære generalforsamling afholdt tidligere i dag blev alle bestyrelsens forslag godkendt.

 

Bestyrelsens og direktionens beretning blev taget til efterretning, og den reviderede årsrapport for 2011 blev godkendt.

 

Det blev besluttet, at årets konsoliderede overskud på DKK 13.377.089,95 overføres til næste år. 

Alle eksisterende generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer var på valg og blev genvalgt. Derudover blev Michael J. Owen valgt som nyt bestyrelsesmedlem.

 

Bestyrelsen består således af:

 

  • Jørgen Lindegaard
  • Daniël Jan Ellens
  • Peter Benson
  • Alain Munoz
  • Florian Reinaud
  • Jutta af Rosenborg
  • Michael J. Owen
  • Christian Thorkildsen (medarbejdervalgt)
  • Helle Størum (medarbejdervalgt)
  • Hanne Heidenheim Bak (medarbejdervalgt)

 

Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Jørgen Lindegaard som ny bestyrelsesformand og Daniël Jan Ellens som næstformand. Jutta af Rosenborg fortsætter som formand for revisionsudvalget og Jørgen Lindegaard er ny formand for vederlagssudvalget og nomineringsudvalget.

 

PricewaterhouseCoopers, Statsautoriseret Revisionspartnerselskab blev på generalforsamlingen genvalgt som selskabets revisor.

 

Generalforsamlingen bemyndigede bestyrelsen til, at selskabet i tiden indtil næste ordinære generalforsamling kan erhverve egene aktier inden for en samlet pålydende værdi af i alt 10 pct. af selskabets til enhver tid værende aktiekapital, forudsat at erhvervelsen i henhold til Selskabslovens § 197 kan finansieres med de midler, der kan anvendes til ekstraordinært udbytte. Vederlaget må ikke afvige med mere end 10 pct. fra den på erhvervelsestidspunktet på NASDAQ OMX Copenhagen A/S noterede børskurs for selskabets aktie.

 

Generalforsamlingen godkendte den af bestyrelsen foreslåede vederlagspolitik samt de nye generelle retningslinjer for incitamentsaflønning af ledelsen.

 

Bestyrelsens vederlag for regnskabsåret 2012 blev godkendt. Bestyrelsesmedlemmer modtager således et fast kontant honorar på DKK 150.000 hver, mens bestyrelsesformanden og næstformanden modtager henholdsvis DKK 450.000 og DKK 300.000. Herudover modtager formanden for revisionsudvalget DKK 300.000 pr. år.

 

# # #

 

 

Kontakt venligst nedenstående for yderligere information:

David H. Solomon, adm. direktør

Tlf.: 22 20 63 00

Hanne Leth Hillman, Vice President for IR & Corporate Communication

Tlf.: 50 60 36 89, e-mail: hlh@zealandpharma.com

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S er et børsnoteret, (NASDAQ OMX: ZEAL) biotekselskab med en moden pipeline af innovative peptid-lægemidler. Selskabets førende opfindelse er lixisenatid (Lyxumia® 1)), en GLP-1 agonist til én gang daglig dosering, som er licenseret til Sanofi til behandling af type 2-diabetes. I oktober 2011 ansøgte Sanofi de europæiske lægemiddelmyndigheder (EMA) om markedsregistrering af lixisenatid i Europa og en registreringsansøgning i USA forventes indgivet i 4. kvartal 2012. Zealand Pharma har også et samarbejde med Boehringer Ingelheim omfattende dobbeltvirkende glukagon/GLP-1 agonister, herunder ZP2929, til behandling af diabetes og fedme samt en licensaftale med Helsinn Healthcare vedrørende elsiglutide, der er et GLP-2 lægemiddel i klinisk udvikling til forebyggelse af kemoterapi-induceret diarré.

 

Zealand Pharma specialiserer sig inden for identificering, optimering og udvikling af nye peptid-lægemidler, og alle produktkandidater i pipelinen er opfundet gennem selskabets egne forskningsaktiviteter. Zealand Pharmas produkter retter sig mod sygdomsområder, hvor eksisterende behandling ikke i tilstrækkelig grad opfylder patienternes behov, og hvor der er et stort potentiale for peptid-lægemidler. For yderligere information henvises til www.zealandpharma.com.

 

 1) Lyxumia® er det tiltænkte produktnavn for lixisenatid. Lixisenatid er ikke for nuværende godkendt eller licenseret noget sted i verden.


Attachments