Siili Solutions selvittää listautumista NASDAQ OMX First North Finland –listalle


JULKAISTU 27.04.2012

Lehdistötiedote

Yhtiökokous antoi valtuudet valmisteluille - ratkaisu tehdään syksyn aikana
 
IT-palveluyhtiö Siili Solutions selvittää yhtiön osakkeen listausmahdollisuuksia NASDAQ OMX First North Finland  -markkinapaikalle. Siilillä on takanaan ennätysten vuosi 2011 ja yhtiö aikoo kasvaa jatkossakin 20 % orgaanisen kasvun vauhdilla säilyttäen hyvän kannattavuuden.
 
"Vuosi 2011 oli Siilille ennätyksellinen. Saimme vuoden 2010 toisella puolikkaalla vietyä läpi aloittamamme palvelutuotteistuksen ja vahvat kasvutulokset osoittavat toimiemme olleen oikeita. Vuoden 2011 aikana läpiviedyt prosessien kehityshankkeemme tukivat liiketoiminnan voimakasta kasvua, ylläpitäen kannattavuuden. Siili kasvoi tilikaudella 2011 orgaanisesti  48 %, myös suhteellisen liikevoiton kasvaen merkittävästi. Näistä asetelmista on hyvä laajentaa yhtiön omistuspohjaa," toteaa Siili Solutions Oy:n toimitusjohtaja Seppo Kuula.
 
"Liiketoimintanäkymämme vuodelle 2012 ovat edelleen hyvin positiiviset, makrotalouden epävarmuuksista huolimatta. Asiakasarvoperusteisesti tuotteistetun vahvan osaamisemme, ketterän liiketoimintamallimme ja vahvan taseemme avulla kykenemme sopeutumaan mahdollisesti muuttuviin markkinatilanteisiin. Keskitymme vuonna 2012 edelleen kehittämään tarjoomaamme vahvistamalla osaamistamme määritellyillä osa-alueilla niin rekrytoimalla kuin mahdollisin yritysostoin. Lisäksi jatkamme prosessiemme ja toimintamalliemme kehittämistä mm. ketterän projektiohjauksen sekä asiakaslähtöisen informaationhallinnan merkeissä."
 
Siilin tahtotilana on rakentaa yhtiön sisäiset prosessit avoimiksi ja läpinäkyviksi, vastaamaan listayhtiöiden prosesseja.  Listautumisen ensisijaisena tavoitteena on lisätä yhtiön tunnettuutta ja kiinnostavuutta sekä asiakas- että työntekijämarkkinoilla, sekä hakea osakkeelle julkisesti noteerattu arvo mahdollisia osakevaihdolla tapahtuvia pienyritysostoja sekä kannustinjärjestelmiä varten. Lisäksi Siili varautuu mahdollisiin yritysostoihin, joihin listautuminen tuo pääomaa ja rahoitusinstrumentin.

 
TILIKAUDEN 2011 TULOSTIEDOT
 
YLEISKATSAUS VUOTEEN 2011

Siili Solutions -konsernin liikevaihto oli 13,2 miljoonaa euroa, ollen 66,5 % edellisvuotta korkeampi. Konsernin liikevoitto oli 1,4 miljoonaa euroa (0,7 miljoonaa euroa), joka oli 95,3 % edellisvuotta korkeampi. Tilikauden voitto oli 1,0 miljoonaa euroa (0,5 miljoonaa euroa), ollen 93,0 % edellisvuotta korkeampi.
 
Konsernin liikearvopoistot kuluneella tilikaudella olivat yhteensä 0,2 miljoonaa euroa (0,1 miljoonaa euroa). Liiketoiminta keskittyy IT-palveluiden tuottamiseen, joten yhtiöllä ei ole tuotekehitykseen liittyviä kuluja.
 
Liikevoiton paranemiseen vaikuttivat keskeisimmin sekä liikevaihdon kasvu että hyvä käyttöaste. Kysyntä kehittyi yleisen taloustilanteen epävarmuudesta huolimatta suotuisasti konsernin kaikilla liiketoiminta-alueilla. Merkittävintä kysynnän kasvu oli kuitenkin finanssisektorin ja mediatoimialan asiakkuuksissa.
 
Henkilöstön määrä tilikauden lopussa oli 106 (84). Henkilöstökulut tilikaudella 2011 olivat yhteensä 7,7 miljoonaa euroa (5,0 miljoonaa euroa), mikä oli noin 58,70 % yhtiön liikevaihdosta (63,60 %). Henkilöstökulut jakautuvat palkkoihin ja palkkioihin, joiden osuus oli 6,3 miljoonaa euroa (4,1 miljoonaa euroa), eläkekuluihin 1,0 miljoonaa euroa (0,7 miljoonaa euroa) ja muihin sivukuluihin 0,4 miljoonaa euroa (0,2 miljoonaa euroa).
 
Taseen loppusumma oli 4,9 miljoonaa euroa (3,7 miljoonaa euroa). Konsernin taseessa oli tilikauden lopussa liikearvoa 0,5 miljoonaa euroa (0,7 miljoonaa euroa). Oma pääoma oli 1,3 miljoonaa euroa (1,3 miljoonaa euroa). Omavaraisuusaste oli tilikauden 2011 lopussa 26,4 % (33,5 %). Konsernin oman pääoman tuotto oli 79,9 % (55,2 %) ja sijoitetun pääoman tuotto 86,5 % (60,9 %). Konsernin liiketoiminnan rahavirta oli 1,7 miljoonaa euroa (0,7 miljoonaa euroa).
 
Konsernin tilikauden 2011 ja 2010 luvut eivät ole suoraan vertailukelpoisia. Tilikaudella 2010 hankittu ja sataprosenttisesti omistettu tytäryhtiö Devtrain Oy on yhdistetty kaudella 2010 konserniin viiden kuukauden ajalta elokuusta joulukuuhun 2010.

LIIKETOIMINTAYMPÄRISTÖ

Yleinen markkinatilanne oli konsernille erittäin hyvä, huolimatta maailmantalouden epävarmuuksista. IT-palveluiden pitkän aikavälin kysynnän arvioidaan kehittyvän Siilille suotuisasti.
 
Marketvisionin ennusteen mukaan Suomen IT-kokonaismarkkinat kasvoivat vuonna 2011 2,3 prosenttia (Suomen IT-markkinat, tammikuu 2012). Siilin liiketoiminnan kannalta keskeiset IT-palvelumarkkinat kasvoivat viime vuonna 2,8 prosenttia. Siilin orgaaninen kasvu tässä markkinassa oli yli 40 %.
 
Arvion mukaan palvelumarkkinat kasvavat vuonna 2012 lähes samaa tahtia (2,7 %). Konsultointipalveluiden kysynnän odotetaan jatkuvan kohtalaisena vuosina 2011-12. Useat perinteiset ensimmäisen sukupolven mainframe- ja cobol- perustaiset järjestelmät ovat tulleet elinkaarensa päähän. Teknologian vanhentumisen ja tuen loppumisen takia erilaisia kehityshankkeita on käynnissä paljon. Marketvisionin tutkimuksen mukaan tämän arvioidaan lisäävän sovelluskehitys-, integrointi- ja käyttöönottopalveluiden kysyntää.
 
Siilin keskeisenä menestystekijänä on ammattitaitoinen, sitoutunut ja motivoitunut henkilöstö. Siilin johtamisfilosofia perustuu Lean –ajatuksen kulmakiville; ihmisten kunnioittamiselle ja jatkuvalle parantamiselle.
 
Siilin palkitsemisjärjestelmät ja kokonaishyvinvointiohjelmat tukevat henkilöstön sitoutuneisuutta ja yhtiön rekrytointitavoitteita. Yrityksen ollessa vahvassa kasvussa, on erittäin tärkeää tukea henkilöstön hyvinvointia eri osa-alueilla. Erityistä huomiota Siilissä kiinnitetään yhteisöllisyyden ja osaamisen kehittämisen lisäksi esimiestyöhön sekä henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Työhyvinvoinnin nykytilaa ja henkilöstön toivomia kehityskohtia kartoitetaan jokavuotisen, koko henkilöstölle suunnatun kyselyn lisäksi omien rekrytointikonsulttien suorittamin kattavin henkilöstöhaastatteluin.
 
Siilin osaajien keskimääräinen työkokemus konsultoimastaan alueesta on 11,5 vuotta, ja Siilin henkilöstön keskimääräinen vaihtuvuus on alle 5 %.

 
TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT

Vuoden 2012 aikana liiketoiminnan arvioidaan kehittyvän edelleen myönteisesti. Liikevaihdon arvioidaan kasvavan ja kannattavuuden säilyvän hyvällä tasolla. Siili tulee vuonna 2012 jatkamaan henkilöstöresurssiensa vahvistamista uusilla rekrytoinneilla.
 
Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Seppo Kuula
puhelin: 040 370 00 32, sähköposti: seppo.kuula@siili.fi
 
Siili lyhyesti:
Siili Solutions Oy on vuonna 2005 perustettu suomalainen IT-alan palveluyritys, joka tuottaa vaativia IT-asiantuntijapalveluita eri toimialoille, kuten julkishallinnolle, pankeille, mediatoimialalle ja teollisuudelle. Siili tarjoaa asiakkailleen koko tietojärjestelmän kattavan ohjelmistoteknisen ja tiedonhallinnallisen osaamisensa asiakkaan tietojärjestelmän ja hänen liiketoiminnalleen olennaisen tiedon ehdoilla. Siili auttaa organisaatioita määrittelemään, kehittämään ja käyttöönottamaan tarpeisiinsa parhaimman ja tietojärjestelmäänsä sopivimman ohjelmistoteknisen ratkaisun joustavasti, tehokkaasti ja teknologiariippumattomasti. Siili on perustamisvuodestaan lähtien kasvanut kannattavasti, ja se on yksi IT-alan nopeimmin kasvavista yrityksistä Suomessa.