POSITIVT EBIT TRODS FORVÆRREDE EUROPÆISKE MARKEDSFORHOLD


”Vi præsterer et positivt EBIT til trods for forværringen i de økonomiske forhold i Europa. Afsætningsforholdene er stadig særdeles vanskelige. Vi er lykkedes med at vokse på de oversøiske markeder, og gennem foråret og sommeren har vi reduceret vores balance væsentligt og nedbragt vores gæld betragteligt. Vi vil fortsætte be­stræbelserne på at trimme balancen og tilpasse vores omkostningsstruktur, så DLH kan blive lønsom selv under de nuværende markedsforhold,” siger adm. direktør Kent Arentoft.

 

•  Omsætningen for første halvår udgør DKK 1.291 mio. mod DKK 1.398 mio. i samme periode sidste år.

•  Vækst på 26 % i de oversøiske markeder, mens de europæiske markeder fortsat er vigende med fald på 16 %.

•  Den lavere omsætning påvirker halvårets lønsomhed:

    o EBITDA blev DKK 16 mio. mod DKK 46 mio. sidste år.

    o EBIT blev DKK 6 mio. mod DKK 33 mio. sidste år.

•  Den nettorentebærende gæld er siden 31. marts 2012 nedbragt med DKK 82 mio. fra DKK 609 mio. til DKK 527 mio.

•  Gældsnedbringelsen er fortsat efter halvårets afslutning, senest med annon­ceringen den 1. august 2012 af salget af koncernens amerikanske, lagerbaserede hårdttræsforretning for DKK 60 mio. Herudover har DLH indgået en aftale om at få frigivet DKK 30 mio., der var deponeret i forbindelse med salget af DLH’s afrikanske skovkon­ces­sioner. Samlet bidrager dette med en gældsreduktion på DKK 90 mio. efter balance­dagen.

•  DLH fastholder de senest offentliggjorte forventninger om en EBIT-margin på omkring nul procent for helåret 2012. Forventningerne til omsætningen justeres imidlertid fra DKK 2,6-2,7 mia. til niveauet DKK 2,5 mia.

 

  •  

         Eventuelle henvendelser vedrørende denne meddelelse kan ske til administrerende direktør Kent Arentoft på telefon nr. 4350 0101.


Attachments