Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling


Fondsbørsmeddelelse nr. 18/2012

 

Skjern Bank afholder ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 20. november 2012 kl. 17.00 i bankens lokaler på adressen Banktorvet 3, 6900 Skjern.

 

Generalforsamlingen indkaldes af bestyrelsen under henvisning til bestemmelsen i § 10, nr. 3 i bankens vedtægter, idet de i den nedenfor anførte dagsorden under pkt. 1-4 stillede ændringsforslag til bankens vedtægter på en ekstraordinær generalforsamling afholdt den 25. oktober 2012 blev vedtaget med den fornødne majoritet, men uden at betingelsen om at mindst 1/3 af bankens aktiekapital var repræsenteret på generalforsamlingen var opfyldt.         
 

Adgangskort og stemmesedler

For at kunne deltage i generalforsamlingen, skal aktionærerne, eventuelle fuldmagtshavere og eventuelle rådgivere have adgangskort, som kan bestilles på www.skjernbank.dk eller telefonisk på 96 82 14 00.

Sidste frist for bestilling af adgangskort via www.skjernbank.dk  er fredag den 16. november 2012 kl. 23.59.

Sidste frist for bestilling af adgangskort telefonisk er fredag den 16. november 2012 kl. 16.00.

Bestilte adgangskort, der ikke er printet via www.skjernbank.dk, bliver sendt med posten.
 

Dagsorden

  1. Bemyndigelser til udvidelse af aktiekapitalen
  2. Indførelse af samtykkekrav ved aktiebesiddelser over 10 %
  3. Lempelse af stemmeloft
  4. Generel opdatering af vedtægterne

 

Ad 1. Bemyndigelser til udvidelse af aktiekapitalen

Bestyrelsen stiller forslag om indsættelse af nye bemyndigelser til bestyrelsen til at udvide aktiekapitalen med op til i alt kr. 285.000.000,00 ved at erstatte bemyndigelsen i § 3, nr. 2 - 3 i bankens nuværende vedtægter med følgende ordlyd:            

2. Bestyrelsen er bemyndiget til indtil den 30. september 2017 at forhøje bankens aktiekapital med indtil nominelt kr. 80.000.000,00. Kapitalforhøjelsen kan gennemføres ved en eller flere forhøjelser ved kontant indbetaling til en kurs, der fastsættes af bestyrelsen, idet kursen dog ikke kan være lavere end markedskursen på udstedelsestidspunktet. Kapitalforhøjelsen skal være uden fortegningsret for bankens eksisterende aktionærer. De nye aktier skal være omsætningspapirer, skal lyde på navn og noteres i bankens ejerbog. Der gælder ingen indskrænkninger i aktiernes omsættelighed, [jf. dog vedtægternes § 4, nr. 5] og ingen aktionærer er forpligtet til at lade aktier indløse helt eller delvist. De nye aktier skal være underlagt samme begrænsninger og i øvrigt have samme rettigheder som den eksisterende aktiekapital fra tidspunktet for kapitalforhøjelsens registrering i Erhvervsstyrelsen.

 

3. Bestyrelsen er bemyndiget til indtil den 30. september 2017 at forhøje bankens aktiekapital med indtil nominelt kr. 205.000.000,00. Kapitalforhøjelsen kan gennemføres ved en eller flere forhøjelser ved kontant indbetaling til en kurs, der fastsættes af bestyrelsen, idet kursen dog ikke kan være lavere end pari. Kapitalforhøjelsen skal være med fortegningsret for bankens eksisterende aktionærer. De nye aktier skal være omsætningspapirer, skal lyde på navn og noteres i bankens ejerbog. Der gælder ingen indskrænkninger i aktiernes omsættelighed, [jf. dog vedtægternes § 4, nr. 5] og ingen aktionærer er forpligtet til at lade aktier indløse helt eller delvist. De nye aktier skal være underlagt samme begrænsninger og i øvrigt have samme rettigheder som den eksisterende aktiekapital fra tidspunktet for kapitalforhøjelsens registrering i Erhvervsstyrelsen.         

Bestyrelsen bemyndiges til at foretage de af kapitaludvidelser gennemført i overensstemmelse med § 3, nr. 2 eller 3 ovenfor nødvendige vedtægtsændringer.

 

Vedtages det under dagsordenens pkt. 2 stillede forslag om ændring af vedtægternes § 4, nr. 5 ikke udgår henvisningen: [jf. dog vedtægternes § 4, nr. 5] af teksten til ændringsforslaget til § 3, nr. 2 og 3, da disse henvisninger i så fald ikke er retvisende.

 

Ad 2. Forslag om indførelse af samtykkekrav ved aktiebesiddelser over 10 % af aktiekapitalen

Bestyrelsen stiller forslag om indførelse af krav om samtykke fra bestyrelsen ved erhvervelse af 10 % af aktiekapitalen ved at ændre vedtægternes § 4, nr. 5 til følgende ordlyd:        

Aktierne er frit omsættelige, dog således at overdragelse af aktier til en erhverver, der har eller ved overdragelsen opnår 10 % eller mere af bankens aktiekapital, kræver bankens samtykke. Samtykke kan og skal gives

  • hvis overdragelsen sker som led i aktiernes overdragelse til et holdingselskab oprettet som led i strukturændring af banken med dennes tiltrædelse eller rekonstruktion af banken i forståelse med Finanstilsynet efter kapitaltab, samt
  • i alle tilfælde, hvor erhververen - henset til stemme- og kapitalforholdene på bankens hidtidige generalforsamlinger - ikke konkret kan antages at ville kunne forhindre vedtægtsændringer om kapitalforhøjelse i banken.

Er afslag ikke meddelt inden 5 børsdage efter ansøgningens fremkomst til banken, anses samtykke for givet. Der gælder i øvrigt ikke særlige interne forskrifter for meddelelse af samtykke. Sådanne kan kun fastlægges gennem vedtægtsbestemmelse. Aktier, der erhverves trods manglende eller nægtet samtykke, skal straks afhændes og giver ingen forvaltningsmæssige rettigheder i selskabet.

 

Ad 3. Lempelse af stemmeloft

Bestyrelsen stiller forslag om lempelse af det eksisterende stemmeloft i § 9, nr. 1 i bankens vedtægter, således at denne bestemmelse fremtidigt får følgende ordlyd:                

Stemmeretten udøves således:

Hvert aktiebeløb på til og med nominelt 1.000 kr. giver 1 stemme, og derefter giver hver påbegyndt nominelt 1.000 kr. aktie yderligere 1 stemme. Ingen aktionær kan afgive stemme for mere end 5 % af den til enhver tid værende nominelle aktiekapital.

 

 

Ad 4. Generel opdatering af vedtægterne

 

Bestyrelsen stiller forslag om følgende vedtægtsændringer med henblik på opdatering og modernisering af vedtægterne:                
 

a. Bestyrelsen foreslår, at bestemmelsen i vedtægternes § 6, nr. 1 ændres således, at denne bestemmelse fremtidigt får følgende ordlyd:

Enhver generalforsamling, ordinær som ekstraordinær, indkaldes af bestyrelsen med højst 5 ugers og mindst 3 ugers varsel. Indkaldelsen sker til NASDAQ OMX København A/S og bekendtgøres på bankens hjemmeside. Indkaldelse sker skriftligt til enhver noteret aktionær, som har fremsat anmodning herom.

 

b. Bestyrelsen foreslår, at bestemmelsen i vedtægternes § 6, nr. 3 ændres således, at denne bestemmelse fremtidigt får følgende ordlyd:

Senest 3 uger før generalforsamlingens afholdelse skal følgende materiale og oplysninger være tilgængelig på bankens hjemmeside: Indkaldelsen, oplysning om det samlede antal aktier og stemmerettigheder på datoen for indkaldelsen, de dokumenter der skal fremlægges på generalforsamlingen, dagsordenen, de fuldstændige forslag, oplysninger vedrørende de formularer, der skal anvendes ved stemmeafgivelse ved fuldmagt og ved stemmeafgivelse per brev og for den ordinære generalforsamlings vedkommende tillige den reviderede årsrapport.

 

c. Bestyrelsen foreslår at den eksisterende bestemmelse i vedtægternes § 7, nr. 7, der omhandler meddelelse af bemyndigelse til erhvervelse af egne aktier udgår.

Vedtagelse af forslaget medfører ikke bortfald af den aktuelle bemyndigelse til at erhverve egne aktier, meddelt på bankens seneste ordinære generalforsamling. Denne bemyndigelse er således fortsat gældende.

 

d. Bestyrelsen foreslår, at bestemmelsen i vedtægternes § 17.4 ændres således, at denne bestemmelse fremtidigt får følgende ordlyd:


Direktionens medlemmer er pligtige til at afgå senest ved udgangen af det kvartal, hvori de fylder 70 år.

 

Begrundelse for de af bestyrelsen stillede forslag til vedtægtsændringer

De i dagsordenens pkt. 1 -3 stillede forslag skal ses i lyset af de senere års udvikling i den finansielle sektor, der har medført en række lovgivnings- og reguleringsmæssige tiltag, der har betydet øgede krav til bankers kapitalisering, herunder højere forventninger fra investorer til den egentlige kernekapital, dvs. den rene egenkapital.

Baggrunden for forslagene er at give banken mulighed for at styrke sit kapitalgrundlag samt opfylde de øgede lovgivningsmæssige kapitaliseringskrav.

Det er bestyrelsens opfattelse, at det er en forudsætning for en udvidelse af aktiekapitalen, at de nuværende stemmeretsbegrænsninger lempes. Bestyrelsen har derfor under dagsordens pkt. 2 og 3 fremsat forslag, der indebærer en introduktion af et samtykkekrav ved større aktiebesiddelser og en lempelse af den eksisterende stemmeretsbegrænsning.

De i forbindelse med dagsordenens pkt. 4 i øvrigt fremsatte forslag til vedtægtsændringer er begrundet i et ønske om at opdatere og modernisere bankens vedtægter.

 

Krav til vedtagelsesmajoritet og quorum

Beslutning om vedtagelse af de under dagsordenens pkt. 1, 3 og 4 foreslåede vedtægtsændringer er kun gyldig, hvis de tiltrædes af 2/3 af såvel de på generalforsamlingen afgivne stemmer, som af den del af den stemmeberettigede del af selskabskapitalen, som er repræsenteret på generalforsamlingen.

Beslutning om vedtagelse af den under dagsordenens pkt. 2 foreslåede vedtægtsændring er kun gyldig, hvis den tiltrædes af 9/10 af såvel de på generalforsamlingen afgivne stemmer, som af den del af den stemmeberettigede del af selskabskapitalen, som er repræsenteret på generalforsamlingen.

Der gælder ingen quorumkrav, hvorfor vedtagelse vil kunne ske uanset hvor stor en del af bankens aktiekapital, der er repræsenteret under generalforsamlingen.

 

Dokumenter

Dagsordenen for generalforsamlingen, de fuldstændige forslag og dokumenter der skal fremlægges, samt blanketter til brug for afgivelse af brevstemme eller fuldmagt, vil være tilgængelig på bankens hjemmeside, www.skjernbank.dk, og i bankens hovedkontor, beliggende Banktorvet 3, 6900 Skjern og i bankens filialer senest 3 uger før generalforsamlingens afholdelse.

 

Aktiekapital og stemmeret

Bankens aktiekapital udgør nominel kr. 22.560.000,00 fordelt i aktier af nominel kr. 20,00 eller multipla heraf.

Hvert aktiebeløb på til og med nominel kr. 1.000,00 giver én stemme. Derefter giver hver påbegyndt kr. 1.000,00 aktie yderligere én stemme, indtil fem stemmer, som er det højeste antal stemmer nogen aktionær – herunder juridisk person – kan afgive på egne vegne.

 

Registreringsdato

For at kunne deltage i generalforsamlingen og udøve stemmeretten på en aktie, skal aktionæren senest på registreringsdatoen, der er tirsdag den 13. november 2012 kl. 23.59, være registreret i bankens ejerbog eller banken skal inden samme frist have modtaget dokumentation for ejerforholdet med henblik på indførelse i bankens ejerbog.

 

Brevstemme

Brevstemmer kan enten afgives elektronisk på www.skjernbank.dk, eller printes fra www.skjernbank.dk og sendes til Skjern Bank A/S, Banktorvet 3, 6900 Skjern eller pr. e-mail til post@skjernbank.dk.

Bemærk at brevstemmer skal være modtaget af Skjern Bank senest mandag den 19. november 2012 kl. 12.00.        

 

Fuldmagt

Aktionærer har ret til at give fuldmagt. Fuldmagten skal være skriftlig og dateret.

Meddelelse om udpegning af en fuldmægtig kan gives elektronisk via www.skjernbank.dk, eller fuldmagtsblanket kan rekvireres på samme hjemmesideadresse eller telefonisk på 96 82 14 00. Fysiske fuldmagter kan sendes pr. post til Skjern Bank A/S, Banktorvet 3, 6900 Skjern eller indscannet pr. e-mail til post@skjernbank.dk.

Registrering af fuldmagt skal være banken i hænde senest fredag den 16. november 2012 kl. 23.59.

En fuldmagt til medlemmer af Skjerns Banks bestyrelse eller direktion kan alene gives til en bestemt generalforsamling med en dagsorden, der er kendt på det tidspunkt, hvor fuldmagten gives.

 

Spørgsmål fra aktionærerne

Aktionærer har mulighed for at stille skriftlige spørgsmål til bankens ledelse om dagsordenens punkter før generalforsamlingen. Sådanne spørgsmål skal sendes til Skjern Bank A/S, att. bestyrelsen, Banktorvet 3, 6900 Skjern eller pr e-mail til post@skjernbank.dk.

Spørgsmålene vil så vidt muligt blive besvaret skriftligt inden generalforsamlingen. Spørgsmål og svar vil blive præsenteret på generalforsamlingen.

Muligheden for at stille skriftlige spørgsmål til ledelsen forud for generalforsamlingen begrænser naturligvis ikke adgangen til på sædvanlig vis at stille spørgsmål under generalforsamlingen.

Der vil blive serveret kaffe og the i forbindelse med generalforsamlingen.

 

Venlig hilsen

 

Skjern Bank A/S

På bestyrelsens vegne

Hans Ladekjær Jeppesen, fmd.


Attachments

18_2012 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling.pdf