Outokummun duplex-erikoisteräksen läpimurto kuumavesivaraajissa Kiinassa


OUTOKUMPU OYJ
LEHDISTÖTIEDOTE
7.9.2012 klo 9.00

Outokummun ruostumatonta duplex-terästä käytetään ensimmäistä kertaa kotitalouskäyttöön tarkoitetuissa kuumavesivaraajissa Kiinassa, kun Outokumpu valmistaa ensimmäisen duplex-teräksestä valmistetun kuumavesivaraajasäiliön yhteistyössä paikallisen valmistajan Phinxin kanssa. Erittäin korroosionkestävä duplex on myös luja, jonka ansiosta materiaalia tarvitaan vähemmän.

Outokumpu on pitkään kehittänyt liiketoimintaansa Kiinassa. Kehitystyö on tuottamassa tulosta, kun kotitalouksille suunnatun kuumavesivaraajan vesisäiliön ensimmäinen prototyyppi valmistettiin Outokummun ohuesta, 2304-laadun ruostumattomasta duplex-teräslevystä. Jotta kuumavesivaraajan käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä, ne tulisi valmistaa ruostumattomasta teräksestä. Silti tällaiset kuumavesivaraajat ovat vielä vähemmistössä kotitalouksille suunnattujen varaajien markkinoilla maailmalla.

Erittäin lujan duplexin käyttäminen kuumavesivaraajissa tuo merkittäviä materiaalisäästöjä, ja parempi korroosionkestävyys mahdollistaa pidemmän käyttöiän verrattuna muunlaisiin kotitalouksien kuumavesivaraajiin.

“Tämä on mainio esimerkki siitä, mitä markkinakehitystoimet voivat parhaimmillaan saada aikaan. Tiivis yhteistyö paikallisen kiinalaisen valmistajan ja Outokummun yksiköiden kesken sekä vahva tutkimus- ja kehitystoimintamme ovat mahdollistaneet sen, että täysikokoinen prototyyppisäiliö vesivaraajaan on voitu valmistaa mahdollisen ostajan suunnitelmien mukaisesti”, kertoo Chang-Ching Sun Outokummun Kiinan myyntikonttorista.

Kiinan rakennusbuumin ansiosta kodinkoneiden, kuten kuumavesivaraajien, kysyntä on kasvanut merkittävästi. Säiliöillä varustetut kuumavesivaraajat ovat maailmanlaajuisesti suosituin tapa tuottaa kuumaa vettä kotitalouksille. Jos säiliöt valmistetaan ruostumattomasta teräksestä, kotitalouksien kuumavesivaraajat tarjoavat suuren markkinapotentiaalin ruostumattomalle teräkselle Kiinassa.

“Tekemistä riittää vielä ennen laajamittaista kaupallista myyntiä, mutta voidaan jo nyt sanoa, että ruostumattomasta duplex-teräksestä valmistetuille kotitalouksien kuumavesivaraajille Kiinassa on luotu hyvä perusta”, sanoo Sun tulevaisuudennäkymistä.

Lisätietoja ja mediatiedustelut:

Outokummun konserniviestintä, puh. (09) 421 2569

OUTOKUMPU OYJ

 

Outokumpu on yksi maailman johtavista ruostumattoman teräksen tuottajista, jonka visiona on olla alan kiistaton ykkönen. Useilla eri aloilla toimivat asiakkaamme ympäri maailmaa käyttävät ruostumatonta terästämme ja palvelujamme. Ruostumaton teräs on sataprosenttisesti kierrätettävä, erittäin luja ja pitkäikäinen materiaali, joka on kestävän tulevaisuuden tärkeimpiä rakennusaineita. Outokummun palveluksessa on noin 8 000 henkilöä yli 30 maassa. Pääkonttori sijaitsee Espoossa. Outokumpu on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä. www.outokumpu.com


Attachments

FIN_First duplex hot water tank in China_06092012.pdf