Informācija par a/s „Ventspils nafta” padomes jaunajiem locekļiem


Šodien tika ievēlēta jauna a/s “Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) Padomi uz trim gadiem, nosakot pilnvaru termiņa sākumu ar 2012.gada 25.jūliju. No jauna uzņēmuma padomē ievēlēti pieci padomes locekļi:

 

Oļegs Stepanovs

A/s “Ventspils nafta” padomes loceklis kopš 2012. gada 25. jūlija. Ekonomikas zinātņu doktors.

A/s „Latvijas kuģniecība” padomes loceklis. No 2006. gada līdz 2011. gadam bijis asociācijas "Transports un loģistika" viceprezidents, no 2009. gada līdz 2010. gadam a/s "Ventspils tirdzniecības osta" Padomes priekšsēdētājs, no 2010. gada līdz 2011. gadam VN padomes loceklis. Kopš 2008. gada ir a/s "SS&F Group" padomes priekšsēdētājs, bet kopš 2009. gada – a/s "Baltic Coal Terminal" padomes loceklis.

Oļega Stepanova īpašumā nav a/s „Ventspils nafta” akciju.

 

Igors Skoks

A/s “Ventspils nafta” padomes loceklis kopš 2012. gada 25. jūlija. Strādājis a/s “Ventspils nafta” no 1995. gada līdz 2002.gadam – ieņēmis vadošus amatus uzņēmuma administrācijā, sākot no uzņēmuma izpilddirektora ekonomiskajos jautājumos līdz pat valdes priekšsēdētāja amatam. Vairākus gadus darbojies Ventspils ostas valdē, kā arī SIA „LatRosTrans” un a/s „Preses nams” padomē. Ir a/s „Aureus kapitāls” padomes priekšsēdētājs.

Igora Skoka īpašumā nav a/s „Ventspils nafta” akciju.

 

Olafs Berķis

A/s “Ventspils nafta” padomes loceklis kopš 2012. gada 25. jūlija. Naftas produktu pārkraušanas termināla a/s “Ventbunkers” padomes priekšsēdētājs, a/s “Aureus kapitāls” padomes loceklis. Iepriekš darbojies a/s “Ventspils nafta” valdē, kā arī SIA “LatRosTrans”padomē.

Olafa Berķa īpašumā nav a/s „Ventspils nafta” akciju.

 

Genādijs Ševcovs

A/s “Ventspils nafta” padomes loceklis kopš 2012. gada 25. jūlija. A/s „Ventbunkers” padomes loceklis, a/s „Aureus kapitāls” padomes priekšsēdētāja vietnieks. Ir plaša darba pieredze naftas produktu tranzītbiznesā – bijis viceprezidents un tehnoloģiju direktors a/s “Ventspils nafta”, padomes loceklis a/s „Rietumu cauruļvadu sistēma”, SIA „LatRosTrans” un a/s „VB Holdings”, kā arī SIA ”Ventspils nafta termināls” tehnoloģiju direktors.

Genādija Ševcova īpašumā ir 2525 a/s „Ventspils nafta” akciju.

 

Ivars Bērziņš

A/s “Ventspils nafta” padomes loceklis kopš 2012. gada 25. jūlija. Ir a/s „Latvijas naftas tranzīts” padomes loceklis un “Skonto nafta” pilnvarotais  pārstāvis.

Ivara Bērziņa īpašumā nav a/s „Ventspils nafta” akciju.

 

Par AS „Ventspils nafta”

AS „Ventspils nafta” ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS „Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

AS „Ventspils nafta” pieder 51% SIA „Ventspils nafta termināls”, kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA „LatRosTrans”, kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS „Latvijas kuģniecība”, kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.

AS „Ventspils nafta” ( VNF1R) akcijas kopš 1998.gada 20.oktobra tiek kotētas biržas NASDAQ OMX Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā.

         Ilze Nagla
         Sabiedrisko attiecību vadītāja
         AS “Ventspils nafta”
         Tel.: 29267454, 67715914
         E-pasts: ilze.nagla@vnafta.lv