LRT peļņa 8 miljoni latu – pirmo reizi 10 gadu laikā


2011.gadā par 3% pieaudzis LatRosTrans (LRT) transportēto naftas produktu apjoms sasniedzot 5,79 miljonus tonnu gadā. Pēdējo divu gadu laikā LRT transportētās dīzeļdegvielas apjoms pieaudzis par apmēram 54% un uzņēmums prognozē, ka pozitīvā tendence saglabāsies arī turpmāk.

Pirmo reizi kopš 2001. gada LRT ir strādājis ar peļņu un 2011.gadā tā bija 8,02 miljoni latu. Sabiedrības pārskata gada peļņa netiks sadalīta dividendēs. Šogad uzņēmumā apstiprināta lielākā investīciju programma kopš 2007.gada – LRT plāno nākamo četru gadu laikā savā saimnieciskajā darbībā investēt 7,4 miljonus latu.

Aizvadītajā gadā par 10% pieaugusi LRT aktīvu vērtība, kā arī pieauga neto apgrozījums, kas 2011.gadā sasniedza 10,2 miljonus latu. Pateicoties veiksmīgajai sadarbībai ar LR Valsts policiju un uzņēmumā izveidotajam Iekšējās drošības dienestam – 2011.gadā salīdzinot ar iepriekšējo gadu par vairāk nekā 50% samazinājies nesankcionēto pieslēgumu skaits.

 „Aizvadītais gads bijis veiksmīgs ne tikai no biznesa viedokļa, bet arī tehnoloģiski mēs esam spēruši lielu soli uz priekšu”, uzsver LRT vadītājs Igors Stepanovs. „Pagājušajā gadā tika pabeigta  nozares speciālistu augstu novērtētais naftas vada „Polocka – Ventspils” 102 kilometru garās daļas ķīmiskās attīrīšanas un konservācijas projekts. Īstenojot šādu projektu pirmo reizi, mēs paši esam daudz ko apguvuši, un guvuši nenovērtējamu pieredzi, kas mums turpmāk būs nepieciešama”, skaidro Stepanovs, norādot, ka uz šo brīdi ir iztīrīta tikai trešdaļa no uzņēmuma īpašumā esošā 336 km gadā naftas vada.  

Saskaņā ar 2012. gada 7. marta lēmumu, Civillietu Augstākās tiesas palāta atcēla aizliegumu LRT veikt darbības, kas saistītas ar naftas atsūknēšanu un pārvietošanu no Latvijas Republikas teritorijā esošā Polocka – Ventspils maģistrālā naftas cauruļvada. Šis lēmums nodrošina LRT tiesības veikt atlikušās naftas atsūknēšanu un izmantot naftas cauruļvadus saimnieciskajā darbībā. „Plānojam, ka līdz gada beigām varēsim iztīrīt vēl vienu daļu no naftas cauruļvada, lai esošo infrastruktūru piemērotu jaunām biznesa vajadzībām”, skaidro uzņēmuma  vadītājs.

Par LatRosTrans

SIA LatRosTrans pieder divi Latvijas Republikas teritorijā esošie naftas cauruļvadi – Polocka-Mažeiķi un Polocka-Ventspils, pa kuriem pēdējos gados nafta nav piegādāta, un viens naftas produktu  cauruļvads Polocka-Venstpils, kas šobrīd aktīvi nodrošina dīzeļdegvielas piegādi.

SIA LatRosTrans ir Baltijas valstīs lielākais Latvijas un Krievijas kopuzņēmums, kurā partneriem no Krievijas puses - akciju sabiedrībai Transņefteprodukt (Transņeft meitas uzņēmums) pieder 34% kapitāla daļu, bet akciju sabiedrībai Ventspils nafta (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) – 66%. LatRosTrans ir otra lielākā SIA pēc pamatkapitāla Latvijā ar 107,5 miljonu latu lielu pamatkapitālu.

 

         Ilze Nagla
         Sabiedrisko attiecību vadītāja
         AS Ventspils nafta
         Tel +371-29267454, +371-67715914
         Epasts ilze.nagla@vnafta.lv