Tallinna Kaubamaja AS-i ja Tallinna Kaubamaja AS tütarühingute jagunemine

Harju Maakohtu Registriosakond registreeris täna, 01.10.2012 TALLINNA KAUBAMAJA AKTSIASELTS’i jagunemise. Vastavalt 16.07.2012.a. sõlmitud jagunemislepingule jõustus TALLINNA KAUBAMAJA AKTSIASELTS’i jagunemine eraldumise teel selliselt, et jagunev ühing TALLINNA KAUBAMAJA AKTSIASELTS andis oma Tallinna ja Tartu kaubamajade äritegevuse üle omandavale ühingule, milleks on Kaubamaja AS (registrikood 12305124). Kaubamaja AS on TALLINNA KAUBAMAJA AKTSIASELTS’i 100% tütarettevõtja. Jagunemisotsus on vastu võetud jagunemises osalevate ühingute aktsionäride poolt 21.08.2012.a. Jagunemise tulemusel jaguneva ühingu kapital ei muutu.

Harju Maakohtu Registriosakond registreeris täna, 01.10.2012 TALLINNA KAUBAMAJA AKTSIASELTS’i tütarühingu Selver AS jagunemise. Vastavalt 16.07.2012.a. sõlmitud jagunemislepingule toimub Selver AS  jagunemine eraldumise teel selliselt, et jagunev ühing Selver AS annab oma keskusköögi äritegevusega seotud ettevõtte üle omandavale ühingule, milleks on Kulinaaria OÜ (registrikood 12304610). Kulinaaria OÜ on Selver AS 100% tütarettevõtja. Jagunemisotsus on vastu võetud jagunemises osalevate ühingute poolt 21.08.2012.a. Jagunemise tulemusel jaguneva ühingu kapital ei muutu.

Harju ja Tartu Maakohtu Registriosakonnad registreerisid täna ka TALLINNA KAUBAMAJA AKTSIASELTS’i tütarühingu Aktsiaselts TARTU KAUBAMAJA jagunemise. Vastavalt 16.07.2012.a. sõlmitud jagunemislepingule toimub aktsiaselts TARTU KAUBAMAJA  jagunemine eraldumise teel selliselt, et jagunev ühing Aktsiaselts Tartu Kaubamaja annab oma turvaalase tegevusega seotud ettevõtte üle omandavale ühingule, milleks on Topsec Turvateenused OÜ (registrikood 12304751). TopSec Turvateenused OÜ on TALLINNA KAUBAMAJA AKTSIASELTS’i 100% tütarettevõtja. Jagunemisotsus on vastu võetud jagunemises osalevate ühingute poolt 21.08.2012.a. Jagunemise tulemusel jaguneva ühingu kapital ei muutu.

Jagunemiste eesmärgiks oli korrastada Tallinna Kaubamaja Aktsiaseltsi kontserni ettevõtete struktuuri ja muuta juhtimist läbipaistvamaks. Tehingut nõustas Advokaadibüroo PwC Legal.

Raul Puusepp
         Juhatuse esimees