KUTSU NEO INDUSTRIAL OYJ:N YLIMÄÄRÄISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN


NEO INDUSTRIAL OYJ         PÖRSSITIEDOTE               28.9.2012 klo 14.00

Neo Industrial Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan ylimääräiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina  8.11.2012 klo 14.00 alkaen yhtiön toimitiloissa osoitteessa Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki. Ilmoittautuneiden vastaanottaminen alkaa klo 13.00.

A. Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat                             

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  1. Kokouksen avaaminen
  2. Kokouksen järjestäytyminen
  3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen
  4. Kokouksen laillisuuden toteaminen
  5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen
  6. Jakautumisesta päättäminen 

Hallitus ehdottaa, että ylimääräinen yhtiökokous päättää hyväksyä hallituksen 16.8.2012 allekirjoittaman jakautumissuunnitelman, jonka mukaan Neo Industrial Oyj jakautuu osittain siten, että osa sen varoista ja veloista siirtyy selvitysmenettelyttä uudelle perustettavalle julkiselle osakeyhtiölle, Avilon Oyj:lle. Jakautumissuunnitelman mukaan Neo Industrial Oyj:n osakkeenomistajat saavat jakautumisvastikkeena Avilon Oyj:n A- ja B-sarjan osakkeita omistuksensa mukaisessa suhteessa. Neo Industrial Oyj:n osakkeenomistajilla ei jakautumisen johdosta ole osakeyhtiölain mukaan oikeutta vaatia osakkeidensa lunastamista.

  1. Hallituksen jäsenmäärän korottamisesta päättäminen sekä uuden hallituksen jäsenen, hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta

Osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 50 prosenttia yhtiön äänistä, ehdottavat yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenten lukumääräksi vahvistetaan viisi (5) varsinaista jäsentä ja että hallituksen uudeksi jäseneksi ja hallituksen puheenjohtajaksi valitaan Markku E. Rentto ja että hallituksen varapuheenjohtajaksi valitaan Matti Lainema.

  1. Kokouksen päättäminen

B. Ylimääräisen yhtiökokouksen asiakirjat

Tämä kokouskutsu, joka sisältää ylimääräisen yhtiökokouksen asialistalla olevat hallituksen päätösehdotukset, on saatavilla Neo Industrial Oyj:n internetsivujen (www.neoindustrial.fi) Sijoittajat-osiossa. Myös seuraavat asiakirjat ovat nähtävillä edellä mainitulla internetsivulla viimeistään 8.10.2012: 

  1. Jakautumissuunnitelma;
  2. Neo Industrial Oyj:n vuoden 2011 vuosikertomus, joka sisältää yhtiön viimeisimmän tilinpäätöksen, hallituksen toimintakertomuksen sekä tilintarkastuskertomuksen,
  3. Neo Industrial Oyj:n vuosien 2010 ja 2009 tilinpäätökset, hallituksen toimintakertomukset ja tilintarkastuskertomukset;
  4. Neo Industrial Oyj:n viimeksi päättyneen tilikauden jälkeen laaditut osavuosikatsaukset; ja
  5. Neo Industrial Oyj:n hallituksen selostus osavuosikatsauksen jälkeisistä yhtiön asemaan olennaisesti vaikuttavista tapahtumista.

Hallituksen päätösehdotukset ja muut edellä mainitut asiakirjat ovat nähtävillä myös yhtiökokouksessa, ja niistä sekä tästä kokouskutsusta lähetetään pyydettäessä jäljennökset osakkeenomistajille. Yhtiökokouksen pöytäkirja on nähtävillä edellä mainituilla internetsivuilla viimeistään 22.11.2012 alkaen.

C. Ohjeita kokoukseen osallistujille

  1. Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen ylimääräiseen yhtiökokoukseen 

Oikeus osallistua ylimääräiseen yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä 29.10.2012 rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on merkitty hänen henkilökohtaiselle suomalaiselle arvo-osuustililleen, on rekisteröity yhtiön osakasluetteloon.

Yhtiön osakasluetteloon merkityn osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua kokoukseen viimeistään 5.11.2012 klo 16.00, mihin mennessä ilmoittautumisen on oltava perillä. Yhtiökokoukseen voi ilmoittautua:

  1. sähköpostitse osoitteeseen viestinta@neoindustrial.fi;
  2. puhelimitse numeroon 040 846 0860;
  3. faksilla numeroon 09 6844 6531; tai
  4. kirjeitse osoitteeseen Neo Industrial Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki.

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa osakkeenomistajan nimen lisäksi henkilötunnus tai y-tunnus, osoite, puhelinnumero sekä mahdollisen avustajan tai asiamiehen nimi ja asiamiehen henkilötunnus. Osakkeenomistajien Neo Industrial Oyj:lle luovuttamia henkilötietoja käytetään vain yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien käsittelyn yhteydessä.

  1. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja

Hallintarekisteröityjen osakkeiden omistajalla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen niiden osakkeiden nojalla, joiden perusteella hänellä olisi oikeus olla merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä 29.10.2012. Osallistuminen edellyttää lisäksi, että osakkeenomistaja on näiden osakkeiden nojalla tilapäisesti merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon viimeistään 5.11.2012 klo 10.00 mennessä. Hallintarekisteriin merkittyjen osakkeiden osalta tämä katsotaan ilmoittautumiseksi yhtiökokoukseen. 

Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajaa kehotetaan pyytämään hyvissä ajoin omaisuudenhoitajaltaan tarvittavat ohjeet koskien rekisteröitymistä tilapäiseen osakasluetteloon, valtakirjojen antamista ja ilmoittautumista yhtiökokoukseen. Omaisuudenhoitajan tilinhoitajayhteisön tulee ilmoittaa hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja, joka haluaa osallistua varsinaiseen yhtiökokoukseen, merkittäväksi yhtiön tilapäiseen osakasluetteloon viimeistään edellä mainittuun ajankohtaan mennessä.                                            

  1. Asiamiehen käyttäminen ja valtakirjat

Osakkeenomistaja saa osallistua yhtiökokoukseen ja käyttää siellä oikeuksiaan asiamiehen välityksellä. Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja tai muuten luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa. Mikäli osakkeenomistaja osallistuu yhtiökokoukseen usean asiamiehen välityksellä, jotka edustavat osakkeenomistajaa eri arvopaperitileillä olevilla osakkeilla, on ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava osakkeet, joiden perusteella kukin asiamies edustaa osakkeenomistajaa.

Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan alkuperäisinä yhtiön toimistoon osoitteeseen Neo Industrial Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

  1. Muut ohjeet /tiedot

Yhtiökokouksessa läsnä olevalla osakkeenomistajalla on yhtiökokouksessa osakeyhtiölain 5 luvun 25 §:n mukainen kyselyoikeus kokouksessa käsiteltävistä asioista. 

Neo Industrial Oyj:llä on kokouskutsun julkaisupäivänä 28.9.2012 yhteensä 139.600 A-sarjan osaketta, jotka edustavat yhteensä 2.792.000 ääntä sekä 5.880.760 B-sarjan osaketta, jotka edustavat yhteensä 5.880.760 ääntä.


Helsingissä 28. syyskuuta 2012

Neo Industrial Oyj
Hallitus


LISÄTIETOJA:
Toimitusjohtaja Markku E. Rentto, puh. 020 7209 191

www.neoindustrial.fi

Neo Industrial Oyj:n strategiana on investoida pääasiassa teollista liiketoimintaa harjoittaviin ja keskenään synergiaetuja tarjoaviin yrityksiin. Tavoitteena on aktiivisen omistajuuden avulla kehittää ostettuja yrityksiä ja luoda niihin lisää arvoa. Tuottoa sijoitukselle syntyy osinkona ja arvonnousuna. Neo Industrialin B-osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:n päälistalla. Yhtiön toimialat ovat Kaapeli ja Viskoosikuidut.