Exiqon lancerer microRNA qPCR paneler til brug for prækliniske tox-studier


Exiqon A/S (NASDAQ OMX: ”EXQ”), en førende leverandør af højt specialiserede produkter til genanalyse, offentliggjorde i dag lanceringen af microRNA qPCR paneler til prækliniske tox-studier.  

De nye Toxicology Focus microRNA PCR paneler giver forskere, der arbejder med præklinisk forskning, adgang til et panel af qPCR arrays, der er optimeret til brug for analyse af microRNA i blod og urin. Toxicology Focus microRNA PCR panelerne findes til human, rotte, abe og hund og består af 88 qPCR- samt 8 kontrol­tests, der er optimeret og valideret til forskere med interesse for at måle effekten af lægemidler via microRNA i kropsvæsker. De 8 kontroltests, der er udviklet af Exiqon, sikrer at der, som en integreret del af analyseprocessen, kan udføres en effektiv kvalitetskontrol af de prøver, som analyseres.

Nyere forskningsresultater har dokumenteret vigtigheden af microRNA i kropsvæsker som en mulig metode til at identificere vævsskader, fordi microRNA frigives til kropsvæsker, der er stabile og kan måles ved brug af præcise og sensitive tests.

I en kommentar udtaler Senior Vice President for Salg & Marketing, Dr. Henrik M. Pfundheller: “Vores farmaceutiske kunder har bedt os udvikle et præcist og sensitivt testsystem, der kan anvendes i den prækliniske forskning til at analysere biomarkører for toksikologiske reaktioner i humane prøver og prøver fra forskellige dyrearter” og han tilføjer: “Exiqon deltager i to internationale komiteer, der koordinerer udviklingen af biomarkører til måling af toksikologiske effekter af nye lægemidler. Med vores nye produkt adresserer vi dermed et stort udækket behov i markedet”.

De nye Toxicology Focus microRNA PCR paneler er baseret på den mest følsomme microRNA qPCR platform tilgængelig i markedet i dag og giver mulighed for pålidelig microRNA analyse på basis af kun 1 pg total RNA.

Toxicology Focus microRNA PCR panelerne er forenelige med alle øvrige produkter i miRCURY LNA™ Universal RT microRNA PCR systemet, herunder software til dataanalyse. Arbejdsgangen fra prøveudtagning til data kan afsluttes på blot 3 timer.

Exiqon tilbyder en komplet portefølje af produkter til microRNA analyse, som omfatter brugervenlige qPCR arrays til analyse af humane microRNA’er, mus og rotte microRNA'er, samt en række fokuspaneler og de fuldt fleksible Pick & Mix paneler, “spike-in kits” samt RT mastermix kits, prøveudtagningskit og software til dataanalyse. Kunder, som identificerer egne microRNA’er, kan gøre brug af Exiqons LNA™ teknologi og RT teknologi, idet Exiqon tilbyder brugervenligt software til design af brugerdefinerede microRNA qPCR tests (http://www.exiqon.com/custom-PCR).

Exiqons miRCURY LNA™ microRNA PCR produkter er også tilgængelige via Exiqon Services.

Yderligere information om Toxicology Focus microRNA PCR paneler er tilgængelig på Exiqons hjemmeside: http://www.exiqon.com/toxicity-mirna-pcr

Yderligere information:

Lars Kongsbak, administrerende direktør, Exiqon, tlf. +45 4566 0888 (mobil: +45 4090 2101)
Henrik M. Pfundheller, VP Sales & Marketing, tlf. +45 4565 0420 (mobil: +45 4090 2106) 


Attachments