Tieto avslutar personalförhandlingar i Finland


Tieto Abp BÖRSMEDDELANDE 7.5.2012, kl. 12.15 CET

I mars meddelade Tieto att företaget skulle genomföra koncernövergripande personaljusteringar. I Finland har de fackliga förhandlingarna nu slutförts. Uppsägningarna i Finland kommer att genomföras i två faser, där den första fasen inleds direkt. I höst inleds en andra fas gällande de tjänster som påverkas av bolagets nya organisation.

I den första fasen kommer cirka 210 anställda att sägas upp till slutet av juni. Ytterligare 90 tjänster försvinner genom bland annat naturliga avgångar och pensionsavgångar. I den andra fasen tillkommer en neddragning om ytterligare högst 200 tjänster, som ska vara genomförd i början av 2013. Denna gäller främst den nya organisationen och målet att öka effektiviteten i verksamheten.

De förhandlingar som avslutats idag i Finland är en del av det tidigare annonserade besparningsprogrammet som ska generera cirka 50 miljoner euro i årliga besparingar. Totalt omfattar neddragningarna cirka 1 300 tjänster, varav närmare 500 i Finland, närmare 300 i Sverige och omkring 500 i övriga länder.

-Vi har satt upp ett mål att skapa ett ännu mer konkurrenskraftigt Tieto, och att lägga en stabil grund för framtiden genom lönsamma verksamheter. Detta arbete, med de omstruktureringar som krävs, innebär utmaningar på kort sikt. Men med en mer konkurrenskraftig kostnadsstruktur stärker vi samtidigt förutsättningarna att vidareutveckla Tieto och att genomföra vår nya strategi, säger Lasse Heinonen, CFO.

För ytterligare information, kontakta:

Ari Karppinen, Executive Vice President, Operations and Managed services and transformation Business Line, tel. +358 207271137, ari.karppinen (at) tieto.com

Lasse Heinonen, CFO, tel. +358 2072 66329, lasse.heinonen (at) tieto.com

Mira Iso-Markku, Director, Marketing & Communications, Tieto Finland, +358 20 727 1278,
mira.iso-markku(at)tieto.com

TIETO ABP

DISTRIBUTION
NASDAQ OMX Helsinki
NASDAQ OMX Stockholm
Centrala media


Tieto är det ledande IT-tjänstföretaget i norra Europa och erbjuder IT- och produktutvecklingstjänster. Våra specialiserade IT-lösningar och -tjänster ger, tillsammans med en stark plattform av tekniska lösningar, en konkret affärsnytta för våra lokala och globala kunder. Vi arbetar nära våra kunder, förstår deras unika behov och är en betrodd partner i transformationer. Med cirka 18 000 specialister är vårt mål att bli en ledande integratör av tjänster och därmed skapa den bästa tjänsteupplevelsen med IT. www.tieto.com