Indkaldelse til valgmøde – vedtægtsændring i SKAGEN Tellus

SKAGEN AS ønsker at foretage en vedtægtsændring i SKAGEN Tellus. Fondens investorer skal ifølge den nye norske lov om værdipapirfonde behandle sådanne ændringer på et investormøde. Vi håber, du har mulighed for at komme til mødet eller afgive din stemme på forhånd.


Hensigten med vedtægtsændringen er at give alle investorer et mere korrekt sammenligningsgrundlag omkring SKAGEN Tellus ved at skifte til et mere repræsentativt referenceindeks for globale obligationsfonde. Den foreslåede vedtægtsændring er blevet behandlet og enstemmigt godkendt af SKAGEN AS’ bestyrelse. Valget af nyt indeks er også blevet behandlet og godkendt af Renteudvalget i Verdipapirfondenes forening.

  • Valgmødet afholdes d. 30. maj 2012 kl. 18:00 på SKAGENs hovedkontor, Torgterrassen 2, 5. sal i Stavanger.
  • Stemme afgivet på forhånd kan sendes til legal@skagenfondene.dk eller pr. post: Postboks 160, 4001 Stavanger. Att: Forretningsstøtte og kontroll.

 

Baggrund og begrundelse for vedtægtsændringen

SKAGEN Tellus investerer i obligationer over hele verden. Fondens målsætning er at give investorerne bedst muligt afkast for den risiko, fonden løber. Fondens varighed (vægtet gennemsnitlig løbetid til forfald) skal i henhold til vedtægterne ligge i intervallet 0-10 år, men varighed er ikke i sig selv et mål for fonden.

Fondens varighed har siden starten varieret fra 0,44 til 8,68. Da fonden blev etableret, vurderede vi, at ”Barclays Capital Global Treasury Index 3-5 years” var det bedst egnede referenceindeks. Fonden har nu en femårig historik, hvor den gennemsnitlige varighed har været både kortere og længere end referenceindeksets varighed. Vi mener derfor, at det vil være mere rigtigt at sammenligne med indekset ”J. P. Morgan GBI Broad unhedged”, idet dette referenceindeks ikke har begrænsninger i forhold til varighed. Indekset er et af de mest brugte referenceindeks til globale statsobligationsfonde.

SKAGEN har den holdning, at vedtægtsændringen vil forbedre kundekommunikationen og betyde, at fonden vil blive sammenlignet med de mest relevante internationale obligationsfonde. Vedtægtsændringen vil ikke medføre ændringer i fondens forventede afkast, risiko eller honorarberegning. 

Vedtægtsændring                                                                            

Beslutninger om vedtægtsændringer skal i henhold til Verdipapirfondloven behandles af fondens investorer på et investormøde. På denne baggrund anmodes investorer i SKAGEN Tellus om at give samtykke til ændring i fondens vedtægter §3,

fra: ”Fondets referanseindeks er Barclays Capital Global Treasury Index 3-5 years i norske kroner.”
Til:  ”Fondets referanseindeks er J. P. Morgan GBI Broad unhedged i norske kroner.”

Vedtægtsændringen vil tidligst blive gennemført 1. januar 2013, eftersom det er mest hensigtsmæssigt at skifte referenceindeks ved et nyt kalenderår. Det endelige tidspunkt for vedtægtsændringen vil blive bekendtgjort på selskabets internetsider. Vedtægtsændringen forudsætter, at minimum 75 procent af de andele, som er præsenteret på investormødet ved fremmøde, forhåndsstemme eller fuldmagt, har stemt for ændringen. Desuden skal Finanstilsynet kontrollere, at SKAGEN har opfyldt lovens krav til indhold i vedtægterne og procedurerne omkring ændringen.

Efter at vedtægtsændringen er vedtaget af andelsejerne og Finanstilsynet har foretaget sin kontrol, vil det bekendtgøres, hvornår ændringen skal træde i kraft. I perioden mellem bekendtgørelse og ikrafttrædelse er det ifølge loven krav om at indløsningen skal være gebyrfri. SKAGEN Tellus har ikke gebyr på indløsninger og opfylder dermed lovens vilkår om gebyrfri indløsning.

Valgmøde den 30. maj kl. 18.00

Vi ønsker velkommen til investormøde i SKAGEN Tellus på SKAGENs hovedkontor i Torgterrassen 3, 5. etage i Stavanger. Mødet vil blive transmitteret på www.skagenfondene.dk, sådan at flest mulige kan følge med. Mødet vil blive afholdt med følgende agenda:

 

  1. Valg af mødeleder og to investorer til at underskrive protokollen.
  2. Investeringsdirektør Harald Espedal redegør for begrundelse for vedtægtsændringen
  3. Indsendte spørgsmål fra investorerne
  4. Afstemning
  5. Resultat af afstemning og signering af protokol.


På valgmødet tæller hver andel en stemme. Investorer kan stemme via befuldmægtiget. Dine andele i SKAGEN Tellus 28. maj 2012 vil være afgørende for beregningen af det antal andele, du kan stemme ud fra.

Godkendte fuldmagtsskemaer er tilgængelige på www.skagenfondene.dk eller ved at kontakte Kundeservice og telefon 7010 4001. Husk at medbringe legitimation og eventuel virksomhedsattest.

Investorer har ret til at få taget spørgsmål op, som indgives skriftligt til SKAGEN AS’ bestyrelse, senest en uge inden mødet afholdes. Investormødet kan med undtagelse af vedtægtsændringen ikke foretage vedtagelser, som binder fonden eller forvaltningsselskabet.

Tilmelding til mødet kan ske på www.skagenfondene.dk, sendes til kundeservice@skagenfondene.dk  eller ved at kontakte kundeservice på telefon 7010 4001. Tilmeldingsfrist er 28. maj 2012.

Stemmeafgivning på forhånd – et alternativ, hvis du ikke kan deltage i investormødet  

Investorer, som ikke har mulighed for at deltage i mødet, kan afgive stemme på forhånd til og med 28. maj. Forhåndsstemmer kan sendes på e-mail til legal@skagenfondene.dk eller med post til SKAGEN AS, Postboks 160, 4001 Stavanger. Att.: Forretningsstøtte og kontrol. Benyt venligst den stemmeseddel, som er lagt ud på vores internetsider.

Har du spørgsmål?                                                                                                                 

Spørgsmål angående vedtægtsændringen i SKAGEN Tellus kan rettes til legal@skagenfondene.dk  eller til Kundeservice på telefon 7010 4001.

Vel mødt!

 

SKAGEN AS’ bestyrelse