Dėl naujai išleidžiamų AB „Klaipėdos nafta“ akcijų pasirašymo pabaigos


ŠIS PRANEŠIMAS NEI TIESIOGIAI, NEI NETIESIOGIAI, NEI VISAS, NEI IŠ DALIES NĖRA SKIRTAS PLATINTI AR SKLEISTI JUNGTINĖSE AMERIKOS VALSTIJOSE, KANADOJE, AUSTRALIJOJE ARBA JAPONIJOJE AR BET KOKIOJE KITOJE JURISDIKCIJOJE IR NEGALI BŪTI PERDUOTAS Į TOKIAS JURISDIKCIJAS, KURIOSE TOKIO PRANEŠIMO PLATINIMAS ARBA SKLEIDIMAS BŪTŲ NETEISĖTAS. TAIKOMI IR TAM TIKRI KITI APRIBOJIMAI. PRAŠOME PERSKAITYTI ŠIO PRANEŠIMO VERTYBINIŲ POPIERIŲ BIRŽAI PABAIGOJE ESANTĮ SVARBŲ ĮSPĖJIMĄ.

Akcinė bendrovė „Klaipėdos nafta“ (toliau – Bendrovė), veikdama pagal 2012 m. gegužės 23 d. Lietuvos banko patvirtintą prospektą (sprendimo (pažymos) dėl prospekto patvirtinimo Nr. 241-20, toliau – Prospektas) praneša, kad 2012 m. birželio 11 d. baigėsi terminas, nustatytas pasirašyti naujas Bendrovės akcijas, išleidžiamas vadovaujantis visuotinio Bendrovės akcininkų susirinkimo, įvykusio 2012 m. balandžio 27 d., sprendimais.

Pasirašymo laikotarpiu Bendrovės akcininkai, kurie 2012 m. balandžio 27 d. visuotinio akcininkų susirinkimo teisių apskaitos dienos pabaigoje (2012 m. gegužės 14 d. pabaigoje) nuosavybės teise valdė Bendrovės išleistas akcijas, pasinaudodami pirmumo teise iš viso pasirašė ir apmokėjo (apmokėjimo terminas baigėsi 2012 m. birželio 12 d.) 38 606 184 naujai išleidžiamas Bendrovės akcijas.

 

SVARBUS ĮSPĖJIMAS:

Šis pranešimas nėra skirtas platinti Jungtinių Amerikos Valstijų naujienų agentūroms arba skleisti Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, Japonijoje arba Australijoje, arba kitose vietose, kuriose toks skleidimas nėra tinkamas.

Tam tikrose jurisdikcijose įstatymai gali riboti teisę platinti šį pranešimą ir kitą su naujų Bendrovės akcijų siūlymu susijusią informaciją. Asmenys, pas kuriuos patenka šis pranešimas ar atitinkama kita informacija, privalo susipažinti su tokiais apribojimais ir jų laikytis.

Šis pranešimas nėra pasiūlymas arba kvietimas įsigyti Bendrovės vertybinių popierių ir nėra kaip nors su tokiu pasiūlymu arba kvietimu susijęs. Toks pasiūlymas teiktas išimtinai Prospekto pagrindu ir Prospektas yra vienintelis teisiškai įpareigojantis dokumentas, kuriame pateikiama informacija apie Bendrovę ir apie Bendrovės akcijų siūlymą esamiems Bendrovės akcininkams. Prospektas yra paskelbtas per AB NASDAQ OMX Vilnius interneto informacinę sistemą GlobeNewswire ir Bendrovės interneto svetainėje www.oil.lt.

Be to, šios 2012 m. balandžio 27 d. Bendrovės akcininkų sprendimų ir Prospekto pagrindu naujai išleidžiamos Bendrovės akcijos siūlytos išimtinai Lietuvos Respublikoje ir tik esamiems Bendrovės akcininkams pagal 2003 m. lapkričio 4 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą 2003/71/EB dėl prospekto, kuris turi būti skelbiamas, kai vertybiniai popieriai siūlomi visuomenei ar įtraukiami į prekybos sąrašą, ir iš dalies keičiančią Direktyvą 2001/34/EB, kaip ji įgyvendinta Lietuvoje.

Bendrovės akcijos nėra registruotos ir nebus registruotos vadovaujantis 1933 m. JAV vertybinių popierių įstatymu, su vėlesniais pakeitimais, arba vadovaujantis bet kokiais vertybinių popierių rinką reglamentuojančiais JAV valstijų ar kitų jos jurisdikcijų teisės aktais ir negali būti siūlomos ar parduodamos šiose jurisdikcijose, nebent būtų registruotos pagal taikytinus teisės aktus arba pritaikius atitinkamas tokio registravimo išimtis. Nebus įgyvendinamas joks viešas vertybinių popierių siūlymas Jungtinėse Amerikos Valstijose.

 

         Mantas Bartuška, finansų direktorius, 8 46 391 763