En TopGård er en sikrere gård

Onsdag den 10. oktober åbnede den første såkaldte TopGård. Det er Spøttrup Svineproduktion ved Skive, som har fået installeret en række skadeforebyggende tiltag.


”Der er ingen tvivl om, at jeg har en bedre fornemmelse i maven nu,” siger Søren Bak Andersen, som er ejer af Spøttrup Svineproduktion ved Skive.

Han har indledt et samarbejde med forsikringsselskabet Topdanmark, som har hjulpet med at gøre hans gård endnu mere sikker i dagligdagen og udnævnt den til TopGård – den allerførste af slagsen.

Sikring hele vejen rundt

Der er i alt blevet installeret 15 forskellige sikkerhedsforanstaltninger. Det er meningen, at TopGård skal bruges til at uddanne Topdanmarks assurandører i at skadeforebygge landbrug, men også til at teste nyt sikkerhedsudstyr og til ERFA-arrangementer.

Planen er, at der på lidt længere sigt kommer flere TopGårde rundt i landet, ligesom Topdanmark i samarbejde med Falck og andre leverandører tilbyder råd og vejledning til landmænd, som ønsker at installere en række sikkerhedsforanstaltninger.

Forebygger større produktionstab

En af de ting, der kan ødelægge produktionen for en landmand, er, at der opstår brand. Og på Spøttrup Svineproduktion er det ikke anderledes. Søren Bak Andersen har et sohold på 1050 søer, og producerer hvert år 33.000 smågrise.

”Sikkerhedsforanstaltningerne, som er blevet installeret, giver os mulighed for at reagere noget tidligere fx ved en brand. Det betyder, at vores produktionstab bliver minimeret, hvis uheldet er ude,” siger han.

En fordel for alle

Hos Topdanmark håber agronom Svend-Anker Worm, at TopGård kan være med til, at også andre landmænd bliver bedre til at sikre deres produktion, bl.a. ved at Topdanmarks assurandører bliver endnu bedre til at rådgive om sikkerhed, da det vil være til fordel for alle:

” Et sikkert landbrug kan være medvirkende til, at der bliver færre skader. Det er til fordel for både landmanden og os som forsikringsselskab,” siger han.

Læs mere om Spøttrup Svineproduktion på hjemmesiden http://www.griseproduktion.dk/

Du kan få mere at vide om TopGård ved at kontakte Svend-Anker Worm på telefon 44 74 39 16.