ILMATAR SELVITTÄÄ LISTAUTUMISTA PÖRSSIIN


Lehdistötiedote 2.10.2012 klo 9.00

Ilmatar Windpower Oyj (”Ilmatar” tai ”Yhtiö”) selvittää Yhtiön mahdollisuuksia listautua pörssiin. Yhtiön tavoitteena on listautua NASDAQ OMX Helsinki Oy:n ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. Pohjola Corporate Finance Oy toimii selvitystyön neuvonantajana. Lopullisia päätöksiä mahdollisesta listautumisannista tai hakemuksen jättämisestä kaupankäynnin kohteeksi ottamisesta First North Finland -markkinapaikalle ei ole tehty. Ajankohta näille päätöksille on vuoden 2012 aikana riippuen markkinatilanteesta, selvitystyön tuloksista ja muista listautumispäätökseen liittyvistä seikoista.

Ilmatar on suomalainen tuulivoimayhtiö, jonka tavoitteena on vuoden 2015 loppuun mennessä rakentaa Suomeen noin 100 uutta tuulivoimalaa, mikä vastaa noin 300 MW:n tuulivoimakapasiteettia. Yhtiön nykyiset tuulivoimahankkeet sijaitsevat Raaseporissa, Luhangassa, Hartolassa, Jämsässä, Somerolla ja Haminassa. Näiden hankkeiden yhteenlaskettu arvioitu tuulivoimakapasiteetti on noin 160 MW. Lisäksi Ilmatar kartoittaa mahdollisuuksia käynnistää useita uusia tuulivoimahankkeita eri puolella Suomea.

Ilmattaren liiketoimintasuunnitelman toteuttaminen vaatii merkittäviä investointeja. Mahdollisella listautumisannilla ja listautumisella pörssiin Yhtiö vahvistaa omaa pääomaansa toteuttaakseen kasvustrategiaansa liiketoimintasuunnitelman mukaisesti sekä erityisesti toteuttaakseen ensimmäiseen tuulivoimahankkeeseen liittyvien investointien oman pääoman ehtoisen rahoituksen ja muiden hankkeiden kehitystä. Lisäksi Yhtiön johto arvioi listautumisen lisäävän Ilmattaren näkyvyyttä ja tunnettuutta.

Kutsu lehdistötilaisuuteen. Ilmatar järjestää lehdistötilaisuuden tänään tiistaina 2.10. klo 13.00 Helsingin Pörssissä osoitteessa Fabianinkatu 14. Tilaisuudessa ovat paikalla Ilmattaren toimiva johto ja hallituksen puheenjohtaja Juho Lipsanen sekä NASDAQ OMX Helsinki Oy:n toimitusjohtaja Lauri Rosendahl.

Ilmatar Windpower Oyj

Mahdolliset tiedustelut ennen klo 13.00:
Cocomms Oy
Kaija Langenskiöld, puh. 0400 502 183
Anna-Mari Tiilikainen, puh. 050 5580 888

 

Lisätietoja lehdistötilaisuuden jälkeen:
toimitusjohtaja Kalle Pykälä, puh. 040 900 5309

hallituksen puheenjohtaja Juho Lipsanen, puh. 040 183 3404

www.ilmatarwind.fi

Tämä tiedote ei ole tarjous merkitä tai ostaa arvopapereita eikä tätä tiedotetta tai mitään siinä esitettyä tietoa tule pitää sopimuksen tai minkään muun sitoumuksen tai lupauksen perustana. Mikäli Yhtiö milloin tahansa tarjoaa tai listaa arvopapereitaan, mahdollinen päätös sijoittaa Yhtiön arvopapereihin merkitsemällä tai hankkimalla niitä on perustettava kokonaisuudessaan Yhtiön tällaisen tarjouksen tai listaamisen yhteydessä julkistamaan esitteeseen eikä tämän tiedotteen sisältöön. Tätä tiedotetta tai sen kopiota ei saa viedä tai välittää Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan tai Japaniin taikka levittää, suoraan tai epäsuorasti, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Hongkongissa, Etelä-Afrikassa tai Japanissa tai kenellekään näiden maiden kansalaisille tai näissä maissa asuville.