Ķīnas Veselības viceministrs Džans Mao atbalsta „Grindeks” darbību Ķīnā


Šodien, 30. jūlijā akciju sabiedrībā „Grindeks” viesojās Ķīnas Tautas Republikas Veselības viceministrs Džans Mao (Zhang Mao) un viņa vadītā delegācija ar augstām amatpersonām.

Ķīnas Tautas Republikas Veselības viceministrs Džans Mao (Zhang Mao) un delegācijas pārstāvji tikās ar AS „Grindeks” padomes priekšsēdētāju Kirovu Lipmanu, valdes priekšsēdētāju Juri Bunduli un citiem uzņēmuma vadības pārstāvjiem. Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par zāļu reģistrāciju un klīniskajiem pētījumiem Ķīnā, kā arī apmeklētas „Grindeks” ražotnes.

AS „Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans: „Pagājušā gadā tika sekmīgi pabeigts Mildronāta® farmakokinētikas pētījums, un šobrīd tiek veikti priekšdarbi klīnisko pētījumu uzsākšanai Ķīnā. Šodienas pārrunas noritēja pretimnākošā un abpusēji ieinteresētā gaisotnē, tādējādi radot pārliecību, ka mums izdosies pārvarēt visus šķēršļus un sekmīgi uzsākt savu darbību Ķīnā.”

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 11 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 22 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija, Nīderlande, ASV un Japāna. 2010. gadā „Grindeks”, saņemot augstāko Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras balvu, tika atzīts par eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, uzņēmums pēdējo gadu laikā ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, piecu gadu laikā investējot attīstībā 32,7 milj. latu.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 11,38%, „Skandinaviska Enskilda Banken” (nomināla turētājs) – 10,53%, „Swedbank” AS Clients Account (nomināla turētājs) – 8,79%.

 

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:

Twitter.com/AS_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; Draugiem.lv/Grindeks

 

         Kontakti:
         
         Laila Kļaviņa
         AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
         Tel.: 67083370; 29256012 fakss: 67083505
         E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv