Outokumpu – genombrott för Outokumpus duplex specialstål för varmvattenberedare i Kina


OUTOKUMPU OYJ
PRESSMEDDELANDE
7 september 2012 kl. 8.00 CET

Outokumpu lanserar duplex rostfritt stål för varmvattenberedare till kinesiska hushåll och tillverkar den första varmvattentanken i duplex någonsin i samarbete med den lokala tillverkaren Phinx. Rostfritt duplex-stål innebär att mindre material behövs samtidigt som man kan bibehålla en bättre korrosionsbeständighet.

Outokumpu har sedan länge satsat på affärsutveckling i Kina. Satsningen gav frukt i samband med att man tillverkade en prototyptank för varmvattenberedare för hushåll av Outokumpus tunna rostfria duplex-stål i 2304-kvalitet. För att maximera varmvattenberedarnas livslängd borde de tillverkas av rostfritt stål, men dessa typer av varmvattenberedare är fortfarande i minoritet på den globala markanden för varmvattenberedare för hemmabruk.

Användningen av hållfast duplex i den här applikationen resulterar i avsevärda materialbesparingar och den högre korrosionsbeständigheten ger längst livslängd av alla typer av varmvattenberedare för hemmabruk.

“Det här är ett lysande exempel på när satsningar på marknadsutveckling fungerar som bäst. Tack vare ett nära samarbete med en lokal kinesisk tillverkare och Outokumpus egna enheter samt vår expertis inom forskning och utveckling har vi kunnat tillverka en fullskalig prototyptank baserad på designen hos den potentiella köparen”, säger Chang-Ching Sun från Outokumpus säljkontor i Kina.

Den pågående byggboomen i Kina innebär en enorm ökning av efterfrågan på hushållsmaskiner som varmvattenberedare. I världen är varmvattenberedare med förvaringstankar den mest populära metoden att förse hushåll med varmvatten. Om förvaringstankarna tillverkas av rostfritt stål erbjuder varmvattenberedare för hemmabruk en mycket stor marknadspotential för rostfritt stål i Kina.

“Det återstår fortfarande mycket arbete innan storskalig kommersiell försäljning är ett faktum, men man kan definitivt säga att fröet för rostfritt duplex-stål i varmvattenberedare för hemmabruk i Kina har såtts”, fortsätter Sun om utsikterna.

För mer information, vänligen kontakta

Corporate Communications, tel. +358 9 421 2569

OUTOKUMPU OYJ

 

Outokumpu är globala ledare inom rostfritt stål med visionen att bli obestridd nummer ett. Kunder i ett stort antal branscher använder våra rostfria stål och tjänster i hela världen. De utgör helt återvinningsbara, underhållsfria och samtidigt starka och hållbara material, vilket innebär att rostfritt stål är en av de viktigaste byggstenarna för en hållbar framtid. Outokumpu har cirka 8 000 anställda i fler än 30 länder. Gruppens huvudkontor ligger i Esbo, Finland. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsinki. www.outokumpu.com


Attachments

SWE_First duplex hot water tank in China_06092012.pdf