Ringkjøbing Landbobank og EDC indgår samarbejde, maj 2012


EDC har siden nytår arbejdet på en række aftaler med regionale banker om gensidig henvisning af kunder og formidling af lån. Nu er der i første omgang indgået aftale med Ringkjøbing Landbobank, og der er flere på vej.

Administrerende direktør John Fisker udtaler: ”Vi ser frem til samarbejdet med EDC, der vil styrke vores salgs- og distributionskraft i området. Samtidig giver aftalen os mulighed for oftere at møde kunden i boligskiftesituationen, hvor behovet for rådgivning om økonomi og valg af lån netop er størst.”

Formand for EDC-kæden Poul Erik Bech siger om aftalerne: ”Vi ser det som en stor styrke at indgå aftaler med spillere, der står meget stærkt i deres respektive lokalområder.  Aftalen med Ringkjøbing Landbobank er et godt eksempel på en bank med en meget tydelig profil i Midt- og Vestjylland.”

Kernen i aftalen mellem EDC og Ringkjøbing Landbobank er henvisning af kunder som er i færd med at købe eller sælge bolig, og som i den forbindelse har behov for finansiering. Samme rammeaftale danner udgangspunkt for forhandlingerne med en række andre regionale banker.

”Aftalen med Ringkjøbing Landbobank er en god begyndelse og jeg forventer, at vi afslutter flere forhandlinger inden sommerferien”, siger Poul Erik Bech. ”Målet er at dække hele landet med aftaler med stærke og solide regionale pengeinstitutter, der i lighed med EDC har ambitioner om vækst og en endnu stærkere markedsposition.”

Samarbejdet omfatter 15 af kædens butikker i Midt- og Vestjylland fra Skjern/Tarm i syd via Herning/Ikast, Viborg, Holstebro og Ulfborg i nord.

 

Kort om banken og EDC:

Ringkjøbing Landbobank har gennem bankens mangeårige historie været stærkt forankret i det midt- og vestjyske område.  Banken beskæftiger i dag ca. 250 engagerede og veluddannede medarbejdere som besidder stor kompetence indenfor bolig-, investering- og formuerådgivning.  Banken har de sidste 4 år haft Danmarks bedste egenkapitalforrentning på mere end 16 % p.a. blandt landets pengeinstitutter og har en solvens på over 20% - mere end 2½ gange det nødvendige. Banken har en struktur, der underbygger landets laveste omkostningsprocent på 32 øre pr. indtjent krone.

EDC består af mere end 230 selvstændige ejendomsmæglefirmaer fordelt over hele landet.  Butikkerne har specialer i bolig og erhverv. EDC-kæden har en markedsandel på ca. 22 % i Danmark og ca. 14.000 boliger til salg. Der beskæftiges ca. 1.250 medarbejdere i EDC-kæden, heraf er ca. 600 statsautoriserede ejendomsmæglere, hvilket er det højeste antal i de danske mæglerkæder.

         Ringkjøbing Landbobank: Adm. direktør John Fisker, tlf. 9975 1257
         EDC: Bestyrelsesformand Poul Erik Bech, tlf. 4031 4081

John Fisker, adm. direktør Ringkjøbing Landbobank og Allan Bjørn, adm. direktør EDC

Attachments