Revenio Group Corporation : REVENIO GROUP OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.9.2012 - Kolmannelta vuosineljännekseltä hyvä liiketulos


Revenio Group Oyj                Pörssitiedote 19.10.2012 klo 9.00

REVENIO GROUP OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.9.2012 - Kolmannelta vuosineljännekseltä hyvä liiketulos

7-9/2012:

- Liikevaihto 6,6 (8,2) milj. euroa, laskua 19,3 %

- Liiketulos 1,2 (1,3) milj. euroa eli 17,4 (15,8)% liikevaihdosta

1-9/2012:

Keskeistä katsauskaudella:

-Konsernin kannattavuus parani huomattavasti kolmannella neljänneksellä

-Icare Finlandin liikevaihto ja tulos vahvassa kasvussa

-Done Softwaren tuloskehitys erittäin vahvaa, FLS Finlandissa ja Midas Touchissa hyvää tuloskehitystä

-Boomeranger Boatsille uusia tilauksia kauden lopussa yli 2 miljoonan euron arvosta

-Done Logisticsissa toteutettiin sopeuttamistoimenpiteitä, joiden johdosta tehtiin kertaluonteinen kulukirjaus 1,2 milj. euroa toisella vuosineljänneksellä

Konsernin avainlukuja:

-Liikevaihto 20,6 (24,5) milj. euroa, laskua 15,7 %

-Liiketulos ilman kertaluonteisia kuluja 2,2 (3,4) milj. euroa eli 10,8 (14,0) % liikevaihdosta

-Liiketulos 1,0 (3,4) milj. euroa eli 5,0 (14,0) % liikevaihdosta. Liiketulos sisältää 1,2 Meur toisella neljänneksellä kirjattuja Done Logisticsin kertaluonteisia sopeuttamiskuluja

-Lopetettujen toimintojen tulos -0,3 (1,7) milj. euroa muodostuen Done Informationin myynnin lisäkauppahintasaamisen alaskirjauksesta toisella neljänneksellä

- Laimentamaton ja laimennettu osakekohtainen tulos, jatkuvat ja lopetetut toiminnot, 0,004 (0,054) euroa

- Liiketoiminnan rahavirta -1,4 (1,8) milj. euroa johtuen pääasiassa projektitoimituksiin sitoutuneesta käyttöpääomasta

- Konserni pitää ennallaan vuotta 2012 koskevan tulosohjeistuksensa: Konsernin liikevaihdon ja liikevoiton vuonna 2012 arvioidaan laskevan vuodesta 2011 Järjestelmät-segmentin kehityksestä johtuen. Liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä arvioidaan säilyvän selvästi positiivisena 

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Salovaara:

"Katsauskauden viimeinen vuosineljännes paransi vuoden tähänastisia tuloslukujamme selvästi. Kannattavuuden tärkein osatekijä oli edelleen Icare Finlandin hyvä menestys, mutta myös Done Software Solutionsin kehitys oli erittäin vahvaa. Yhtiön kolmas vuosineljännes oli päällekkäisistä projekteista johtuen erittäin kiireinen ja olen erittäin tyytyväinen henkilöstön suorittamiseen katsauskaudella. Katsauskauden loppua kohden tulos parani selvästi myös Midas Touchissa ja FLS Finlandissa. Boomeranger Boats sai katsauskauden lopulla tärkeitä tilauksia, jotka mahdollistavat kannattavuuden parantamisen jatkossa.

Done Logisticsissa tehdyt sopeuttamistoimenpiteet touko-kesäkuussa johtivat liiketulokseen asteittaiseen paranemiseen kolmannella neljänneksellä. Liiketulos jäi edelleen negatiiviseksi.

Katsauskauden jälkeen teimme päätöksen keskeyttää Icare Onen FDA-lupaprosessin USA:ssa jatkotoimenpiteiden ajaksi. Tuote sijoittuu myyntilupasääntelyssä ns. home use-kategoriaan, jonka myyntilupasääntelyn ohjeistus on vielä FDA:lla kokonaisuutena kehitysvaiheessa. Sääntelyn olosuhteet USA:ssa poikkeavat huomattavasti muista markkina-alueista, joihin Icare One myyntilupia on aikaisemmin haettu ja myös saatu.


Icare Finland liiketoiminta on kehittynyt monella osa-alueella; perusliikevaihdosta vastuun kantaa silmänpainemittari Icare TA01. Tuote kasvattaa markkinaosuuttaan perinteisissä segmenteissä mittaustarkkuutensa sekä helppokäyttöisyytensä takia mutta sitä myydään myös yhä paremmin yleislääkäreille, mikä tarkoittaa potentiaalisen ostajakohderyhmän laajentumista. Markkina-alueista positiivista kehitystä on tapahtunut USA:n lisäksi eritoten Aasiassa sekä Venäjällä.  Uudemmista tuotteista Icare One ja Icare Pro ovat myös myynnillisesti nousussa. Varsinkin Icare One -silmänpainemittari, joka mahdollistaa ainoana markkinoilla olevana tuotteena silmänpaineen itsemittauksen, on saavuttanut paljon julkisuutta ja positiivisia lausuntoja alan johtavien tutkijoiden toimesta ympäri maailmaa."

MARKKINATILANNE

Palvelut-segmentissä markkinatilanne oli katsauskaudella vakaa
erityisesti inbound- puhelinpalveluiden liiketoiminnassa. Yleisen taloudellisen tilanteen epävarmuuden ei arvioida vaikuttavan liiketoimintaan negatiivisesti nykyisellä palvelutarjoamalla. Segmentin toimintaa on kahden viime vuoden aikana suunnattu inbound- asiakkuuksien lisäämiseen, missä kasvua on saatavissa. Samanaikaisesti toteutetaan edelleen myös palvelutarjontaa täydentäviä telemarkkinointitoimeksiantoja, joiden markkinatilanne on pysynyt ennallaan.

Sisälogistiikan tietojärjestelmien ja niihin liittyvien kehitystöiden kysyntä oli katsauskaudella erittäin suotuisaa. Toteutetut asiakasjärjestelmät luovat pohjaa myös järjestelmien laajentamis- ja jatkohankkeille.

Järjestelmät-segmentissä sisälogistiikan automaatiojärjestelmien kysyntä oli heikkoa. Asiakkaat toteuttavat tällä hetkellä pääasiassa pieniä, nykyisiin järjestelmiinsä liittyviä parannus- ja huoltotöitä.

Terveydenhoito-segmentissä Icare Finlandin silmänpainemittareiden kysyntä kasvoi katsauskaudella ja markkinatilanne jatkui hyvänä. Kysyntä oli vahvaa erityisesti USA:n markkinoilla. Silmänpainemittareiden käyttämien anturien kysyntä kasvaa markkinoilla olevan laitekannan kasvun myötä.

Turva-segmentin asiakaskunnassa on vireillä RIB-kalustohankintoja ja niihin liittyviä tarjousprosesseja sekä vanhoilla että uusilla markkina-alueilla. Puolustukseen ja turvallisuuteen liittyviä julkisia hankintoja arvioidaan yleisestä taloudellisesta tilanteesta huolimatta tehtävän, koska asiakkailla on kaluston uusimistarpeita ja lisäkalustoa vaativia konkreettisia investointitarpeita.

Teknologia-segmentillä polttoaineiden hinnannäyttölaitteiden markkinatilanne parani edellisvuoteen verrattuna erityisesti pohjoismaisten vientitoimitusten ansiosta.

LIIKEVAIHTO, KANNATTAVUUS JA TULOS

Revenio Group -konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto 1.1.-30.9.2012 oli 20,6 (24,5) miljoonaa euroa. Liikevaihdon muutos oli -15,7 prosenttia. Kolmannen vuosineljänneksen jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 6,6 (8,2) miljoonaa euroa ja liikevaihdon muutos -19,3 prosenttia.

Konsernin liiketulos 1.1.-30.9.2012 ennen poistoja (ebitda) oli 1,6 (4,0) miljoonaa euroa eli 7,7 (15,0) prosenttia liikevaihdosta ja ilman kertaluonteisia kuluja 2,8 (4,0) miljoonaa euroa eli 13,5 (15,0) prosenttia liikevaihdosta. Jatkuvien toimintojen liiketulos oli 1,0 (3,4) miljoonaa euroa eli 5,0 (14,0) prosenttia liikevaihdosta. Liiketulos ilman kertaluonteisia kuluja oli 2,2 (3,4) milj. euroa eli 10,8 (14,0) prosenttia liikevaihdosta.

Konsernin tulos ennen veroja oli 0,8 (3,3) miljoonaa euroa eli 3,9 (13,5) prosenttia liikevaihdosta. Jatkuvien toimintojen tulos 1.1.-30.9.2012 oli 0,6 (2,4) miljoonaa euroa, ja kolmannen vuosineljänneksen jatkuvien toimintojen tulos oli 0,9 (1,0) miljoonaa euroa eli 13,4 (11,8) prosenttia liikevaihdosta.

Lopetettujen toimintojen tulos 1.1.-30.9.2012 oli -0,3 (1,7) miljoonaa euroa. Lopetettujen toimintojen tulokseen on kirjattu 19.7.2011 myydyn Done Information Oy:n lisäkauppahintasaamisen alaskirjaus. Lisäkauppahintaa ei saatu, koska lisäkauppahinnan ehtona ollut asiakasliikevaihto ei saavuttanut tavoitearvoansa sen määräytymisajanjaksolla.

Jatkuvien toimintojen 1.-30.9.2012 laimentamaton ja laimennettu tulos per osake oli 0,008 (0,032) euroa ja lopetettujen toimintojen -0,004(0,022) euroa. Oma pääoma/osake oli 0,20 euroa (0,22) euroa.

Konsernin liikevaihdon laskuun edellisvuoteen verrattuna vaikutti Järjestelmät- segmentin Norjan projekteista kertyvän liikevaihdon aleneminen ja uusien tilauksien vähäisyys. Myös Turva- segmentin liikevaihto laski. Muut segmentit kasvattivat liikevaihtoaan selvästi.

Liiketuloksen laskuun vaikutti eniten Järjestelmät-segmentin Done Logisticsin Norjan projektien toimitusvaiheen tappiollisuus, huono markkinatilanne ja yhtiön 1,2 miljoonan euron suuruiset sopeutus- ja muut kertaluonteiset kulut toisella vuosineljänneksellä. Turva- segmentin kannattavuus oli alhainen tilausten ja tuotannon ajoittumisesta johtuen. Muiden segmenttien liiketulokset kasvoivat selvästi edellisvuoteen verrattuna.

TASE, RAHOITUS JA INVESTOINNIT

Konsernin taseen loppusumma 30.9.2012 oli 24,4 (24,7) miljoonaa euroa. Konsernin oma pääoma oli 15,3 (17,0) miljoonaa euroa. Konsernin korollinen nettovelka oli katsauskauden lopussa 0,3 (-0,9) miljoonaa euroa ja nettovelkaantumisaste 2,1 (-5,1) prosenttia. Konsernin omavaraisuusaste oli 63,8 (69,0) prosenttia. Konsernin likvidit varat katsauskauden päättyessä olivat 3,8 (2,6) miljoonaa euroa.

Konsernin rahoitustilanne säilyi katsauskaudella vakaana. Rahoitusasemaa vahvistettiin nostamalla 2,0 miljoonan suuruinen valmiusluotto ja sopimalla lisäksi 2,0 miljoonan suuruisesta luottolimiitistä, joka katsauskauden päättyessä oli kokonaan nostamatta.

Liiketoiminnan rahavirta 1.1.-30.9.2012 oli -1,4 (1,8) miljoonaa euroa. Liiketoiminnan rahavirta kolmannella vuosineljänneksellä oli -0,6 (-0,3) miljoonaa euroa. Rahavirran negatiivisuus johtuu pääasiassa projektitoimintaa harjoittavien yhtiöiden maksupostien ajoituksesta.

Konsernin investoinnit aineellisiin ja aineettomiin käyttöomaisuushyödykkeisiin olivat 0,3 (0,5) miljoonaa euroa.

LIIKETOIMINTA SEGMENTEITTÄIN

Revenio Group Oyj:n liiketoiminta on jaettu viiteen segmenttiin: Palvelut (Midas Touch), Järjestelmät (Done Logistics ja Done Software Solutions), Terveydenhoito (Icare Finland), Turva (Boomeranger Boats) ja Teknologia (FLS Finland). Segmenttirakenne vastaa konsernin organisaatiorakennetta ja sisäistä tulosraportointia.

Palvelut

Palvelut-segmentin muodostaa Midas Touch, joka on Suomen johtavia contact center -yrityksiä. Se tuottaa ulkoistettuja puhelinpalveluita kuten asiakaspalvelua, help desk -palvelua, vaihteenhoitoa, puhelinmyyntiä ja markkinakartoituksia palvellen sekä yksityistä että julkista sektoria.

Palvelut-segmentin liikevaihto tammi-syyskuussa oli 3,8 (3,6) miljoonaa euroa, ja se nousi 5,8 prosenttia. Segmentin kate oli 0,3 (0,2) miljoonaa euroa. Kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 1,2 (1,2) miljoonaa euroa ja kate 0,1 (0,1) miljoonaa euroa.

Midas Touch onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan edellisvuoteen verrattuna inbound- liiketoiminnan ja onnistuneiden telemarkkinointitoimeksiantojen kautta. Yhtiö kykeni hyvään tuotantotehokkuuteen mikä johti kasvaneen liikevaihdon myötä kohentuneeseen liiketulokseen.

Järjestelmät

Järjestelmät-segmentin muodostavat Done Logistics, joka toimittaa yrityksille niiden sisäiseen logistiikkaan liittyviä materiaalinkäsittelyjärjestelmiä sekä Done Software Solutions, joka toimittaa sisälogistiikan ja varastonhallinnan tietojärjestelmiä ja niihin liittyviä palveluja.

Järjestelmät-segmentin liikevaihto tammi-syyskuussa oli 4,3 (9,6) miljoonaa euroa. Liikevaihdon lasku oli 54,8 prosenttia. Segmentin kate oli -2,0 (1,1) miljoonaa euroa. Kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 1,0 (3,9) miljoonaa euroa ja kate 0,0 (0,7) miljoonaa euroa. 

Done Logisticsissa toisen vuosineljänneksen lopussa tehdyt sopeutustoimenpiteet näkyivät tuloksen kohentumisena alkuvuoteen verrattuna.

Done Logisticsin toimitusjohtaja vaihtui katsauskaudella. Uutena vt. toimitusjohtajana aloitti 30.5.2012 oman toimen ohella Midas Touch Oy:n toimitusjohtaja Riku Lamppu.

Done Software Solutions toimi katsauskaudella erittäin menestyksekkäästi sisälogistiikan ohjelmistomarkkinoilla. Sekä liikevaihto että liiketulos kasvoivat merkittävästi. Liikevaihdon kasvuun vaikuttivat ohjelmistotoimitusprojektit uusille asiakkaille sekä nykyisten asiakkaiden tilaamat järjestelmien kehitystyöt.

Terveydenhoito

Terveydenhoito-segmentin muodostaa silmänpainemittareiden kehittämiseen, valmistamiseen ja myyntiin erikoistunut Icare Finland.

Terveydenhoito-segmentin liikevaihto tammi-syyskuussa oli 7,8 (6,3) miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvu oli 23,9 prosenttia. Segmentin kate oli 3,6 (2,8) miljoonaa euroa. Kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 2,6 (1,9) miljoonaa euroa ja kate 1,2 (0,8) miljoonaa euroa.           

Icare Finlandin liikevaihto kasvoi merkittävästi katsauskaudella samanaikaisesti kuin kannattavuus säilyi korkealla tasolla. Liikevaihdon kasvun perustana on USA:n myynnin vahva kehitys ja menestyminen myös uusilla markkina-alueilla, erityisesti Aasiassa ja Venäjällä. Tuotteista Icare Pron ja Onen myyntimäärät ovat kasvussa saatujen myyntilupien myötä.

Turva

Turva-segmentin muodostava Boomeranger Boats suunnittelee, valmistaa ja myy erikoisvalmisteisia RIB-veneitä (Rigid Inflatable Boats) pääasiassa eri maiden meripelastusyksiköille, viranomaisille sekä puolustusvoimille.

Turva-segmentin liikevaihto tammi-syyskuussa oli 1,7 (3,2) miljoonaa euroa. Liikevaihdon lasku oli 46,0 prosenttia. Segmentin kate oli -0,1 (0,5) miljoonaa euroa. Kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 0,5 (0,6) miljoonaa euroa ja kate -0,1 (0,1) miljoonaa euroa.

RIB-veneiden tuotantomäärät katsauskaudella olivat alhaiset johtuen toimialalle tyypillisestä epätasaisesta tilausten kertymisestä. Katsauskauden lopussa Yhtiö sai kuitenkin useita merkittäviä loppu- ja tulevaan vuoteen kohdistuvia tilauksia. Uutena asiakkuutena saatiin Hollannin kansallisen poliisin RIB-veneiden puitesopimus, johon liittyen sovittiin syyskuussa kahdeksan ensimmäisen veneen toimittamisesta. Nykyiseltä asiakkaalta Euroopassa saatiin lisäksi yksittäisen suuren veneen tilaus. Tilausten yhteisarvo oli yli 2 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö odottaa lähiaikoina päätöksiä useisiin merkittäviin tarjouksiin.

Teknologia

Teknologia-segmentin muodostava FLS Finland (aikaisemmin Finnish Led-Signs) on Pohjoismaiden suurin LED-hinnannäyttölaitteiden toimittaja sekä Suomen johtava LED-näyttölaitteiden ja pysäköinnin informaatiojärjestelmien valmistaja.

Teknologia-segmentin liikevaihto oli tammi-syyskuussa 2,9 (1,8) miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvu oli 64,2 prosenttia. Segmentin kate oli 0,4 (0,2) miljoonaa euroa. Kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 1,3 (0,7) ja kate 0,3 (0,1) miljoonaa euroa.

Teknologia-segmentin liikevaihto katsauskaudella kasvoivat edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kasvusta pääosa muodostui vientitoimituksista, joiden volyymi oli suurimmillaan kolmannella vuosineljänneksellä.

Liikevaihto ja segmenttien kate 1-9/2012 ja 1-9/2011 ilman kertaluonteisia eriä   
 LiikevaihtoLiikevaihtoSegmentin kateSegmentin kate
 1-9/2012 1-9/2011 1-9/2012 1-9/2011 
 MEUROsuusMEUROsuusMEUR%MEUR%
Palvelut3,819 %3,615 %0,267 %0,154 %
Järjestelmät yhteensä4,321 %9,639 %-1,97-45 %1,1412 %
-Done Logistics2,914 %8,736 %-2,49-85 %0,9911 %
-Done Software Solutions1,47 %0,94 %0,5237 %0,1518 %
Terveydenhoito7,838 %6,326 %3,5846 %2,7043 %
Turva1,78 %3,213 %-0,11-7 %0,4915 %
Teknologia2,914 %1,87 %0,4415 %0,095 %
Yhteensä20,6100 %24,5100 %2,2011 %4,5719 %
Emoyhtiön kulut    -1,17 -1,15 
Liiketulos    1,035 %3,4314 %
 
Konsernin liikevaihto, segmentin kate ja liiketulos ilman kertaluonteisiä eriä  
vuosineljänneksittäin olivat:      
MEURQ3/12Q2/12Q1/12Q4/11Q3/11Q2/11Q1/11
Liikevaihto:       
Palvelut1,21,21,41,31,21,21,2
Järjestelmät yhteensä1,00,92,43,63,93,22,6
-Done Logistics0,50,51,93,13,62,92,2
-Done Software Solutions0,50,50,50,40,30,30,3
Terveydenhoito2,62,62,62,61,92,22,3
Turva0,50,60,60,60,61,21,4
Teknologia1,30,90,70,70,70,70,4
Yhteensä6,66,37,78,88,28,57,8
Segmentin kate:Q3/12Q2/12Q1/12Q4/11Q3/11Q2/11Q1/11
Palvelut0,100,050,12-0,030,060,060,03
Järjestelmät yhteensä-0,01-1,37-0,58-0,810,690,340,11
-Done Logistics-0,21-1,53-0,74-0,940,640,300,04
-Done Software Solutions0,200,160,160,130,050,040,06
Terveydenhoito1,161,151,291,210,790,901,00
Turva-0,06-0,050,000,060,130,170,19
Teknologia0,300,070,070,030,070,06-0,06
Yhteensä1,49-0,140,890,461,741,531,26
Emoyhtiön kulut-0,33-0,39-0,46-0,42-0,47-0,37-0,31
Liikevoitto1,16-0,520,440,041,271,160,95
Liikevoitto-%17,4-8,45,10,315,813,812,4

HENKILÖSTÖ

Konsernin jatkuvien toimintojen henkilöstömäärä katsauskaudella oli keskimäärin 226 (244) henkilöä. Katsauskauden lopun henkilöstömäärä jatkuvissa toiminnoissa oli 247 (242)

Henkilöstön määrä segmenteittäin keskimäärin katsauskauden aikana:

30.9.2012 30.9.2011 Muutos
Palvelut 126 135 -9
Järjestelmät 46 60 -14
Terveydenhoito 13 12 1
Turva 25 23 2
Teknologia 12 10 2
Emoyhtiö 4 4 0
Yhteensä 226 244 -18

Jatkuvien toimintojen katsauskaudella maksetut palkat ja palkkiot yhteensä olivat 6,5 miljoonaa euroa (6,3 miljoonaa euroa).

OSAKKEET, OSAKEPÄÄOMA JA JOHDON OMISTUS

Revenio Group Oyj:n kokonaan maksettu ja kaupparekisteriin merkitty osakepääoma 30.9.2012 oli 5.314.918,72 euroa ja osakkeiden lukumäärä 76.929.730 kappaletta. Yhtiöllä on yksi osakelaji. Kaikilla osakkeilla on samanlainen äänioikeus sekä oikeus osinkoon ja yhtiön varoihin. 

Hallituksen jäsenten ja toimitusjohtajan omistusosuus osakkeista 30.9.2012 oli 2,0 prosenttia eli 1.529.267 osaketta ja optio-oikeuksista 18,6 prosenttia eli 684.365 optio-oikeutta. 

MUUTOKSET OSAKKEENOMISTUKSESSA

Katsauskaudella ei ollut liputuskynnyksen ylittäviä muutoksia osakkeenomistuksessa.

VOIMASSA OLEVAT OPTIO-OHJELMAT

Revenio Group Oyj:n hallitus päätti 23.11.2007 varsinaisen yhtiökokouksen 3.4.2007 myöntämien osakeantivaltuuksien nojalla optiojärjestelmästä, johon kuuluu enintään 3.684.365 optio-oikeutta. Jokainen optio-oikeus oikeuttaa yhteen Revenio Group Oyj:n osakkeeseen. Liikkeeseenlaskettujen optio-oikeuksien perusteella merkittävien osakkeiden osuus on katsauskauden lopun 30.9.2012 osakemäärällä enintään 2,5 prosenttia yhtiön osakkeista ja äänistä, kun optio-oikeuksilla merkityt uudet osakkeet on rekisteröity. Optio-oikeuksilla merkittävät uudet osakkeet oikeuttavat osinkoon merkintävuodesta lähtien.

Optio-oikeudet on jaettu kolmeen sarjaan A (1.684.365 kappaletta), B (1.000.000 kappaletta) ja C (1.000.000 kappaletta). Osakkeiden merkintäaika on optio-oikeudella A 1.5.2009-1.5.2013, optio-oikeudella B 1.11.2010-1.11.2014 sekä optio-oikeudella C 1.5.2012-1.5.2016. Osakkeen merkintähinta on osakkeen painotettu keskikurssi 1.-30.11.2007 (0,62 euroa, optio-oikeus A), 1.-30.4.2009 (0,27 euroa, optio-oikeus B) ja 1.-30.11.2010 (0,26 euroa, optio-oikeus C).

Katsauskaudella ei myönnetty uusia optioita. Katsauskauden lopussa yhtiön avainhenkilöillä oli yhteensä 1.081.243 2007A-sarjan optioita, 908.122 2007B-sarjan optioita ja 960.000 2007C-sarjan optioita. Katsauskaudella merkittiin yhteensä 40.000 osaketta 2007C-sarjan optioilla. Osakkeista saatu merkintähinta kirjattiin kokonaisuudessaan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

2007B-sarjan optio-oikeudet, yhteensä 1.000.000 kappaletta ovat olleet kaupankäynnin kohteena 30.3.2011 alkaen ja 2007C-sarjan optio-oikeudet, yhteensä 1.000.000 kappaletta, 2.5.2012 alkaen

KAUPANKÄYNTI NASDAQ OMX HELSINGISSÄ

Revenio Group Oyj:n osakkeita vaihdettiin NASDAQ OMX Helsingissä 1.1.-30.9.2012 yhteensä 8,4 (12,8) miljoonalla eurolla, mikä vastaa 19,9 (29,9) miljoonaa osaketta ja 25,9 (38,9) prosenttia osakkeiden kokonaisosakemäärästä. Ylin kaupantekokurssi oli 0,50 (0,62) euroa ja alin 0,33 (0,30) euroa. Katsauskauden lopun päätöskurssi oli 0,38 (0,47) euroa ja katsauskauden keskikurssi 0,42 (0,43) euroa. Revenio Group Oyj:n markkina-arvo 30.9.2012 oli 29,2 (36,1) miljoonaa euroa.

VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS JA HALLITUKSEN VOIMASSA OLEVAT VALTUUDET

Varsinainen yhtiökokous 28.3.2012 vahvisti yhtiön tilinpäätöksen ja myönsi hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle vastuuvapauden tilikaudelta 1.1.-31.12.2011.

Yhtiökokous valitsi hallituksen jäseniksi uudeleen Timo Männyn, Pekka Tammelan, Rolf Fryckmanin, Julia Ormion sekä Matti Hyytiäisen. Yhtiökokous päätti, että hallituksen puheenjohtajalle maksetaan palkkiona 60.000 euroa vuodessa ja hallituksen muille jäsenille 36.000 euroa vuodessa kuitenkin niin, että hallituksen jäsenille, jotka omistavat vähintään viisi prosenttia Revenio Group Oyj:n osakekannasta joko itse tai vähintään 50-prosenttisesti omistamansa yhtiön kautta, ei makseta palkkioita. Hallituksen jäsenten palkkiosta maksetaan 40 prosenttia yhtiön omina osakkeina ja 60 prosenttia rahana.

Yhtiökokous päätti, että yhtiön tilintarkastajana valitaan jatkamaan KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy päävastuullisena tilintarkastajana KHT Juha Tuomala. Tilintarkastajille päätettiin maksaa palkkio hyväksytyn laskun mukaan.

Yhtiökokous päätti hyväksyä hallituksen ehdotuksen voiton käsittelystä, jonka mukaan tilikauden voitto 2.056.691,01 euroa lisätään edellisten tilikausien voittovaroihin ja osinkoa jaetaan 0,02 euroa osakkeelta eli yhteensä 1.531.342,42 euroa.

Yhtiökokous peruutti aiemman 7.683.973 oman osakkeen hankkimista koskevan valtuutuksen ja valtuutti hallituksen päättämään enintään 7.688.973 oman osakkeen hankkimisesta yhdessä tai useammassa erässä yhtiön vapaaseen omaan pääomaan kuuluvilla varoilla, jolloin hankinnat vähentävät yhtiön voitonjakoon käytettävissä olevia varoja. 

Yhtiökokous päätti peruuttaa hallituksen voimassa olleet käyttämättömät antivaltuutukset. Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään enintään 30.000.000 osakkeen antamisesta osakeannilla tai antamalla Osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:n mukaisia osakkeisiin oikeuttavia erityisiä oikeuksia (mukaan lukien optio-oikeudet) yhdessä tai useammassa erässä. Valtuutus myönnettiin käytettäväksi mahdollisten yrityskauppojen tai muiden järjestelyiden rahoittamiseen ja toteuttamiseen, yhtiön osakepohjaisten kannustinjärjestelmien toteuttamiseen tai muihin hallituksen päättämiin tarkoituksiin. Valtuutuksen päätettiin sisältävän hallitukselle oikeuden päättää kaikista osakeannin sekä mainittujen erityisten oikeuksien antamisen ehdoista, mukaan lukien osakkeiden tai erityisten oikeuksien saajat ja maksettavan vastikkeen määrä. Valtuutus sisältää myös oikeuden antaa osakkeita osakkeenomistajien etuoikeudesta poiketen eli suunnatusti. Hallituksen valtuutus kattaa sekä uusien osakkeiden antamisen että yhtiön hallussa mahdollisesti olevien omien osakkeiden luovutuksen. Valtuutus on voimassa 30.4.2013 saakka.

HALLITUS JA TILINTARKASTAJAT

Revenio Group Oyj:n hallituksessa ovat toimineet 28.3.2012 jatkaen KTM, Onninen Oy:n toimitusjohtaja Timo Mänty (puheenjohtaja), KTM, KHT Pajamaa Partners Oy:n osakas Pekka Tammela, optikko, Eyemaker's Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Rolf Fryckman sekä lakimies, Foster Wheeler Energy Oy:n lakiasiainjohtaja Julia Ormio ja KTM, PKC Group Oyj:n toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen.

Tilintarkastaja on KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy päävastuullisena tilintarkastajana KHT Juha Tuomala.

ARVIO TOIMINNAN MERKITTÄVISTÄ RISKEISTÄ JA EPÄVARMUUSTEKIJÖISTÄ

Konsernin merkittävät riskit liiketoiminnassa on esitetty tilinpäätöstiedotteessa 16.2.2012. Tiedotetuissa riskeissä ei ole tapahtunut muutoksia tilinpäätöstiedotteen julkaisun jälkeen. 

KATSAUSKAUDEN JÄLKEISET MERKITTÄVÄT TAPAHTUMAT

Icare Finland päätti 3.10.2012 keskeyttää jatkotoimenpiteiden ajaksi silmänpaineen itsemittaukseen tarkoitetun Icare One-tuotteen FDA- myyntilupaprosessin Yhdysvalloissa. Yhtiö tulee käynnistämään lupaprosessin myöhemmin uudelleen.

Yhtiö tiedotti 10.10.2012 Jyri Merivirran omistusosuuden Revenio Group Oyj:n osake-ja äänimäärästä laskeneen alle kolmen kahdeskymmenesosan (3/20). Merivirran uusi osuus Revenio Group Oyj:n osake-ja äänimäärästä on 13,00 prosenttia.

NÄKYMÄT VUODELLE 2012

Konsernin liikevaihdon ja liikevoiton vuonna 2012 arvioidaan laskevan vuodesta 2011 Järjestelmät-segmentin kehityksestä johtuen. Liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä arvioidaan säilyvän selvästi positiivisena.

OSAVUOSIKATSAUKSEN LAATIMISPERIAATTEET

Tämä osavuosikatsaus on laadittu IFRS-standardien kirjaamis- ja arvostusperiaatteita noudattaen. Katsausta ei ole laadittu noudattaen kaikkia IAS 34, Osavuosikatsaukset, -standardin vaatimuksia. Osavuosikatsauksen luvut ovat tilintarkastamattomia.

KONSERNIN TUNNUSLUVUT (MEUR) 1-9/2012 1-9/2011 1-12/2011
Liikevaihto, jatkuvat toiminnot 20,6 24,5 33,3
Ebitda, jatkuvat toiminnot 1,6 4,0 4,2
Ebitda-%, jatkuvat toiminnot 7,7 15,0 12,5
Liiketulos, jatkuvat toiminnot 1,0 3,4 3,4
Liiketulos-%, jatkuvat toiminnot 5,0 14,0 10,3
Tulos ennen veroja, jatkuvat toiminnot 0,8 3,3 3,1
Tulos ennen veroja-%, jatkuvat toiminnot 3,9 13,5 9,2
Lopetettujen toimintojen tulos -0,3 1,7 1,7
Katsauskauden tulos, jatkuvat toiminnot 0,6 2,4 2,2
Katsauskauden tulos-%, jatkuvat toiminnot 3,0 9,9 6,6
Bruttoinvestoinnit -0,3 0,5 0,7
Bruttoinvestoinnit liikevaihdosta % 1,3 2,1 2,1
Tuotekehitysmenot 0,2 0,3 0,4
Tuotekehitysmenot liikevaihdosta % 1,1 1,1 1,1
Nettovelkaantumisaste-% 2,1 -5,1 -17,3
Omavaraisuusaste-% 63,8 69,0 66,6
Sijoitetun pääoman tuotto (ROI) 5,4 38,7 20,2
Oman pääoman tuotto (ROE) 1,5 34,9 14,1
Laimentamaton tulos/osake EUR, jatkuvat toiminnot 0,008 0,032 0,028
Laimennettu tulos/osake EUR, jatkuvat toiminnot 0,008 0,032 0,028
Laimentamaton tulos/osake EUR, lopetetut toiminnot -0,004 0,022 0,023
Laimennettu tulos/osake EUR, lopetetut toiminnot -0,004 0,022 0,022
Oma pääoma/osake EUR 0,20 0,22 0,21
Henkilöstö keskimäärin katsauskaudella, jatkuvat toiminnot 226 244 248
Liiketoiminnan rahavirta -1,4 1,8 4,2
Investointien rahavirta -0,1 1,3 1,1
Rahoituksen rahavirta 0,8 -2,6 -3,0
Rahavirta yhteensä -0,6 0,6 2,4
KONSERNIN LAAJA TULOSLASKELMA (MEUR) 1-9/2012 1-9/2011 1-12/2011
LIIKEVAIHTO 20,6 24,5 33,3
Liiketoiminnan muut tuotot 0,1 0,1 0,1
Materiaalit ja palvelut -6,7 -9,3 -13,4
Työsuhde-etuuksista aiheutuneet kulut -7,8 -7,5 -10,5
Poistot ja arvonalentumiset -0,6 -0,6 -0,7
Liiketoiminnan muut kulut -4,6 -3,8 -5,4
LIIKETULOS, JATKUVAT TOIMINNOT 1,0 3,4 3,4
Osuus osakkuusyhtiötuloksista 0,0 0,0 0,0
Rahoituskulut (netto) -0,2 -0,1 -0,4
TULOS ENNEN VEROJA, JATKUVAT TOIMINNOT 0,8 3,3 3,1
Tuloverot -0,2 -0,9 -0,9
Katsauskauden tulos jatkuvista toiminnoista 0,6 2,4 2,2
Katsauskauden tulos lopetetuista toiminnoista -0,3 1,7 1,7
KATSAUSKAUDEN TULOS 0,3 4,1 3,9
Muut laajan tuloksen erät 0,0 0,0 0,0
Muihin laajan tuloksen eriin
liittyvät verot 0,0 0,0 0,0
Katsauskauden muut laajan tuloksen
erät verojen jälkeen 0,0 0,0 0,0
KATSAUSKAUDEN LAAJA TULOS YHTEENSÄ 0,3 4,1 3,9
Katsauskauden tuloksen jakautuminen:
Emoyrityksen omistajille 0,3 4,1 3,9
Katsauskauden laajan tuloksen jakautuminen:
Emoyrityksen omistajille 0,3 4,1 3,9
Tulos/osake, laimentamaton, EUR, jatkuvat toiminnot 0,008 0,032 0,028
Tulos/osake, laimennettu, EUR, jatkuvat toiminnot 0,008 0,032 0,028
Tulos/osake, laimentamaton, EUR, lopetetut toiminnot -0,004 0,022 0,023
Tulos/osake, laimennettu, EUR, lopetetut toiminnot -0,004 0,022 0,022

KONSERNIN LAAJA TULOSLASKELMA (MEUR) 7-9/2012 7-9/2011
LIIKEVAIHTO 6,6 8,2
Liiketoiminnan muut tuotot 0,0 0,1
Materiaalit ja palvelut -2,0 -3,2
Työsuhde-etuuksista aiheutuneet kulut -2,1 -2,4
Poistot ja arvonalentumiset -0,2 -0,2
Liiketoiminnan muut kulut -1,2 -1,2
LIIKETULOS 1,2 1,3
Osuus osakkuusyhtiötuloksista 0,0 0,0
Rahoituskulut (netto) 0,0 0,0
TULOS ENNEN VEROJA 1,1 1,3
Tuloverot -0,3 -0,3
Katsauskauden tulos jatkuvista toiminnoista 0,9 1,0
Katsauskauden tulos lopetetuista toiminnoista 0,0 1,7
KATSAUSKAUDEN TULOS 0,9 2,7
Muut laajan tuloksen erät 0,0 0,0
Muihin laajan tuloksen eriin
liittyvät verot 0,0 0,0
Katsauskauden muut laajan tuloksen
erät verojen jälkeen 0,0 0,0
KATSAUSKAUDEN LAAJA TULOS YHTEENSÄ 0,9 2,7
Katsauskauden tuloksen jakautuminen:
Emoyrityksen omistajille 0,9 2,7
Katsauskauden laajan tuloksen jakautuminen:
Emoyrityksen omistajille 0,9 2,7

KONSERNITASE (MEUR) 30.9.2012 30.9.2011 31.12.2011
VARAT
PITKÄAIKAISET VARAT
Aineelliset hyödykkeet 1,7 1,7 1,7
Liikearvo 8,1 8,1 8,1
Aineettomat hyödykkeet 0,7 1,1 1,0
Osuudet osakkuusyrityksissä 0,0 0,5 0,3
Laskennalliset verosaamiset 1,5 1,9 1,8
PITKÄAIKAISET VARAT YHT. 12,1 13,3 13,0
LYHYTAIKAISET VARAT
Vaihto-omaisuus 1,5 1,2 1,2
Myyntisaamiset ja muut saamiset 6,9 7,6 6,2
Rahavarat 3,8 2,6 4,4
LYHYTAIKAISET VARAT YHT. 12,2 11,4 11,8
VARAT YHT. 24,4 24,7 24,8
OMA PÄÄOMA JA VELAT
OMA PÄÄOMA
Osakepääoma 5,3 5,3 5,3
Ylikurssirahasto 2,4 2,4 2,4
Arvonmuutosrahasto 0,3 0,3 0,3
Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto 7,1 7,0 7,0
Kertyneet voittovarat 0,2 1,9 1,4
OMA PÄÄOMA, emoyhtiön omistajien osuus 15,3 17,0 16,4
OMA PÄÄOMA YHT. 15,3 17,0 16,4
VELAT
PITKÄAIKAISET VELAT
Laskennalliset verovelat 0,2 0,4 0,3
Varaukset 0,2 0,1 0,2
Rahoitusvelat 2,0 0,6 0,5
PITKÄAIKAISET VELAT YHT. 2,4 1,1 0,9
LYHYTAIKAISET VELAT
Saadut ennakot 0,4 0,1 0,0
Ostovelat ja muut velat 4,1 5,4 6,3
Rahoitusvelat 2,1 1,2 1,1
LYHYTAIKAISET VELAT YHT. 6,7 6,7 7,4
VELAT YHT. 9,1 7,8 8,3
OMA PÄÄOMA JA VELAT YHT. 24,4 24,7 24,8

KONSERNIN OMAN PÄÄOMAN MUUTOSLASKELMA (MEUR)
Osake- Ylikurssi- Muut Voitto- Opo
pääoma rahasto rahastot varat yht.
Oma pääoma 1.1.2012 5,3 2,4 7,3 1,3 16,4
Osingonjako 0,0 0,0 0,0 -1,5 -1,5
Osakkeina toteutettavat ja
maksettavat optiot 0,0 0,0 0,0 0,1 0,1
Tilikauden tulos 0,0 0,0 0,0 0,3 0,3
Oma pääoma 30.9.2012 5,3 2,4 7,3 0,2 15,3
Osake- Ylikurssi- Muut Voitto- Opo
pääoma rahasto rahastot varat yht.
Oma pääoma 1.1.2011 5,3 2,4 7,3 -0,6 14,5
Osingonjako 0,0 0,0 0,0 -1,5 -1,5
Osakkeina toteutettavat ja
maksettavat optiot 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0
Tilikauden tulos 0,0 0,0 0,0 4,1 4,1
Oma pääoma 30.9.2011 5,3 2,4 7,3 2,0 17,0

KONSERNIN RAHAVIRTALASKELMA (MEUR) 1-9/2012 1-9/2011 1-12/2011
Tilikauden voitto 0,2 4,1 3,9
Oikaisut tilikauden tulokseen 1,0 -0,1 1,9
Käyttöpääoman muutos -2,6 -2,1 -1,6
Maksetut korot -0,0 -0,1 -0,0
Maksetut verot 0,0 0,0 0,0
LIIKETOIMINNAN RAHAVIRTA -1,4 1,8 4,2
Tytäryrityksen myynti vähennettynä myyntihetken rahavaroilla 0,0 1,7 1,7
Osakkuusyrityksen myynti 0,2 0,0 0,0
Investoinnit aineellisiin hyödykkeisiin -0,2 -0,0 -0,5
Investoinnit aineettomiin hyödykkeisiin -0,1 -0,3 0,0
INVESTOINTIEN RAHAVIRTA -0,1 1,4 1,1
Jaetut osingot -1,5 -1,5 -1,5
Lainojen nostot 3,8 0,0 0,0
Lainojen takaisinmaksut -1,3 -1,1 -1,2
Rahoitusleasingvelkojen maksut -0,1 0,0 -0,1
RAHOITUKSEN RAHAVIRTA 0,8 -2,6 -2,1
Rahavirta yhteensä -0,6 0,5 2,4
Rahavarat kauden alussa 4,4 2,1 2,1
Rahavarat kauden lopussa 3,8  2,6       4,4
LIIKEVAIHTO JA -VOITTO VUOSINELJÄNNEKSITTÄIN, JATKUVAT TOIMINNOT (MEUR)
Q3/2012 Q2/2012 Q1/2012 Q4/2011 Q3/2011 Q2/2011
Liikevaihto 6,6 6,3 7,7 8,8 8,2 8,5
Liikevoitto 1,2 -0,5 0,4 0,0 1,3 1,2
Liikevoitto-% 17,4 -8,4 5,1 0,3 15,8 13,8
SUURIMMAT OSAKKEENOMISTAJAT 30.9.2012
Osakemäärä %
1. Merivirta Jyri 14 000 000 18,2
2. Eyemakers' Finland Oy 7 700 000 10,0
3. Sijoitusrahasto Evli Suomi Osake 3 611 196 4,7
4. Etera 3 500 000 4,6
5. Alpisalo Mia 2 948 153 3,8
6. AJP Holding Oy 1 000 000 1,3
7. Kiesvaara Tuomo 976 230 1,3
8. Fennia 898 224 1,2
9. Salovaara Olli-Pekka 828 945 1,1
10. Siik Rauni Marjut 675 000 0,9

Revenio Group Oyj

Hallitus

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Salovaara, gsm 040-5675520

olli-pekka.salovaara@revenio.fi

http://www.revenio.fi

JAKELU:

NASDAQ OMX Helsinki

Finanssivalvonta

Keskeiset tiedotusvälineet

www.revenio.fi

Revenio Group Oyj on NASDAQ OMX Helsingissä noteerattu suomalaisen monialakonserni Revenion emoyhtiö. Revenio Group Oyj:n tytäryrityksille on yhteistä korkealaatuinen suomalainen erityisosaaminen ja vientiin perustuva liiketoiminta.

Revenio-konserni muodostuu kuudesta itsenäisesti liiketoimintaa harjoittavasta yhtiöstä, jotka muodostavat viisi liiketoimintasegmenttiä. Tytäryhtiöt ovat Done Logistics Oy, Done Software Solutions Oy, Icare Finland Oy, Boomeranger Boats Oy, FLS Finland Oy ja Midas Touch Oy.