Seamless har godkänts för notering på NASDAQ OMX Stockholm


Stockholm, 2012-05-31 07:53 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Nasdaq OMX Stockholms bolagskommitté har godkänt Seamless Distributions AB för upptagande till handel på huvudlistan. Första dag för handel är beräknad till den 13 juni 2012.    

Seamless Distribution - som är ledande inom betalningslösningar med mobilen och hanterar över 2,6 miljarder transaktioner årligen vid mer än 500 000 försäljningsställen - lanserar nu en oberoende smartphone-app, SEQR. SEQR-plattformen rundar kontokortsföretagen och konsumentlanseringen startar i Sverige under 2012. Detta har medfört att intresset för Seamless-aktien hos bl.a. institutionella placerare ökat kraftigt. Deras placeringsreglementen kräver ofta att de endast investerar i aktier noterade på en reglerad marknadsplats. Därför har bolag gjort en ansökan för listbyte till NASDAQ OMX Stockholm, som nu godkänts av NASDAQ OMX Stockholms bolagskommitté.

Första dag för handel med Seamless aktie, kortnamn SDAB, är planerad till den 13 juni 2012 och sista dag för handel på NASDAQ OMX First North kommer därmed att vara den 12 juni. Aktien kommer att handlas under samma kortnamn som tidigare, dvs. ”SDAB”. Aktieägare i Seamless behöver inte vidta några åtgärder med anledning av listbytet. För ytterligare information hänvisas till det prospekt som har upprättats med anledning av listbytet och som inväntar registrering och godkännande av Finansinspektionen.

 

Evli Bank Plc har agerat finansiell rådgivare till Seamless i samband med noteringsprocessen.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Fredell, VD Seamless Distribution AB, tel 08 5648 7800, peter.fredell@seamless.se

För pressmaterial, vänligen kontakta:
Sonja Marie Catani, Kommunikationsdirektör Seamless Distribution AB, tel 0767 86 88 66, sonja.catani@seamless.se

Om Seamless
Seamless är specialiserat på lösningar för betalsystem för mobiltelefoner såsom överföring av pengar mellan mobiler (Mobile Money) och kontantkortsladdning. Seamless transaktionsplattform ERS 360° hanterar årligen över 2,6 miljarder transaktioner genom 525 000 försäljningsställen världen över. Seamless har system för elektronisk kontantkortsladdning och M-handel hos mer än 40 operatörer i 26 länder på tre kontinenter. Seamless lösning SEQR för mobila betalningar i butik och online är patentsökt med totalt 41 olika patentkriterier. Seamless startades 2001 och handlas på Nasdaq OMX First North, kortnamn SDAB. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och kontor i Mumbai, Indien, Lahore i Pakistan, Riga i Lettland samt Accra i Ghana. Mer information finns på www.seamless.se

Om SEQR
I Seamless lösning för mobila betalningar, SEQR, skannar konsumenten en QR-kod på kassaterminalen, webben eller räkningen för att godkänna att betalning dras från bankkontot. QR-koden identifierar betalningsmottagaren som är kopplad till Seamless transaktionsplattform och konsumenten kan betala direkt från sitt konto eller via en kredit. Seamless lösning gör det därmed möjligt för detaljhandeln att slippa de kostsamma avgifterna till kortföretagen. Tjänsten är kostnadsfri för konsumenter. Se hur SEQR fungerar: http://www.seamless.se/seqr/movie.html

Certified Advisor: Evli Bank Plc Stockholm, telefon 08 407 80 00

 


Attachments