Zealand Pharma er blevet stævnet af tidligere medarbejder


København, 2012-07-04 15:50 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Pressemeddelelse

No. 5/2012


-- Selskabet afviser de fremsatte krav som ubegrundede

København, 4. juli 2012 - Zealand Pharma A/S (NASDAQ OMX København: ZEAL) meddeler, at en tidligere medarbejder har stævnet selskabet ved retten i Glostrup.

Den tidligere medarbejder har været ansat hos Zealand Pharma som del af et forskningsteam og fremsat krav om godtgørelse i relation til en lægemiddelkandidat (ZP2929), der er i præklinisk udvikling til behandling af diabetes og overvægt. Kravet lyder på betaling af 7,5 mio. kr. plus 5 pct. af alle betalinger ud over de første 150 mio. kr., som Zealand Pharma i fremtiden kan blive berettiget til vedrørende ZP2929 (alternativt betaling af 20 mio. kr.).

Zealand Pharma har gennemgået stævningen i samarbejde med sine juridiske rådgivere og afviser kravene som ubegrundede, eftersom den tidligere medarbejder var ansat som forsker hos Zealand Pharma og hverken i henhold til aftale eller på andet grundlag har krav på særskilt godtgørelse fra Zealand Pharma.  

# # #

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Hanne Leth Hillman, Vice President, Head of Investor Relations & Corporate Communication

Tlf.: 5060 3689, e-mail: hlh@zealandpharma.com

 

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S (NASDAQ OMX København: ZEAL) er et biotekselskab med hovedsæde i København, Danmark. Zealand Pharma er specialiseret inden for innovation, optimering og udvikling af nye peptid-lægemidler og har en bred og moden pipeline af nye lægemiddelkandidater, der alle er identificeret gennem selskabets egne forskningsaktiviteter. Virksomhedens primære fokus ligger inden for diabetes/metaboliske sygdomme, og den førende lægemiddelkandidat er lixisenatid (Lyxumia®), en GLP-1 agonist til én gang daglig indgivelse, som er udlicenseret til Sanofi til behandling af type 2-diabetes. I november 2011 indgav Sanofi en registreringsansøgning på lixisenatid i Europa, og indsendelse af en registreringsansøgning i USA ventes i 4. kvartal 2012.

Zealand Pharma har en partnerstrategi for udvikling og kommercialisering af sine produkter, og i tillæg til samarbejdet med Sanofi inden for type 2-diabetes, har virksomheden partnerskaber med Boehringer Ingelheim inden for diabetes/- fedme, med Abbott inden for akut nyreskade og med Helsinn Healthcare inden for kemoterapi-induceret diarré. Zealand Pharma fokuserer sine aktiviteter inden for sygdomsområder, hvor eksisterende behandlinger ikke i tilstrækkelig grad kan udfylde patientens behov, og hvor markedspotentialet for bedre behandling gennem brugen af ​​peptid-lægemidler er høj.

1.   Lyxumia er det produktnavn, som er forelagt EMA (de europæiske lægemiddelmyndigheder) til godkendelse for lixisenatid. Produktnavnet for lixisenatid i USA er under overvejelse. Lixisenatid er for nuværende ikke godkendt eller licenseret noget sted I verden.


Attachments