Dėl AB „Lietuvos dujos“ Valdybos priimtų sprendimų

Vilnius, Lietuva, 2012-05-28 14:09 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 2012 m. gegužės 28 d. AB „Lietuvos dujos“ (toliau – Bendrovė) valdyba patvirtino Bendrovės dujų perdavimo veiklos ir kontrolės atskyrimo bei skirstymo veiklos atskyrimo būdų aprašymą su atskyrimo veiksmų planais (toliau – Aprašymas). Aprašyme numatyta iki 2013 m. liepos 31 d. teisiškai, funkciškai ir organizaciniu požiūriu atskirti Bendrovės gamtinių dujų perdavimo veiklą įkuriant naują perdavimo sistemos operatoriaus bendrovę ir iki 2014 m. spalio 31 d. įvykdyti perdavimo veiklos kontrolės atskyrimą bei teisiškai, funkciškai ir organizaciniu požiūriu atskirti Bendrovės gamtinių dujų skirstymo veiklą įsteigiant dukterinę skirstymo sistemos operatoriaus bendrovę.

Bendrovės valdybos nariai V. Golubev ir K. Seleznev balsavo dėl Aprašymo patvirtinimo su išlyga.

Bendrovė, vykdydama Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimus, pateiks Aprašymą Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai nustatytais terminais, t.y. iki 2012 m. gegužės 31 d.

Įgaliotas asmuo:

Saulius Bilys