Ellens nyemission övertecknad


Danderyd 2012-07-05, 2012-07-05 13:49 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Ellen AB (publ), listat på NASDAQ OMX First North, har nyligen genomfört en nyemission med företrädesrätt för bolagets aktieägare. Intresset för emissionen har varit stort och emissionen blev övertecknad med cirka 25 procent. Cirka 82 procent tecknades med stöd av teckningsrätter. Genom emissionen tillförs Ellen AB cirka 7,8 MSEK före emissionskostnader.
Emissionen innebär att aktiekapitalet ökar med 625 954,70 SEK genom emission av 6 259 547 aktier. Efter genomförd emission uppgår aktiekapitalet i Ellen till 5 633 592,30 SEK fördelat på 56 335 923 aktier.
-Vi är mycket glada över det stora intresset för vår nyemission, det känns som ett styrkebesked, inte minst i rådande finansiella klimat. Det visar att våra aktieägare har förtroende för bolagets strategi och framtida utveckling. säger VD Monica Wallter.
Tilldelning av aktier utan stöd av teckningsrätter kommer ske i enlighet med de av styrelsen bestämda fördelningsprinciperna, innebärande att samtliga tecknare, inom ramen för de villkor som angivits i ”Villor och Anvisningar”, erhåller tilldelning genom en pro-rata princip. Avräkningsnotor skickas ut under vecka 27.
Stockholm Corporate Finance AB är finansiell rådgivare till Ellen AB i samband med företrädesemissionen.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta Ellen AB på tel. 08-412 10 00
 

Ellen AB (publ)
Stefan Appelgren, Styrelseordförande
Monica Wallter, Verkställande direktör



Om Ellen AB (publ)
Ellen är ett svenskt företag som utvecklar och säljer probiotiska produkter för kvinnors underlivshälsa. Ellen bildades år 2000 och kunde som första företag i världen erbjuda kvinnor probiotika i form av tamponger. Förutom den probiotiska tampongen ellen® har bolaget i dagsläget nya produkter i sen utvecklingsfas samt två inlicensierade produkter för urovaginal hälsa. Ellen AB bedriver sin verksamhet i Danderyd. Aktien handlas på NASDAQ OMX First North och antalet aktieägare uppgår till cirka 1800. Remium Nordic AB är Certified Adviser till Ellen AB. www.ellenab.se

 

Om Stockholm Corporate Finance AB
Stockholm Corporate Finance är en oberoende privatägd finansiell rådgivare som erbjuder tjänster inom kvalificerad rådgivning avseende kapitalanskaffning, ägarförändringar, förvärv, samgående och avyttringar (M&A) till börsnoterade och privata företag och dess ägare. Stockholm Corporate Finance är exklusiv svensk partner i det globala nätverket M&A Europe som består av 35 M&A-rådgivare och investmentbanker i 35 länder. Stockholm Corporate Finance är ett värdepappersföretag som står under Finansinspektionens tillsyn. www.stockholmcorp.se