„Finasta Asset Management” 2. līmeņa pensiju plāni - visienesīgākie pēdējā gada laikā


VSAA publiskotie 2. līmeņa pensiju plānu darbības rezultāti par periodu no 2011.gada maija līdz 2012.gada maijam liecina, ka visaugstākais ienesīgums pēdējā gada laikā bijis „Finasta Asset Management” pārvaldītajiem pensiju plāniem.

"Finasta Asset Management" aktīvā pensiju plāna "Ekstra" ienesīgums šajā periodā bija 3,91%, bet plāna "Ekstra Plus" ienesīgums - 2,32%, tādējādi uzrādot visaugstāko ienesīgumu starp 12 aktīvajiem pensiju plāniem Latvijā.

10 konservatīvo ieguldījumu plānu vidū lielākais ienesīgums - 5,6% - bija "Finasta Asset Management" pārvaldītajam pensiju plānam "Klasika".

Savukārt, "Finasta Asset Management" sabalansētā ieguldījumu plāna "Komforts" ienesīgums bija 3,43%, kas arī bija visaugstākais rezultāts četru konservatīvo plānu starpā.

„„Finasta Asset Management” profesionalitāti 2.pensiju līmeņa plānu pārvaldīšanā apliecina ne tikai tas, ka ilgtermiņā mūsu pensiju plāniem ir viens no augstākajiem ienesīgumiem nozarē, bet arī fakts, ka 2011.gadā „ Finasta” bija vienīgais pārvaldītājs Latvijā, kuram visi 2.līmeņa pensiju plāni uzrādīja pozitīvu ienesīgumu,” atzīst IPAS "Finasta Asset Management"  Valdes loceklis Andrejs Martinovs.

„Finasta Asset Management” pārvaldītajiem pensiju 2.līmeņa plāniem var pieteikties jebkuras bankas internetbankā vai filiālē, ja bankai ir noslēgts līgums ar VSAA par pensiju 2.līmeņa izplatīšanu.

 

Par IPAS „Finasta Asset Management”

„Finasta Asset Management” Latvijā darbojas kopš 2002.gada un šobrīd pārvalda piecus pensiju 2.līmeņa plānus, četrus pensiju 3.līmeņa plānus, trīs atvērtos ieguldījumu fondus, kā arī privāto un institucionālo klientu individuālos ieguldījumu portfeļus.

 

Informāciju sagatavoja:

Gundega Pakalne

Mārketinga un PR speciāliste

Tel: 67092988

Gundega.Pakalne@finasta.com

www.finasta.com