Halvårsrapport 1. halvår 2012


Pressemeddelelse

  Halvårsrapport for 1. halvår 2012 for Vordingborg Bank

 

 

Tilfredsstillende overskud for 1. halvår 2012  

” Med et resultat før skat på 1,3 mio. kr. opnåede vi i 1. halvår 2012 et tilfredsstillende overskud, når vi tager de svære økonomiske vilkår i vores markedsområde i betragtning. De nye skærpede nedskrivningsregler på udlån fra Finanstilsynet, har tillige medvirket til at øge nedskrivningsbehovet. Vi glæder os over, at vores basisindtjening er steget pænt som følge af stigende netto rente- og gebyrindtægter samt et fald i vores omkostninger på 3%. Med udgangspunkt i den forbedrede basisindtjening i første halvår, hæver vi vores forventninger til basisindtjeningen for hele året til niveauet 23 – 25 mio. kr., hvor vores udmeldinger ved starten af året lød på 20 – 22 mio. kr., ” udtaler bankdirektør Ole Kühnel.

Vordingborg Bank fastholder sin høje soliditet og har igen indlånsoverskud

” På trods af den krise vores sektor har oplevet de sidste år, er det glædeligt at Vordingborg Bank fortsat er solid, med en solvens på 16,3%, og en solvensmæssig overdækning på 6,7%, i forhold til vores solvensbehov, der er opgjort til 9,6%. Den såkaldte kernekapitalprocent udgør 14,4%. Det er tilfredsstillende, når vi tænker på, at vores samfund gennemlever en alvorlig krise, der nu har varet i 4 år. Vores likviditet fortsætter med at blive bedre, og vi har her ved halvåret et solidt indlånsoverskud, der er baggrunden for, at vi i morgen indfrier de sidste 100 mio. kr. af det statsgaranterede obligationslån på 300 mio. kr., der blev optaget i juni 2010, ” udtaler bankdirektør Ole Kühnel.

Vores markedsområde hårdt ramt af den økonomiske tilbagegang

” Vender vi blikket mod vores markedsområde oplever vi desværre en negativ økonomisk vækst, hvor også arbejdsløsheden fortsætter med at være høj. Indenfor de næste par år, vil der blive foretaget store offentlige anlægsinvesteringer i vores markedsområde, hvor også Femern Bælt forbindelsen begynder at tage form. De store investeringer forventer vi trods alt vil betyde øget vækst i vores markedsområde, og skabe nye arbejdspladser. Kigger vi på landbruget, kan vi med glæde forvente forbedrede indtjeningsforhold i 2012, ” udtaler bankdirektør Ole Kühnel.

Spørgsmål kan besvares af direktør Ole Kühnel på telefon 55 36 52 00 eller 20 68 21 19


Attachments