SKAGEN lancerer den globale ejendomsfond SKAGEN m2

SKAGEN lancerer sin første nye aktiefond i 10 år, den aktivt forvaltede globale ejendomsfond SKAGEN m2. Fonden skal investere i lavt prisfastsatte børsnoterede ejendomsselskaber over hele verden.


– Siden SKAGEN blev grundlagt i 1993, har vi kun startet tre aktiefonde. Alle har langsigtet præsteret bedre end deres sammenligningsindeks. Vi lancerer kun fonde, vi selv vil investere i, hvor vi kan anvende vores investeringsfilosofi. Det sker kun sjældent, at vi starter nye fonde. Det er derfor rart nu at kunne præsentere en ny aktiefond, siger Harald Espedal, investeringsdirektør og adm. direktør i SKAGEN.

SKAGEN m2 skal forvaltes af Peter Almström, Michael Gobitschek og Harald Haukås. De har erfaringer inden for ejendomsanalyse, corporate finance og det globale aktiemarked og har alle dyb indsigt i SKAGENs investeringsfilosofi.

– Ejendomsselskaber har stabile pengestrømme. Alligevel er børsnoterede ejendomsselskaber ofte fejlagtigt prisfastsatte. Vi forventer, at vi med SKAGENs investeringsfilosofi og vores erfaring har værktøj til at skabe et langsigtet merafkast for vores investorer, siger Peter Almström, ledende porteføljeforvalter i SKAGEN m2-teamet.

SKAGEN m2 vil sammenlignes med et globalt ejendomsindeks (MSCI ACWI Real Estate Net Return IMI) og have et variabelt administrationshonorar. Fonden vil være tilgængelig for handel den 31. oktober ved investering direkte hos SKAGEN Fondene. Der er ansøgt om optagelse til handel på OMX Nordic Exchange, men dette afventer godkendelse.

Yderligere oplysninger om fonden kan findes på hjemmesiden www.skagenfondene.dk.

Har du spørgsmål, så kontakt SKAGEN på telefon 7010 4001 eller e-mail kundeservice@skagenfondene.dk

Med venlig hilsen
Jens Elkjær og Christian Jessen