Tieto: Sammansättning av aktieägarnas nomineringskommitté


Tieto Abp BÖRSMEDDELANDE 18 september 2012 kl. 9.00 CET

Tietos aktieägares nomineringskommitté består av fyra medlemmar, vilka nomineras årligen av de största aktieägarna och bolagets styrelseordförande.

De största aktieägarna i Tieto har fastställts baserat på registrerade aktieinnehav i de finska och svenska värdeandelssystemen per den 31 augusti 2012. Aktieägarna har nominerat följande medlemmar till nomineringskommittén: 

Lars Förberg, Managing Partner, Cevian Capital,
Kari Järvinen, verkställande direktör, Solidium Oy,
Timo Ritakallio, vice verkställande direktör, Ömsesidiga Pensionsförsäkringsbolaget Ilmarinen,
Pekka Pajamo, ekonomidirektör, Ömsesidiga arbetspensionsförsäkringsbolaget Varma, och
Markku Pohjola, styrelseordförande, Tieto Abp. 

Till ordförande i nomineringskommittén utses representanten för bolagets största aktieägare, såvida inget annat beslutas av kommittén. 

Beslutet att etablera en aktieägarnas nomineringskommitté fattades av Tieto Abp:s årsstämma 2010. Kommittén bereder förslagen om val av och arvode till styrelsemedlemmar inför kommande årsstämma.

För ytterligare information kontakta:

Jouko Lonka, chefsjurist, tel. +358 2072 78182, +358 400 424 451, jouko.lonka(at)tieto.com
 

TIETO ABP
 

DISTRIBUTION
 

NASDAQ OMX Helsinki
NASDAQ OMX Stockholm
Centrala media 

 

Tieto är det ledande IT-tjänstföretaget i norra Europa och erbjuder IT- och produktutvecklingstjänster. Våra specialiserade IT-lösningar och -tjänster ger, tillsammans med en stark plattform av tekniska lösningar, en konkret affärsnytta för våra lokala och globala kunder. Vi arbetar nära våra kunder, förstår deras unika behov och är en betrodd partner i transformationer. Med cirka 18 000 specialister är vårt mål att bli en ledande integratör av tjänster och därmed skapa den bästa tjänsteupplevelsen med IT. www.tieto.com