Var först med att betala enkelt med mobilen

- Premiär för ”kortdödaren” hos Hemköp på Södermalm


Stockholm, 2012-06-18 08:05 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

För första gången är det nu möjligt att enkelt betala med mobilen via en QR-kod uppsatt vid kassan. Livsmedelskedjan Hemköp är först ut med betalningslösningen SEQR, utvecklat av Seamless, i livsmedelsbutiken Mariahallen på Södermalm i Stockholm. Allt kunden behöver göra är att med hjälp av sin smartphone skanna en QR-kod och med en personlig kod godkänna betalningen. Det går fortare att betala med SEQR än med kort.

På Hemköp Mariahallen på Södermalm i Stockholm är varje kassaterminal sammanlänkad med en unik QR-kod uppklistrad bredvid. Genom att ladda ner appen SEQR och knyta den till ett bank- eller fakturakonto kan kunden enkelt betala genom att skanna QR-koden. Beloppet visas i mobilen och kunden godkänner med sin PIN-kod.

– Det känns otroligt kul att tillsammans med Hemköp erbjuda en betalning som är mycket snabbare, enklare och bättre än kortföretagens. Vi går allt mer mot en vardag där det mesta finns samlat i mobilen och möjligheten att betala via mobilen blir en självklarhet. Det finns så många fördelar som att slippa papperskvitton, leta efter plånboken eller gå till bankomaten, säger Emil Wikström, VD för SEQR på Seamless och fortsätter: – Vår lösning SEQR tar betalning via mobilen till nästa nivå eftersom lösningen är så enkel, den kräver inga omständliga installationer eller dyr hårdvara för handlarna.

Seamless är redan en av världens ledande leverantörer av betalsystem för mobiltelefoner och hanterar årligen över 2,9 miljarder transaktioner. Det är företagets unika transaktionsplattform som gör SEQR möjligt. Trots att det ligger ett mycket avancerat system bakom behöver handlaren inte investera i någon extra utrustning eller hårdvara till kassaterminalerna för att komma igång. När kunden väljer att betala med SEQR istället sparar handlaren stora summor eftersom avgiften är mycket lägre än alla andra kortbetalningar och mobilbetalningar.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Fredell, VD Seamless Distribution AB, tel. 08-564 878 00, peter.fredell@seamless.se

Emil Wikström, VD SEQR, Seamless, tel. 0709-84 55 65, emil.wikstrom@seamless.se

 

Om Seamless

Seamless är specialiserat på lösningar för betalsystem för mobiltelefoner såsom överföring av pengar mellan mobiler (Mobile Money) och kontantkortsladdning. Seamless transaktionsplattform ERS 360° hanterar årligen över 2,9 miljarder transaktioner genom 525 000 försäljningsställen världen över. Seamless har system för elektronisk kontantkortsladdning och M-handel hos mer än 40 operatörer i 26 länder på tre kontinenter. Seamless lösning SEQR för mobila betalningar i butik och online är patentsökt med totalt 41 olika patentkriterier. Seamless startades 2001 och handlas på Nasdaq OMX Stockholm, kortnamn SEAM. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och kontor i Mumbai, Indien, Lahore i Pakistan, Riga i Lettland samt Accra i Ghana. Mer information finns på www.seamless.se.

 

Om SEQR

I Seamless lösning för mobila betalningar, SEQR, skannar konsumenten en QR-kod på kassaterminalen, webben eller räkningen för att godkänna att betalning dras från bankkontot. QR-koden identifierar betalningsmottagaren som är kopplad till Seamless transaktionsplattform och konsumenten kan betala direkt från sitt konto eller via en kredit. Seamless lösning gör det därmed möjligt för detaljhandeln att slippa de kostsamma avgifterna till kortföretagen. Tjänsten är kostnadsfri för konsumenter. Mer information finns på www.seqr.se, Twitter: @seqrse och Facebook.com/seqrse.

 

Certified Advisor: Evli Bank Plc Stockholm, tel. 08-407 80 00

 


Attachments