Baltikums Bank 9 mēnešos ir nopelnījusi vairāk nekā 5,7 miljonus latu un plāno līdz gada beigām izveidot aptuveni 10 jaunu darba vietu

Šī gada pirmajos 9 mēnešos Baltikums Bank ir būtiski palielinājusi rentabilitāti, saglabājot kapitāla pietiekamību un likviditāti augstā līmenī. Sasniegt lieliskus ekonomiskos rezultātus mums palīdzēja klientu aktivitātes pieaugums, bankas finanšu stabilitāte un darbības paplašināšana investīciju un privātkapitāla pārvaldības jomā.

Nozīmīgākie Baltikums Bank finanšu rādītāji 2012. gada 30. septembrī:

• tīro peļņu veidoja vairāk nekā 5,7 miljoni latu (8,1 miljons eiro). Salīdzinājumā ar pagājušā gada atskaites periodu peļņas apjoms ir audzis 6,4 reizes;
  • ieņēmumi no pamatdarbības pirms uzkrājumu izveides sasniedza 7,9 miljonus latu (11.2 miljonus eiro) jeb 4,7 reizes vairāk nekā 2011. gada 9 mēnešos;
  • bankas aktīvu apjoms, ieskaitot aktīvus pārvaldīšanā, atskaites datumā ir pieaudzis par 53,9% un sasniedzis 426,6 miljonus latu (606,9 miljoni eiro), tajā skaitā, aktīvu pārvaldīšanā apjoms kopš gada sākuma ir palielinājies par 37,8 miljoniem latu (53,8 miljoni eiro) jeb 56,2%;
  • kopējais noguldījumu apjoms ir 289,3 miljoni latu (411,7 miljoni eiro), kopš gada sākuma palielinoties par 55%;
  • bankas kredītportfeļa neto apjoms 3. ceturkšņa beigās ir sasniedzis 27,9 miljonus latu (39,7 miljonus eiro);
  • bankas kapitāla pietiekamības līmenis 2012. gada 30. septembrī bija 17%, savukārt likviditātes līmenis – 81,5%;
  • aktīvu atdeves rādītājs (ROA) septembra beigās bija 2,52%, un kapitāla atdeves rādītājs (ROE) – 27,7%;
  • Baltikums Bank kapitāls un rezerves šī gada deviņos mēnešos palielinājās līdz 27,5 miljoniem latu (39,1 miljons eiro) jeb par 23,8%, salīdzinot ar pagājušā gada beigām.

Baltikums Bank galvenais izpilddirektors, CEO Dmitrijs Latiševs stāsta: „Tieši pateicoties klientu un partneru atbalstam un bankas kolektīva pūlēm, šajā gadā bankai būtiski ir augusi peļņa un citi darbības rādītāji. Atskaites perioda darbības rezultāti kārtējo reizi apliecina mūsu mērķus bankas stabilitātes uzturēšanā visaugstākajā līmenī, kas atbilst mūsu klientu ilgtermiņa vajadzībām viņu kapitāla saglabātības un palielināšanas nodrošināšanā. Mēs novērojam aizvien pieaugošu mūsu bankas pakalpojumu pieprasījumu un labu potenciālu sasniegtā tempa saglabāšanā šogad. Izaugsmes uzturēšanai šogad esam izveidojuši 14 jaunas darba vietas, un mums ir nodoms uzaicināt bankā līdz gada beigām vairāk nekā 20 augsti profesionālus privātbaņķierus un darbiniekus.”

Attiecībās ar klientiem mūsu vērtības paliek nemainīgas tāpat kā agrāk: neatkarība un objektīva attieksme, drošība, atbildība un mūsu klientu interešu pilnīga aizsardzība. Mēs pateicamies visiem mūsu klientiem par sadarbību un uzticību un ceram uz turpmāku kopēju un veiksmīgu biznesu nākotnē.

Baltikums Bank ir neatkarīga privātbanka ar Centrālo biroju Rīgā (Latvija) un filiāli Limasolā (Kipra). Banka pieder Latvijas finanšu grupai BBG AS, kuras lielākie akcionāri ir Aleksandrs un Sergejs Peškovi un viņu ģimeņu locekļi, kam kopumā pieder 81,06% bankas pamatkapitāla. Baltikums Bank grupā ietilpst Baltikums Asset Management, IPAS, Baltikums International, SIA, Pils Pakalpojumi, SIA, apdrošināšanas AS Baltikums, Baltikums Luxembourg S.A. un citi uzņēmumi. Baltikums Bank grupa ir pārstāvēta Almati, Kijevā, Maskavā un Sanktpēterburgā (ar BBG AS starpniecību), kā arī Baku, kur bankas klātbūtni nodrošina meitas uzņēmums Baltikums International.

Uldis Zandars
         Baltikums Bank AS
         Produktu attīstības un mārketinga pārvaldes vadītāja vietnieks
         Tālr.: +371 67 031 408, +371 29 206 536