NEO INDUSTRIALIN TYTÄRYHTIÖN AVILONIN SANEERAUSOHJELMAEHDOTUS HYVÄKSYTTY


Neo Industrial Oyj               PÖRSSITIEDOTE             28.6.2012 klo 14.00

Neon Industrial Oyj:n tytäryhtiön Avilon Oy:n saneerausohjelmaehdotus on tänään hyväksytty Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Takaisinmaksuohjelma keventää velkarakennetta ja turvaa Avilonin tulevaisuuden toimintaedellytykset.

Vahvistetun saneerausohjelman mukaisesti Avilonin vakuudettomia velkoja leikataan 10,3 milj. euroa. Velkojen leikkaus tuloutuu tuloslaskelman kautta. Lisäksi 4,2 milj. euroa veloista konvertoituu Avilon Oy:n osakkeiksi yhteensä viidentoista velkojan käytettyä saneerausohjelmaehdotuksessa annettua mahdollisuutta konvertoida saatava Avilon Oy:n osakkeiksi. Yhteensä Avilon Oy:n veloista poistuu siten 14,5 milj. euroa. Jäljelle jäävän velan osalta 8,1 milj. euroa maksetaan 10 vuoden maksuohjelmalla ja 5,2 milj. euroa  alkuperäisen, yli 20 vuoden maksuohjelman mukaisesti. Neo Industrialin tasolla tase vahvistuu 12,6 milj. eurolla.

-  Antimikrobisten erikoiskuitujen valmistukseen tarvittava investointihanke viedään läpi kesän aikana ja valmiiden kuitujen antimikrobinen käsittely voidaan käynnistää elokuussa. Viskoosilinjat käynnistyvät aikanaan, kun linjojen pyörimisen toimintaedellytykset, tuotemix ja rahoitus on varmistettu, sanoo Neo Industrialin toimitusjohtaja Markku E. Rentto.  

Vaikka Avilon on ollut yrityssaneerauksessa, sen tutkimus- ja kehitystoiminta on jatkunut aktiivisena. Yhtiö on kehittänyt mm PPV-teknologian, joka mahdollistaa paperisellun käytön viskoosikuidun valmistuksessa. Teknologian kansainvälinen lisenssimyynti ja markkinointi viskoosikuidun valmistajille alkoi keväällä 2012.  Kesän aikana valmistuu 0,2 milj. euron investointi, jolla konvertoidaan yksi tehtaan jälkikäsittelylinjoista antimikrobisten erikoiskuitujen valmistukseen. Yhtiön rikkihiilettömään viskoosikuitutuotantoon tähtäävä karbamaattiteknologia on tarkoitus kaupallistaa vuonna 2013.

Avilon jätti yrityssaneeraushakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeudelle 7.9.2011 kun yhtiön maksuvalmiustilanne kärjistyi poikkeuksellisen voimakkaiden raaka-aineiden ja viskoosikuidun hinnanvaihteluiden vuoksi. Yrityssaneeraushakemus hyväksyttiin 5.10.2011. Saneerausohjelmaehdotus jätettiin 7.5.2012.

 

Neo Industrial Oyj

Markku E. Rentto
toimitusjohtaja

Lisätietoja:
Markku E. Rentto, toimitusjohtaja, puh. 0207 209 191
Sari Tulander, Avilon Oy, toimitusjohtaja, puh. 0207 800 500

www.neoindustrial.fi

Neo Industrial Oyj:n strategiana on investoida pääasiassa teollista liiketoimintaa harjoittaviin ja keskenään synergiaetuja tarjoaviin yrityksiin. Yhtiön tavoitteena on kehittää ostettuja yrityksiä aktiivisella omistajuudella ja luoda niihin lisää arvoa. Tuottoa sijoitukselle syntyy osinkona ja arvonnousuna. Neo Industrialin B-osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä päämarkkinalla. Neo Industrialin toimialat ovat Kaapeli, Viskoosikuidut ja  Pientaloteollisuus.