Exiqon lancerer unikt bioinformatisk software tool til design og udvælgelse af LNA™-forbedrede qPCR assays til kombineret analyse af messenger RNA, microRNA og andre ncRNA.


Exiqon A/S (NASDAQ OMX: “EXQ”), en førende leverandør af højt specialiserede produkter til genanalyse, offentliggjorde i dag lanceringen af et unikt nyt ’state-of-the-art’ online tool til design af LNA™-forbedrede qPCR assays til kvantificering af messenger RNA og ncRNA i kombination med associerede microRNAer.

Det nye tool giver kunderne let adgang til forskellige databaser og design software, hvormed de kan designe og udvælge LNA™-forbedrede qPCR assays uden forudgående viden om den anvendte annotation i de forskellige databaser. Design tool’et anvender uden problemer meta-information fra EMBL, Refseq, Ensembl, Genbank og Targetscan. Som noget helt unikt indeholder det nye design tool omfattende information med hensyn til links mellem messenger RNA og microRNA.

I en kommentar siger Henrik M. Pfundheller, Senior Vice President Sales & Marketing: “Integrationen af messenger RNA og microRNA links kræver komplekse krydshenvisninger mellem flere databaser. Vi giver nu vores kunder adgang til en fuldstændig liste med referencer af validerede og forventede microRNAer med et enkelt klik” og han tilføjer “det nye design tool giver vores kunder en ny og let måde at tilrettelægge deres genekspressions­studier på og sætter et nyt niveau for ’state-of-the art’ ekspressionsanalyse”.

Lars Kongsbak, administrerende direktør, siger i en kommentar: “Lanceringen af dette unikke nye design tool og associerede qPCR assays til kombineret analyse af messenger RNA, microRNA og andre ncRNA markerer en vigtig strategisk milepæl for Exiqon og vores første skridt henimod at udvide vores nuværende produktsortiment til også at omfatte produkter til samtidig analyse af messenger RNA, microRNA og andre ncRNAer. Vi er overbeviste om vigtigheden af at opfylde behovet for analyser af system biologi, og vi kan nu tilbyde vores kunder at slå bro over kompleksiteten af forskellige databaser og på en nem og enkel måde kompensere for den manglende integration af forskellige assay-systemer, ved anvendelse af Exiqons LNA™ forbedrede qPCR assays”.

Exiqons nye design tool har et brugervenligt interface med grafisk visning af target-sekvensen og associerede egenskaber såvel som af de endelige assays. Henrik Pfundheller, Senior Vice President Sales & Marketing, bemærker:  “En vigtig fordel ved vores nye design tool er, at der er fokus på både brugervenlighed og fleksibilitet. Både forskere, som med nogle få klik ønsker at bestille qPCR primere med høj ydeevne og kunder med komplekse krav og behov for avancerede muligheder kan serviceres på tilfredsstillende vis.”

De kundetilpassede LNA™-forbedrede qPCR assays, som designes ved hjælp af dette tool er optimeret til brug med Exiqons Universal cDNA Synthesis kit (med tilhørende random primer) og Exiqons SYBR® Green Master Mix kit.

Information om det nye LNA™ qPCR design tool er tilgængelig her: http://www.exiqon.com/LNA-qPCR

Yderligere information

Lars Kongsbak, administrerende direktør, tlf. +45 4566 0888
(mobil: +45 4090 2101)
Henrik M. Pfundheller, Senior Vice President Sales & Marketing,
tlf. +45 4565 0420 (mobil: +45 4090 2106) 


Attachments