EXINI: BSI-studier uppmärksammade i ansedda American Society of Clinical Oncology


Lund, Sverige, 2012-04-26 15:16 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

De i januari publicerade BSI studierna i Journal of Clinical Oncology och European Urology, som visar fördelarna med BSI som en imaging biomarkör, har redan uppmärksammats av ett flertal olika medicinska nyhetssidor. Nu har de också blivit kommenterade i artiklar på American Society of Oncology (ASCO) nyhetssida, ASCOPOST.COM.

Uttalanden i artiklarna från Dr Morris på Memorial Sloan-Kettering Cancer Center och Dr Schwartz från Columbia University visar att det finns starka indikationer på att BSI, beräknat med ett automatiskt analysprogram, kommer att bli en viktig och spridd imaging biomarkör för att följa cancerpatienter med skelettmetastaser.

”Studierna som uppmärksammats via ASCO, den största och högt ansedda föreningen för klinisk onkologi, är en mycket bra referenspunkt och intresset för studierna visar att vårt automatiska BSI-värde levererar en viktig pusselbit för urologer och onkologer över hela världen.” kommenterar Magnus Aurell CEO EXINI Diagnostics AB och fortsätter: ”Genom användandet av vårt BSI-värde blir man betydligt mer exakt i sin uppföljning och behandling av prostatacancerpatienter. Något som effektiviserar sjukvården samtidigt som patienterna får den bästa vården.”


ASCOPOST - news and views from the world of Clinical Oncology and Hematology

  • “New Biomarker Predicts Survival in Advanced Prostate Cancer” April, 2012
    Länk till artikel >>

     
  • “Expert Point of View: New Biomarker Predicts Survival in Advanced Prostate Cancer” April , 2012
    Länk till artikel >>

 

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Aurell, CEO
Telefon: 046-286 54 25
E-post: magnus.aurell@exini.com

 

Om EXINI Diagnostics AB (publ)
EXINI Diagnostics AB (publ) erbjuder kvalificerade lösningar för medicinskt beslutsstöd till sjukhus över hela världen. Systemet bygger på avancerad bildanalys genom artificiell intelligens och kan på egen hand tolka röntgenbilder och ge diagnosförslag. På så sätt används systemet som ett beslutsstöd för den diagnosticerande läkaren. EXINI arbetar med produkter för diagnos inom några av de mest frekventa folksjukdomarna såsom kranskärlssjukdom, cancer, demens och Parkinsons sjukdom. Bolaget grundades 1999 av professor Lars Edenbrandt. EXINI är listat på NASDAQ OMX First North och har ca 400 aktieägare. Huvudägare är Bo Håkansson. Certified Adviser är Thenberg & Kinde Fondkomission AB.

         ________________________________________________________________________
         EXINI Diagnostics AB, Ideon Science Park, Scheelevägen 19A, SE-223 70 Lund, Sweden
         Phone: +46 46 286 54 20, Fax: +46 46 286 54 29, info@exini.com, www.exini.com


Attachments