Nya ledande befattningshavare i Industrivärden


Industrivärden har utsett Pär Östberg till vice verkställande direktör med ansvar för investeringsverksamheten och Anders Nyberg till vice verkställande direktör tillika styrelsesekreterare med ansvar för ägarstyrningsfrågor och juridik. Tillträden sker den 1 oktober 2012. Bolagets vice verkställande direktör Carl-Olof By (f. 1945) övergår från och med den 1 januari 2013 till en roll som senior rådgivare till Industrivärden.

”Med sin breda internationella erfarenhet och kunskap inom marknads-, finans- och produktionsfrågor kommer Pär Östberg att vara en viktig resurs i vårt arbete som långsiktig aktiv ägare. Anders Nyberg är en mycket erfaren bolagsjurist och har genom sin roll på SCA en gedigen kunskap om bl a bolagsstyrningsfrågor och strukturaffärer. Det gläder mig även att Carl-Olof By efter årsskiftet kvarstår som en klok och erfaren rådgivare till Industrivärden. Genom förändringarna återfår företagsledningen sin tidigare struktur med två vice verkställande direktörer”, säger Industrivärdens VD Anders Nyrén i en kommentar.

Pär Östberg (f.1962) är civilekonom och har en mångårig karriär i ledande befattningar inom Volvokoncernen där han varit medlem av koncernledningen sedan 2005. Idag arbetar han som vice verkställande direktör i Volvo med ansvar för Truck Joint Ventures.

Anders Nyberg (f.1951) är juris kandidat och har varit verksam i olika juristbefattningar i SCA sedan 1988. Sedan 2000 är han chefsjurist, styrelsens sekreterare och medlem av koncernledningen i SCA.

Ytterligare information om de nya befattningshavarna finns på Industrivärdens hemsida.

 

Stockholm den 27 augusti 2012

AB INDUSTRIVÄRDEN (publ)

  

För ytterligare information kontakta:

Anders Nyrén, Verkställande direktör, tel. 08-666 64 00

  

Informationen är sådan som AB Industrivärden (publ) skall offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden (SFS 2007:528) och/eller lagen om handel med finansiella instrument (SFS 1991:980).  Lämnades för offentliggörande den 27 augusti 2012 klockan 08:00.

 

 


Attachments