Dėl Konkurencijos tarybos pranešimo


AB DNB bankas, įmonės kodas 112029270, PVM mokėtojo kodas LT120292716, buveinė J. Basanavičiaus g. 26, Vilnius, duomenys apie įmonę kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, informuoja, kad 2012 m. liepos 16 d. gavo Lietuvos Respublikos Konkurencijos tarybos pranešimą apie atliktą tyrimą dėl AB DNB banko ir kitų ūkio subjektų veiksmų atitikties Lietuvos Respublikos konkurencijos įstatymo bei Sutarties dėl Europos sąjungos veikimo reikalavimams. 

Tyrėjų vertinimu, AB DNB banko veiksmai galimai ribojo konkurenciją pinigų tvarkymo bei inkasavimo paslaugų rinkose. Pranešimas apie atliktą tyrimą nereiškia, kad yra nustatyta, jog AB DNB bankas ir/ar kiti ūkio subjektai padarė pažeidimą. 
 

Konkurencijos taryba priima galutinį nutarimą baigusi visas su tyrimu susijusias procedūras. AB DNB bankas laikosi nuomonės, kad nėra pažeidęs konkurencijos teisės aktų ir pateiks Konkurencijos tarybai banko poziciją pagrindžiančius argumentus nustatyta tvarka.
 

Lietuvos Respublikos įstatymai numato, kad Konkurencijos tarybai nustačius, jog pažeidimo įrodymai yra pakankami, ji gali pareikalauti pažeidimą nutraukti ir paskirti ūkio subjektui baudą sudarančią iki 10 procentų bendrųjų metinių pajamų praėjusiais ūkiniais metais.

 

AB DNB banko prezidento pavaduotojas, valdybos narys Ramūnas Abazorius
 

         AB DNB banko atstovas spaudai Andrius Vilkancas yra emitento įgaliotas teikti papildomą informaciją apie esminį įvykį, tel. +370 5 239 3413