Alliance Oil förvärvar licens i Timano-Pechora-regionen


Alliance Oil Company har tecknat avtal om att förvärva LLC “GeoInvestService” för 30 MUSD. LLC “GeoInvestService” innehar prospekteringslicensen för West-Osoveiskoyelicensen i Timano-Pechoraregionen i norra Ryssland. Licensen kommer att integreras med Alliance Oils verksamhet och utbyggnadsplan vid Kolvinskoyefältet. Förvärvet är avhängigt godkännande av ryska konkurrensmyndigheter.

West-Osoveiskoyelicensen gränsar till Kolvinskoyefältets östra sida och täcker en yta om 670 kvadratkilometer. Licensens oljeresurser beräknades vid utfärdandet av licensen uppgå till 87,7 miljoner fat (12,4 miljoner ton) enligt rysk klassificering (D1+D2). De prospektiva oljeförande lagren är från perm- och devontiden och ligger på ett djup mellan 2 500 och 3 900 meter.

Enligt nuvarande prospekterings- och utvecklingsplan kan oljeproduktion på West-Osoveiskoyelicensen komma att inledas under 2014/2015, och produktionen kommer att kunna behandlas och transporteras med befintlig infrastruktur på Kolvinskoyefältet. Ytterligare seismikstudier samt en prospekteringsborrning planeras att genomföras under senare delen av 2012 och den vidare utvecklingen av det förvärvade licensområdet kommer integreras med utbyggnadsplanen för Kolvinskoyefältet.

”Vi fortsätter att öka bolagets resurser i Timano-Pechoraregionen och expanderar Kolvinskoyefältets verksamhet. Förvärvet av West-Osoveiskoyelicensen ger ytterligare möjligheter till fortsatt reserv- och produktionstillväxt i regionen och synergieffekter med befintlig verksamhet,” säger Arsen Idrisov, verkställande direktör, Alliance Oil Company.

 

För ytterligare information:

Arsen Idrisov, VD, Alliance Oil Company Ltd., tel. +7 (495) 777 18 08

Eric Forss, Styrelseordförande, Alliance Oil Company Ltd., tel (08) 611 49 90

 

Besök även: www.allianceoilco.com

 

Alliance Oil Company Ltd är ett ledande självständigt oljeföretag med en vertikalt integrerad verksamhet i Ryssland och Kazakstan. Alliance Oil Company har idag bevisade och sannolika oljereserver om 648 miljoner fat och downstreamverksamhet som inkluderar raffinaderiet i Khabarovsk och ett ledande nätverk av bensinstationer och oljeproduktsdepåer i ryska Fjärran Östern. Bolagets depåbevis handlas på NASDAQ OMX Nordic under symbolen AOIL.


Attachments