Skjern Bank forbereder kapitaludvidelse


Fondsbørsmeddelelse nr. 15/2012

Skjern Bank har besluttet at søge at styrke kapitalgrundlaget gennem en aktieudvidelse i 4. kvartal 2012 med et forventet provenu i niveauet DKK 200 mio. Kapitaludvidelsen forventes gennemført i to dele, hvoraf hovedparten vil være med fortegningsret for bankens eksisterende aktionærer, mens den resterende del vil være rettet mod investorer uden fortegningsret.

Som oplyst i delårsrapporten for 1. kvartal 2012 har ledelsen løbende vurderet bankens kapitalforhold, herunder muligheden for en udvidelse af aktiekapitalen.

På baggrund af disse overvejelser har Skjern Bank besluttet at søge at styrke kapitalgrundlaget gennem en udvidelse af aktiekapitalen, der kan bidrage til at tilpasse kernekapitalen i lyset af kommende regulering.

Provenuet fra kapitaludvidelsen forventes at udgøre i niveauet DKK 200 mio., men det endelige provenu vil blive tilpasset afhængigt af kapital- og markedsforhold på tidspunktet for offentliggørelse af de endelige tegningsvilkår.

For en del af kapitaludvidelsen vil Skjern Bank søge at opnå enten forhåndstilkendegivelser eller tegningsgarantier fra potentielle investorer. Kapitaludvidelsen forventes gennemført i to dele, hvoraf hovedparten vil være med fortegningsret for bankens eksisterende aktionærer og udbydes til favørkurs. Den resterende del vil være rettet mod investorer uden fortegningsret. Tegningskursen for den rettede emission vil afhænge af efterspørgslen og vil ske til markedskurs, dog minimum samme kurs som i fortegningsretsemissionen.

Afhængig af markedsforhold forventes et prospekt og de endelige tegningsvilkår for kapitaludvidelsen offentliggjort i løbet af 4. kvartal 2012.

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling

På baggrund af ovenstående indkaldes derfor til en ekstraordinær generalforsamling til afholdelse 25. oktober 2012 med henblik på at ændre Skjern Banks vedtægter og bemyndige bestyrelsen til at træffe beslutning om at udvide bankens aktiekapital ad en eller flere gange med indtil i alt nominelt DKK 285.000.000.

Bestyrelsen foreslås bemyndiget til at beslutte de endelige vilkår for kapitaludvidelsen, herunder størrelsen af fortegningsretsemissionen og den rettede emission samt tegningsforhold og -kurs.

Efter længere tids dialog med potentielle investorer er det endvidere blevet tydeliggjort, at Skjern Banks nuværende stemmeretsbegrænsning udgør en hindring for, at større investorer vil investere i Skjern Bank. Som en forudsætning for kapitaludvidelsen og for at skabe langsigtet værdi for Skjern Banks aktionærer foreslås det derfor samtidig at den nuværende stemmeretsbegrænsning lempes.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til undertegnede.

  

Venlig hilsen
Skjern Bank

Per Munck
Direktør      

munck@skjernbank.dk
Telefon: 2173 3004 / 9682 1300   

 

Vigtig meddelelse

Denne meddelelse udgør hverken et tilbud eller en opfordring til at købe eller tegne værdipapirer i Skjern Bank A/S i Danmark, USA, Storbritannien, eller i nogen anden jurisdiktion. Et offentligt udbud af værdipapirer i Danmark vil udelukkende blive foretaget på grundlag af et offentligt prospekt og enhver beslutning om at købe eller tegne værdipapirer i Skjern Bank i forbindelse med et offentligt udbud sker udelukkende på baggrund af oplysningerne i prospektet og eventuelle tillæg hertil.


Attachments

15_2012 Skjern Bank forbereder kapitaludvidelse.pdf