PledPharmas PledOx® säkerhetsstudier positiva


Stockholm, 2012-07-06 08:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- PledPharma (STO:PLED) meddelar idag positiva resultat från sin prekliniska PledOx® långtids säkerhetsstudie. Inga oönskade effekter på vitala organ noterades. De finala resultaten har varit en viktig del i förberedelse arbetet inför start av PledOx fas IIb studien i tjocktarmscancer patienter, samt en viktig del i PledOx dokumentationen i ansökningar om klinisk prövning.

Potentiella effekter av höga intravenösa doser av PledOx på vitala organ (central nervsystemet, hjärta och kärl, och andningsorganet) undersöktes i prekliniska säkerhetsstudier. PledOx gavs 3 gånger per vecka i 3 månader. De totala doserna var upp till mer än 185 gånger den maximala föreslagna kliniska dosen

Inga effekter på blodtryck, hjärtrytm eller elektrokardiogram (EKG) observerades. De neurologiska testerna visade inga förändringar i funktionen av centrala eller perifera nervssystemet. Slutligen noterades inga effekter på andningsorganet.

“De positiva resultaten från dessa mycket viktiga kompletterande långtids prekliniska säkerhetsstudier validerar användningen av PledOx som tänkt i upprepade doseringar. Vi har tidigare visat att PledOx är säkert i en kortare säkerhetsstudie, och vi vet att det kliniskt använda läkemedel som det utgår från inte har några kliniska säkerhetsproblem”, säger VD Jacques Näsström.

 

För ytterligare information kontakta:

Jacques Näsström, VD, mobil: 073 713 0979

Erik Kinnman, Informationschef, mobil: 073 422 1540

 

Om PledPharma

PledPharma är ett svenskt specialistläkemedelsbolag som utvecklar ett läkemedel, PledOx®, för att förebygga de svåra biverkningar som patienter får vid cellgiftsbehandling av cancer. Biverkningarna är många gånger så svåra att behandlingen inte kan genomföras som planerat. Den nuvarande marknaden för stödjande cancerbehandling är cirka 72 miljarder kronor. PledOx är ett läkemedel inom den patentskyddade substansklassen PLED, som skyddar kroppens normala celler mot oxidativ stress. Oxidativ stress uppstår när ett överflöd av skadliga syremolekyler (fria syreradikaler) bildas. Vi utvärderar också möjligheter med PLED-substanser för andra sjukdomar. PledPharma (STO:PLED) är listat på NASDAQ OMX First North. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser. För mer information, se www.pledpharma.se


Attachments