Ålandsbankenin katetuille joukkolainoille Standars & Poor’silta luottoluokitus AA


Mariehamn, 2012-07-24 16:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Ålandsbanken Abp  Pörssitiedote 24.07.2012 klo 17.30

Ålandsbankenin katetuille joukkolainoille Standars & Poor’silta luottoluokitus AA

Ålandsbanken on saanut katetuille joukkolainoilleen luokituksen AA luottoluokituslaitos Standard & Poor’silta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Ålandsbanken on pyytänyt virallista luokitusta.

- Tämä on erittäin tyydyttävää ja selvä vahvistus Ålandsbankenin asuntolainakannan hyvästä laadusta sekä vahvasta rahoituksellisesta asemasta, kommentoi Ålandsbankenin toimitusjohtaja ja konserninjohtaja Peter Wiklöf.

Katettujen joukkolainojen liikkeeseen laskemisen myötä Ålandsbankenin pitkäaikaisen rahoituksen osuus kasvaa, mikä vastaa uusien säännöstöjen tavoitteita. Tällä hetkellä Ålandsbankenin rahoitus koostuu pääasiallisesti ottolainauksesta asiakkailta. Ottolainaus asiakkailta on yleensä sopimuksellisesti lyhytaikaista, vaikkakin se asiakaskäyttäytymisen perusteella on osoittautunut olevan erittäin vakaata ja pitkäaikaista.

Ålandsbankenilla on nyt noin 1,2 miljardin euron käyttämätön vakuuspooli, joka koostuu korkealaatuisista suomalaisista asuntolainoista, jotka toimivat liikkeeseen laskettavien joukkolainojen vakuutena. Pyrkimyksenä on käyttää tulevaisuudessa vakuutena myös ruotsalaisia asuntolainoja.

Ålandsbanken saa näin ollen käyttöönsä uuden, tehokkaan rahoituslähteen. Katettujen joukkolainojen markkinat ovat likvidit ja pääomamarkkinoiden osa-alueista ne ovat toimineet parhaiten koko finanssikriisin aikana. Korkokustannukset ovat merkittävästi alhaisemmat kuin kattamattomista joukkolainoista.

Ålandsbanken suunnittelee toteuttavansa katettujen joukkolainojen ensimmäisen liikkeeseenlaskun kolmannella vuosineljänneksellä.

Lisätietoja:

Peter Wiklöf, toimitusjohtaja ja konserninjohtaja Ålandsbanken Abp, puh. 040 512 7505