Neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimai


2012 m. spalio 26 d. įvykusiame AB „Limarko laivininkystės kompanija“ neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime buvo priimti tokie sprendimai:

1. Dėl nuosavo kapitalo ir įstatinio kapitalo santykio atstatymoNenusprendus dengti nuostolius papildomais įnašais, buvo nuspręsta:

1.1. Sumažinti Bendrovės įstatinį kapitalą nuo 45 000 000 Lt (keturiasdešimt penkių milijonų litų) litų iki 20 000 000 Lt (dvidešimt milijonų litų).

1.2. Bendrovės įstatinio kapitalo sumažinimo tikslas – panaikinti Bendrovės balanse įrašytus nuostolius.

1.3. Bendrovės įstatinio kapitalo mažinimo būdas – Bendrovės akcijų anuliavimas.

1.4. Bendrovės akcininkams nuosavybės teise priklausantis akcijų skaičius mažinamas žemiau nurodyta tvarka:

1.4.1. Akcijos anuliuojamos visiems Bendrovės akcininkams proporcingai jiems nuosavybės teise priklausančių akcijų nominaliai vertei;

1.4.2. Akcininkams, pakeistų Bendrovės įstatų įregistravimo Juridinių asmenų registre dienos pabaigoje turintiems daugiau negu 1 (vieną) akciją, liekantis akcijų skaičius paskaičiuojamas pakeistų Bendrovės įstatų įregistravimo Juridinių asmenų registre dienos pabaigoje jų turimų akcijų skaičių padauginant iš koeficiento 0,44444444 (sumažintas įstatinis kapitalas padalintas iš dabartinio įstatinio kapitalo, aštuoni skaičiai po kablelio) ir apvalinant tokia tvarka:

1.4.2.1. jeigu akcijų skaičiaus trupmeninė dalis yra 0,5 ar daugiau – akcijų skaičius iki sveiko skaičiaus bus apvalinamas į didesnę pusę;

1.4.2.2. jeigu akcijų skaičiaus trupmeninė dalis yra mažiau negu 0,5 – akcijų skaičius iki sveiko skaičiaus bus apvalinamas į mažesnę pusę (tokiu atveju susidaręs skirtumas tarp sveiko skaičiaus ir trupmeninės jo dalies nebus kompensuojamas).

1.4.3. Akcininkams, kuriems pagal šiame sprendime nurodytas akcijų keitimo taisykles po apvalinimo tenkantis Bendrovės akcijų skaičius (toliau – Paskaičiuotas akcijų skaičius) bus mažesnis už 1 (vieną), bus paliekama po 1 (vieną) Bendrovės akciją.

1.4.4. Nustačius, kad Paskaičiuotas akcijų skaičius visiems akcininkams viršija 20 000 000 (dvidešimt milijonų), t. y. Bendrovės akcijų skaičių po Bendrovės įstatinio kapitalo sumažinimo (toliau – Maksimalus akcijų skaičius), akcijų skaičius akcininkui, kuriam Paskaičiuotas akcijų skaičius yra didžiausias, mažinamas tokiu skaičiumi, kuris bus lygus Paskaičiuoto akcijų skaičiaus visiems akcininkams ir Maksimalaus akcijų skaičiaus skirtumui, kad Bendrovės įstatinį kapitalą sudarytų Maksimalus akcijų skaičius.

1.4.5. Nustačius, kad Paskaičiuotas akcijų skaičius visiems akcininkams yra mažesnis negu Maksimalus akcijų skaičius, akcijų skaičius akcininkui, kuriam Paskaičiuotas akcijų skaičius yra didžiausias, didinamas tokiu skaičiumi, kuris bus lygus Paskaičiuoto akcijų skaičiaus visiems akcininkams ir Maksimalaus akcijų skaičiaus skirtumui, kad Bendrovės įstatinį kapitalą sudarytų Maksimalus akcijų skaičius.

1.5. Prieš dokumentų įstatinio kapitalo sumažinimui įregistruoti pateikimą Juridinių asmenų registro tvarkytojui bus kreipiamasi dėl prekybos Bendrovės akcijomis stabdymo AB NASDAQ OMX Vilnius biržoje. Numatoma, kad prekyba Bendrovės akcijomis bus stabdoma iki tos dienos, kai Juridinių asmenų registro tvarkytojas įregistruos Bendrovės įstatus su numatytu mažesniu įstatiniu kapitalu ir Lietuvos centrinis vertybinių popierių depozitoriumas atliks bendrosios finansinių priemonių sąskaitos koregavimą, nebent būtų reikalinga minėtą prekybą sustabdyti ilgesniam laikotarpiui.

1.6. Nustatyti, kad po Bendrovės įstatinio kapitalo sumažinimo, Bendrovės įstatinis kapitalas bus padalintas į 20 000 000 (dvidešimt milijonų) paprastųjų vardinių Bendrovės akcijų, kurių kiekvienos nominali vertė 1 Lt (vienas litas).

1.7. Patvirtinti Bendrovės įstatų naują redakciją dėl Bendrovės įstatinio kapitalo sumažinimo ir su kitais pakeitimais (pridedama) ir įgalioti valdybos pirmininką Vytautą Lygnugarį pasirašyti įstatus, o Bendrovės vadovą Mindaugą Petrauską – įregistruoti naujus įstatus Juridinių asmenų registre.“

2.  Dėl audito įmonės rinkimo ir audito paslaugų apmokėjimo tvarkos nustatymo:

Bendrovės audito įmone 2012 ir 2013 metams išrinkti UAB „KPMG Baltics” ir įgalioti Bendrovės vadovą pasirašyti sutartį dėl audito paslaugų pirkimo, nustatant ne didesnį kaip 40 000 Lt (be PVM) atlygį per metus.“

Informacija nekonfidenciali. Su pilnais sprendimais akcininkai gali susipažinti Bendrovės patalpose adresu Naujoji Uosto g. 8, Klaipėda. Papildomą informaciją apie esminį įvykį įgaliotas vykdantysis direktorius Mindaugas Petrauskas, tel. (8-46) 340001.

         Vykdantysis direktorius
         Mindaugas Petrauskas


Attachments

LLK istatai patvirtinti VAS.pdf