Empire tecknar exklusivt distributionsavtal med The House of Marley

Empire har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med The House of Marley, ett internationellt varumärke inom främst hörlurar, högtalare och tillbehör med stark design- och miljöprofil. Avtalet avser exklusiva rättigheter till distribution av alla The House of Marleys produkter i Norden och Baltikum. - The House of Marleys produkter har högt kundvärde och tydlig miljöprofil. Genom avtalet breddar vi vår varumärkesportfölj inom ett nytt attraktivt segment av konsumentprodukter, säger Per Björkman, vd på Empire.


Stockholm, 2012-08-31 15:04 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- The House of Marleys produkter kommer att säljas via Empires befintliga återförsäljarkanaler samt nya kanaler, så som specialistbutiker inom mode och telefoni. Försäljningsorganisationen kommer att stärkas upp med en Nordisk försäljningsansvarig för detta segment. Den nordiska marknaden för hörlurar har expanderat kraftigt under de senaste åren. Empire räknar med att kunna ta en betydande marknadsandel inom två år.  

– Vi ser en potential i att bredda portföljen med tydligt positionerade varumärken även utanför hushållsprodukter där Empire sedan tidigare är starka. Vi har starkt track-record att uppnå bättre säljresultat för varumärkesägarna än deras egen säljkår, i allmänhet till en lägre kostnad. Vi har tidigare i år rekryterat fantastiska personer med omfattande produktkunskap och branscherfarenhet, kommenterar Per Björkman.   

The House of Marley är en amerikansk leverantör av exklusiva hörlurar, ljudsystem och accessoarer med stark miljöprofil och stort samhällsengagemang. Produktsortimentet omfattar Applekompatibla on-ear och in-ear-hörlurar, portabla ljudsystem och högtalare med en unik vintage-inspirerad design. Produktsortimentet kommer dessutom att utökas med accessoarer som komplement.    

Miljöprofil och löpande donationer till välgörenhet 
Alla produkter är framtagna för att ha en minimal miljöpåverkan och är tillverkade av miljövänliga och återvinningsbara material. The House of Marleys produkter säljs sedan tidigare bland annat i Nordamerika, Australien och på flera europeiska marknader. The House of Marley donerar årligen fem procent av bolagets vinst till 1Love, en välgörenhetsorganisation grundad av Marley-familjen och Empire kommer också att donera en överenskommen procentsats till lokala välgörenhetsorganisationer. För mer information, besök bolagets hemsida på www.thehouseofmarley.com.      

         För ytterligare information, vänligen kontakta:
         Vd Per Björkman, telefon: +46-733 596 730

The House of Marley hörlurar - livsstil 2. The House of Marley hörlurar - livsstil.

Attachments

PM Empire House of Marley.pdf