Genmab indgår global aftale med Janssen vedrørende daratumumab


Selskabsmeddelelse

- Genmab udlicenserer daratumumab til Janssen Biotech, Inc., hørende til Janssen Pharmaceutical Companies under Johnson & Johnson
- Upfrontbetaling på USD 55 mio. til Genmab
- Johnson & Johnson Development Corporation investerer DKK 475 mio. (ca. USD 80 mio.) i nye Genmab-aktier
- Samlet potentiel værdi af aftalen inklusive upfrontbetaling, aktieinvestering og milestones på over USD 1,1 mia.

København, Danmark; 30. august 2012 – Genmab A/S (OMX: GEN) har i dag offentliggjort en global licens- og udviklingsaftale vedrørende daratumumab (HuMax®-CD38), et humant CD38 monoklonalt antistof, med Janssen Biotech, Inc., hørende til Janssen Pharmaceutical Companies under Johnson & Johnson (Janssen). Daratumumab udvikles i øjeblikket til behandling af myelomatose og kan have potentiale i andre cancerindikationer som f.eks. akut myeloid leukæmi. I henhold til aftalen tildeler Genmab Janssen en global eksklusiv licens til at udvikle og kommercialisere daratumumab samt et humant CD38 backup antistof.

I henhold til aftalen vil Genmab modtage en upfrontbetaling på USD 55 mio. (ca. DKK 327 mio.), og Johnson & Johnson Development Corporation (JJDC) vil investere DKK 475 mio., (ca. USD 80 mio.) til tegning af 5,4 millioner nye aktier i Genmab til en kurs på DKK 88 pr. aktie. Lukkekursen for Genmabs aktier den 29. august 2012 var DKK 67,85. Genmab kan også være berettiget til at modtage betalinger på op til USD 1 mia. for opnåelse af udviklings-, regulatoriske og salgs-milestones ud over trinvist stigende tocifrede royaltybetalinger. Janssen vil være fuldt ansvarlig for alle omkostninger forbundet med den fremtidige udvikling og kommercialisering af daratumumab, herunder omkostninger til de to igangværende fase I/II studier.

”Janssen var en af de første virksomheder, der anerkendte monoklonale antistoffers styrke og potentiale, og i dag er vi førende globalt inden for biologiske lægemidler. Vi ser frem til at kunne anvende denne ekspertise på daratumumab med det formål at kunne hjælpe patienter med myelomatose,” udtaler William N. Hait, M.D., ph.d., Head of Janssen Research & Development, LLC. ”Daratumumab er et spændende innovativt stof, og vi er glade for at kunne tilføje det til vores portefølje.”

“Vi er utroligt glade for at indgå et samarbejde med Janssen om endnu en Genmab-innovation og ser frem til at arbejde sammen med dem om at opprioritere udviklingen af daratumumab samt maksimere værdien af dette produkt,” udtaler Jan van de Winkel, ph.d., Chief Executive Officer hos Genmab. “Aftalen styrker i væsentlig grad vores finansielle position og sikrer, at Genmab fortsat kan udvikle efterspurgte differentierede antistoflægemidler til at hjælpe cancerpatienter i fremtiden.”

Aftalen er betinget af sædvanlige closing betingelser, herunder Finanstilsynets godkendelse af et prospekt samt clearance fra de amerikanske konkurrencemyndigheder i henhold til Hart-Scott-Rodino lovgivningen, og er endelig, så snart disse betingelser er opfyldt.

FREMTIDSUDSIGTER 

 

DKK mio. Nye forventninger**
30. august 2012
Tidligere forventninger
15. august 2012
Nettoomsætning 435 – 460 375 – 400
Driftsomkostninger (600) – (625) (600) – (625)
Driftsunderskud af fortsættende aktiviteter (140) – (190) (200) – (250)
Ophørt aktivitet (40) (40)
Likviditet, primo året* 1.105 1.105
Likvider anvendt i driften (375) – (400) (375) – (400)
Likvider modtaget fra 
licensaftale & aktietegningsaftale
 
800
 
Likviditet ultimo året* ekskl. salg af MN-facilitet 1.505 – 1.530 705 – 730
Salg af facilitet 320 320
Likviditet, ultimo året* 1.825 – 1.850 1.025 – 1.050
*Likvider og kortfristede værdipapirer
** Betinget af endelig opfyldelse af closing betingelserne for transaktionen med Janssen og JJDC

 

Fortsættende aktiviteter
Vi forventer, at omsætningen i 2012 nu vil ligge i intervallet DKK 435 – 460 mio., svarende til en forbedring på DKK 60 mio. i forhold til det tidligere udmeldte interval på DKK 375 – 400 mio. Den højere omsætning kan primært henføres til daratumumab licensaftalen & aktietegningsaftalen med henholdsvis Janssen og JJDC. Aftalerne indeholder refusion af visse forsknings- og udviklingsomkostninger samt amortisering af upfrontbetalingen og en del af overkursen ved aktieemissionen, som indregnes første gang som udskudt omsætning og fordeles som omsætning over en årrække.

Omsætning består primært af en ikke-likviditetspåvirkende amortisering af udskudt omsætning på i alt DKK 250 mio. (mod tidligere DKK 230 million) og royalties fra salg af Arzerra, som fortsat forventes at ligge i intervallet DKK 90 – 100 mio.

Vi forventer, at vores driftsomkostninger fra fortsættende aktiviteter for 2012 vil udgøre DKK 600 – 625 mio., hvilket er uændret i forhold til de tidligere forventninger.

En stigende omsætning og uændrede forventninger til driftsomkostningerne medfører tillige et forbedret driftsunderskud. Vi forventer, at driftsunderskuddet fra fortsættende aktiviteter for 2012 vil udgøre ca. DKK 140 - 190 mio., hvilket er en forbedring på DKK 60 mio. i forhold til den tidligere forventning på DKK 200 – 250 mio.

Ophørt aktivitet
Forventningerne til ophørt aktivitet på DKK 40 mio. er relateret til de fortsatte driftsomkostninger vedrørende produktionsfaciliteten i Minnesota og indeholder 12 fulde måneders vedligeholdelsesaktiviteter for at holde faciliteten i valideret stand. Disse omkostninger kan blive lavere, hvis faciliteten sælges før årets udgang.
 

Facilitetens dagsværdi med fradrag af salgsomkostninger er på nuværende tidspunkt estimeret til USD 58 mio., svarende til ca. DKK 320 mio., ved en valutakurs på USD 1,00 = DKK 5,50. Pr. 29. august 2012 var valutakursen mellem USD og DKK 5,9388. Vi har fortsat fokus på at indgå en salgsaftale og forventer at sælge faciliteten i 2012.

Likviditet

Pr. 31. december 2011 udgjorde vores likviditet DKK 1.105 mio., og vi forventer fortsat et cash burn fra driften i 2012 på DKK 375 – 400 mio., da refusionen af visse forsknings- og udviklingsomkostninger under daratumumab licensaftalen vil blive betalt i begyndelsen af 2013.

Vi forventer således nu, at likviditeten ved udgangen af 2012, ekskl. salg af faciliteten, vil udgøre DKK 1.505 – 1.530 mio., hvilket udgør en stigning på DKK 800 mio. i forhold til de tidligere forventninger på DKK 705 – 730 mio. Forbedringen skyldes aktieinvestering samt upfrontbetalingen relateret til daratumumab licens- og aktieaftalen. Hvis der tages højde for det planlagte salg af faciliteten, forventer vi ligeledes, at likviditeten ved udgangen af 2012 vil stige med DKK 320 mio. til DKK 1.825 – 1.850 mio. i forhold til de tidligere forventninger på DKK 1.025 – 1.050 mio.

I tillæg til de allerede nævnte faktorer kan ovenstående forventninger ændre sig som følge af en række forskellige forhold, herunder, men ikke begrænset til, godkendelse af transaktionen med Janssen og JJDC, timingen og variationen af udviklingsaktiviteter (herunder aktiviteter udført af vores samarbejdspartnere) og relaterede indtægter og omkostninger, en succesfuld gennemførelse af salget af produktionsfaciliteten, udsving i værdien af vores kortfristede værdipapirer, omsætning fra salg af Arzerra og dertil hørende royalties til Genmab samt valutakurser. Forventningerne forudsætter endvidere, at der ikke indgås væsentlige nye aftaler i 2012, som kan få en væsentlig indvirkning på resultaterne.

Telefonkonference
Genmab vil afholde en telefonkonference på engelsk om denne nyhed i dag torsdag den 30. august 2012 klokken 9.00 CEST, 8.00 BST (3.00 EDT). Ring venligst på følgende telefonnumre:

+1 718 354 1226 (i USA) og spørg efter Genmabs telefonkonference
+44 207 509 5139 (internationale deltagere) og spørg efter Genmabs telefonkonference

Det er muligt at høre en live eller arkiveret webcast af telefonkonferencen på www.genmab.com, hvor relevante slides til telefonkonferencen også vil være tilgængelige.

Om daratumumab
Daratumumab er et humant CD38 monoklonalt antistof med bredspektret celledræbende aktivitet. Daratumumab er i klinisk udvikling til behandling af myelomatose. Daratumumab er rettet mod CD38-molekylet, som er overudtrykt på overfladen af myelomatoseceller. Daratumumab kan også have potentiale i andre tumorer, hvor CD38 er udtrykt.

Om Genmab A/S
Genmab er et børsnoteret internationalt bioteknologisk selskab, som specialiserer sig i at skabe og udvikle differentierede humane antistoflægemidler til behandling af cancer. Selskabet er stiftet i 1999 og fik sit første markedsførte antistof, ofatumumab (Arzerra®), godkendt til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi hos patienter, som er refraktære over for fludarabin og alemtuzumab, efter mindre end otte års udvikling. Genmabs validerede og næste-generations antistofteknologier forventes at levere en stadig strøm af fremtidige produktkandidater. Samarbejdsaftaler omkring innovative produktkandidater og teknologier er et primært fokusområde i Genmabs strategi, og selskabet samarbejder med førende farmaceutiske og bioteknologiske selskaber.  For yderligere oplysninger henvises til www.genmab.com.

Kontakt:
Rachel Curtis Gravesen, Senior Vice President, Investor Relations & Communication
T: +45 33 44 77 20; M: +45 25 12 62 60; E: r.gravesen@genmab.com

Denne selskabsmeddelelse indeholder fremadrettede udsagn. Ord som ”tror”, ”forventer”, ”regner med”, ”agter” og ”har planer om” og lignende udtryk er fremadrettede udsagn. De faktiske resultater eller præstationer kan afvige væsentligt fra de fremtidige resultater eller præstationer, der direkte eller indirekte er kommet til udtryk i sådanne udsagn. De væsentlige faktorer, som kunne bevirke at vore faktiske resultater eller præstationer afviger væsentligt, inkluderer bl.a., risici forbundet med præklinisk og klinisk udvikling af produkter, usikkerheder omkring udfald af og gennemførelse af kliniske forsøg herunder uforudsete sikkerhedsspørgsmål, usikkerheder forbundet med produktfremstilling, manglende markedsaccept af vore produkter, manglende evne til at styre vækst, konkurrencesituationen vedrørende vort forretningsområde og vore markeder, manglende evne til at tiltrække og fastholde tilstrækkeligt kvalificerede medarbejdere, manglende adgang til at håndhæve eller beskytte vore patenter og immaterielle rettigheder, vort forhold til relaterede selskaber og personer, ændringer i og udvikling af teknologi, som kan overflødiggøre vore produkter samt andre faktorer. For yderligere oplysninger om disse risici henvises til afsnit vedrørende risiko i Genmabs seneste finansielle rapporter, som er tilgængelige på www.genmab.com.  Genmab påtager sig ingen forpligtigelser til at opdatere eller revidere fremadrettede udsagn i denne selskabsmeddelelse og bekræfter heller ikke sådanne udsagn i forbindelse med faktiske resultater, medmindre dette kræves i medfør af lov.

Genmab®, det Y-formede Genmab logo®, HuMax®, HuMax-CD20®, HuMax®-EGFr, HuMax®-IL8, HuMax®-TAC, HuMax®-CD38, HuMax®-TF, HuMax®-TF-ADC, HuMax®-Her2, HuMax®-cMet, HuMax®-CD74, DuoBody™ og UniBody® er alle varemærker tilhørende Genmab A/S. Arzerra® er et varemærke tilhørende GlaxoSmithKline.

Selskabsmeddelelse nr. 20
CVR-nr. 2102 3884

Genmab A/S
Bredgade 34
1260 København K
Danmark

 


Attachments

20 daratumumab agreement_300812_dk.pdf