Seamless och MICROS-Fidelio ingår avtal för mobila betalningar i Norden


Stockholm, 2012-05-30 07:53 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Seamless ingår ett strategiskt viktigt avtal med MICROS-Fidelio, en del av MICROS Systems Inc, som är ledande inom enterprise lösningar för hospitality-branschen, dvs. Point-of-Sale för restauranger, barer, hotell, kryssningsfartyg, retail etc. Samarbetet kommer möjliggöra att MICROS-Fidelio´s kunder enkelt kan integrera sina POS system med Seamless mobila betalningssystem SEQR.

Seamless Distribution meddelade i november 2011 att man kommer lansera mobila betalningar genom den egenutvecklade plattformen SEQR. Tekniken baseras på över tio års erfarenhet från mobila transaktioner och tekniken är både extremt användarvänlig och samtidigt säker. Handlarna, i det här fallet företagen inom hospitalitybranschen, får markant sänkta kostnader jämfört mot traditionella kortavgifter och kostnader runt hantering av kontanter.

- Avtalet med MICROS-Fidelio ger oss en enorm ny yta med försäljningsställen och vi ser att hospitalitybranschen är speciellt intressant med tanke på vår primära konsumentmålgrupp som är mobila storstadsmänniskor, säger Peter Fredell VD på Seamless Distribution AB.

MICROS Systems Inc har mer än 330.000 installationer i över 180 länder och är ledande av enterprise lösningar inom hospitality och retail runt omkring i världen. Bolaget ligger i framkant med ny teknik och de senaste trenderna och har bland annat uppmärksammats positivt för sina innovativa lösningar med mobila appar för bl.a. restaurangkedjorna Wagamama och Pizza Hut.

- MICROS-Fidelio jobbar ständigt med att hjälpa kunderna att utveckla sina betal-transaktioner och integrera dem med andra system. I de olika kundvertikalerna finns flera ledande globala hotell, restauranger, barer samt flera större fast-food kedjor, säger Henrik Hessbo, ansvarig för de strategiska kunderna hos MICROS i Norden.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Fredell, VD Seamless Distribution AB (Publ.), tel 08 5648 7800, peter.fredell@seamless.se
Emil Wikström, VD SEQR, Seamless, tel 0709 84 55 65, 
emil.wikstrom@seamless.se

Om Seamless
Seamless är specialiserat på lösningar för betalsystem för mobiltelefoner såsom överföring av pengar mellan mobiler (Mobile Money) och kontantkortsladdning. Seamless transaktionsplattform ERS 360° hanterar årligen över 2,6 miljarder transaktioner genom 525 000 försäljningsställen världen över. Seamless har system för elektronisk kontantkortsladdning och M-handel hos mer än 40 operatörer i 26 länder på tre kontinenter. Seamless lösning SEQR för mobila betalningar i butik och online är patentsökt med totalt 41 olika patentkriterier. Seamless startades 2001 och handlas på Nasdaq OMX First North, kortnamn SDAB. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och kontor i Mumbai, Indien, Lahore i Pakistan, Riga i Lettland samt Accra i Ghana. Mer information finns på www.seamless.se

Om SEQR
I Seamless lösning för mobila betalningar, SEQR, skannar konsumenten en QR-kod på kassaterminalen, webben eller räkningen för att godkänna att betalning dras från bankkontot. QR-koden identifierar betalningsmottagaren som är kopplad till Seamless transaktionsplattform och konsumenten kan betala direkt från sitt konto eller via en kredit. Seamless lösning gör det därmed möjligt för detaljhandeln att slippa de kostsamma avgifterna till kortföretagen. Tjänsten är kostnadsfri för konsumenter. Se hur SEQR fungerar: http://www.seamless.se/seqr/movie.html

Certified Advisor: Evli Bank Plc Stockholm, telefon 08 407 80 00


Attachments