Precio kvartalsrapport januari - mars 2012


· Nettoomsättningen uppgick till 29,6 Mkr (25,2).
· Rörelseresultatet (EBITA) blev 2,8 Mkr (2,1).
· Rörelsemarginal blev 9,3% (8,2%).
· Resultat efter skatt blev 2,0 Mkr (1,4).
· Vinst per aktie efter skatt blev 0,26 Kr (0,19).
· Föreslagen utdelning till årsstämma 0,50 Kr per aktie.
· Nytt kontor öppnat i Västerås.
· Utökat partnerskap med Microsoft.
· Prognos för andra kvartalet och för hela räkenskapsåret 2012 indikerar vinst.


VD har ordet
Perioden januari till mars har sedan Precio startade varit vårt tredje kvartal under verksamhetsåret men genom att vi ändrat räkenskapåret till kalenderår är det i år vårt första kvartal. Ändringen har gjorts för att underlätta jämförelsen av oss med andra IT-konsultbolag.

Vi har haft en bra start på 2012 med en omsättningsökning på 17% och en förbättrad rörelsemarginal. Den har ökat till 9,3% från 8,2% förra året. En del av förklaringen till förbättringen är timprisutvecklingen. Jämfört med början på 2011 är de genomsnittliga timpriserna högre. För att åstadkomma en fortsatt positiv utveckling av timpriser krävs en inriktning på spetskompetens inom de områden som efterfrågas mest.

Den 1 februari öppnade Precio ett nytt kontor i Västerås. Det är Precios sjätte. En viktig del i vår ambition att växa är att etablera oss på orter där vi har kundunderlag. Vi har också fortsatt att rekrytera konsulter till våra befintliga kontor och antalet anställda kommer att öka under det andra kvartalet.

Ett av Sveriges största IT-event, Microsoft TechDays 2012, gick av stapeln 25-26 april i Örebro, bokstavligen på trappan till vårt Örebrokontor. Vi var Guldsponsor till evenemanget och deltog bl a med monter på utställningen och gav en välbesökt föreläsning. Sist men inte minst blev vi i samband med Tech Days nominerade till det prestigefyllda priset Microsoft Awards för bästa kommersiella weblösning. Vi nominerades för ett verksamhetssystem byggt för WSP, ett globalt teknikföretag inom samhällsbyggnadssektorn. Verksamhetssystemet är WSPs kärnsystem vid sidan av affärssystemet. Verksamhetssystemet är byggt på SharePoint 2010 som plattform och används för all uppdragshantering gällande samarbete, dokumenthantering, budgetering, kalkylering och rapportering. Det är fantastiskt roligt och en fjäder i hatten för oss på Precio att vi nominerats till detta pretigefyllda pris.

Mer än hälften av vår omsättning kommer från offentlig sektor och för att kunna vara konkurrenskraftiga där är det viktigt med ramavtal. Därför är det mycket glädjande att vi lyckats komma med på ett ramavtal med Västra Götalandsregionen inom EPiserverområdet. Vi har också fått vårt ramavtal med Statens Energimyndighet förlängt. Myndigheten har varit en av Precios största och viktigaste kunder ända sedan bolaget startades. Ramavtal av denna typ ger oss en stabil grund.

Efterfrågan på IT-konsulter, med den typ av specialistkompetens som vi erbjuder, bedömer jag som fortsatt god. I ett mycket kort perspektiv kommer dock lönsamheten påverkas av att det andra kvartalet 2012 innehåller få arbetsdagar pga helger. För resten av året är jag dock optimistisk och vi kommer att fortsätta rekrytera och kompetensutveckla för att möta efterfrågan. Någon prognos annat än att vi både för nästa kvartal och för 2012 som helhet kommer att visa en vinst vill jag dock inte lämna.

Rapporten i sin helhet bifogas.

Stockholm den 3 maj 2012

Per Melin
Verkställande direktör
Precio Systemutveckling AB (publ)


Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Precio Pressrelease 2012-05-03.pdf
Precio Delårsrapport Q1 2012.pdf

Om Precio
Precio är ett konsult- och systemutvecklingsföretag drygt 100 medarbetare i Borlänge, Göteborg, Örebro, Eskilstuna, Västerås och Stockholm. Företaget är listat på NASDAQ OMX First North Premier. Thenberg & Kinde Fondkommision är bolagets Certified Adviser. Precio utvecklar ITsystem för dagens och morgondagens behov. Precio har också lång erfarenhet av rådgivning och projektledning inom IT-området och erbjuder tjänster inom bland annat informationsförsörjning, integration i form av specialisttjänster samt funktions- och förvaltningsåtaganden. Precio är Microsoft Partner inom fem områden: Portals and Collaboration, Content Management, Web Development, Business Intelligence och Application Integration.

www.precio.se


Attachments