Kehäradan suurin asemaurakka SRV:lle


Espoo, Suomi, 2012-10-12 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- SRV on voittanut Kehäradan Lentokentän-aseman urakan ja aloittaa rakennustyöt lokakuun puolenvälin jälkeen. Urakkasopimus Liikenneviraston kanssa allekirjoitettiin perjantaina 12.10. Lentoaseman uusi asema on Kehäradan urakoista merkittävin ja sen arvo on noin 70 miljoonaa euroa. SRV on rakentanut aiemmin muita Kehäradan osuuksia.

Lentokentän asema koostuu viidestä rakennuskokonaisuudesta, jotka sijaitsevat joko kokonaan tai osin maan alla kalliossa. Urakkaan sisältyy myös lentoaseman terminaalien väliin tuleva juna-aseman liityntäaula, porras- ja hissikuilut sekä aseman sisustus. Lisäksi SRV rakentaa noin 4,5 kilometriä ratatunneleita sekä kilometrin verran sisäänkäyntitunneleita, yhdyskäytäviä ja huoltotunneleita. Junatunneli ja asema eristetään, koska lentokentän alueella on maaperään valunut glykolia, jonka hajoamisaineet hapertavat betoni- ja teräsrakenteita.

Asemakokonaisuuden arvioidaan valmistuvan vuoden 2014 loppuun mennessä. Liikennöinti radalla aloitetaan heinäkuussa 2015.

SRV Yhtiöt
Viestintä

 

Lisätietoja:

Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, puh. 040 504 3321