Indberetning af ledende medarbejderes og disses nærtståendes transaktioner i selskabets aktier og tilknyttede værdipapirer


København, 27. august 2012 – I henhold til Værdipapirhandelslovens § 28a skal Zealand Pharma A/S indberette transaktioner, der omfatter selskabets aktier og tilknyttede værdipapirer, foretaget af ledende medarbejdere og af personer eller selskaber, der er disse nærtstående.

 

I denne forbindelse meddeler Zealand Pharma følgende transaktioner: 

 

Navn: Jørgen Lindegaard
Årsag: Bestyrelsesformand
Udsteder: Zealand Pharma A/S
Type Aktier
Fondskode: DK0060257814
Transaktion: Køb
Handelsdato: 24. august 2012
Marked: NASDAQ OMX København A/S
Antal i stk.: 2.485
Kurs: 92,75 kr.
Markedsværdi: 230.483,75 kr.

 

Herefter ejer Jørgen Lindegaard 8.485 aktier i Zealand Pharma A/S.

 

###

 

 

For yderligere information, kontakt venligst:

David H. Solomon, adm. direktør

Tlf.: 22 20 63 00

 

Hanne Leth Hillman, Vice President for IR og Corporate Communication

Tlf.: 50 60 36 89, email: hlh@zealandpharma.com

 

 

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S (NASDAQ OMX København: ZEAL) er et biotekselskab med hovedsæde i København, Danmark. Zealand Pharma er specialiseret inden for innovation, optimering og udvikling af nye peptid-lægemidler og har en bred og moden pipeline af nye lægemiddelkandidater, der alle er identificeret gennem selskabets egne forskningsaktiviteter. Virksomhedens primære fokus ligger inden for diabetes/metaboliske sygdomme, og den førende lægemiddelkandidat er lixisenatid (Lyxumia®), en GLP-1 agonist til én gang daglig indgivelse, som er udlicenseret til Sanofi til behandling af type 2-diabetes. I november 2011 indgav Sanofi en registreringsansøgning på lixisenatid i Europa, og indsendelse af en registreringsansøgning i USA ventes i 4. kvartal 2012.

Zealand Pharma har en partnerstrategi for udvikling og kommercialisering af sine produkter, og i tillæg til samarbejdet med Sanofi inden for type 2-diabetes, har virksomheden partnerskaber med Boehringer Ingelheim inden for diabetes/- fedme, med Abbott inden for akut nyreskade og med Helsinn Healthcare inden for kemoterapi-induceret diarré. Zealand Pharma fokuserer sine aktiviteter inden for sygdomsområder, hvor eksisterende behandlinger ikke i tilstrækkelig grad kan udfylde patientens behov, og hvor markedspotentialet for bedre behandling gennem brugen af ​​peptid-lægemidler er høj.

  1. Lyxumia er det produktnavn, som er forelagt EMA (de europæiske lægemiddelmyndigheder) til godkendelse for lixisenatid. Produktnavnet for lixisenatid i USA er under overvejelse. Lixisenatid er for nuværende ikke godkendt eller licenseret noget sted i verden.

Attachments